fredag 26 oktober 2018

Jag vill verkligen veta



Vilken är den värsta man du kan komma på?
Hitler?
Men om jag säger mer nutid då.
Nej, jag fattar... det finns lite för många att välja på så vi avslutar den här gissningsleken.
Men när jag tänker på nutida monster så kommer Peter Madsen rätt högt upp på listan.
Män som dödar kvinnor. Tyvärr inget man sätter i halsen av förvåning över längre men Madsen och mordet på Kim Wall sticker ju ut bland vidrigheter.
Det är svårt att tänka sej en större mardröm än att befinna sej på en trång ubåt långt djupt ner i havet med en fullständig galning. Sexuell utdragen tortyr. Mord. Styckning. En leende glatt vinkande mördare som kliver i land.

För sitt bestialiska brott dömdes Peter Madsen till livstids fängelse.
Men uppenbart inte till celibat.
Knappt hann han hamna på anstalten innan en kvinnlig vakt inledde en relation med honom. Därefter har han fått säckvis med brev från kvinnor som söker kontakt och enligt anstalten haft obevakade besök av fyra olika kvinnor!
Alltså man undrar ju?!?
Fascinationen över en mördare kan jag förstå. Jag är ju själv lite lätt besatt av Johanna Möller, inte av hennes gärningar så klart men över hur det är möjligt att bli så där manipulerande och ond som hon.
Men att svärma? Träffa? Ligga?
Alltså jag begriper det inte.
Britta Svensson skriver en krönika om just det här i Expressen och kallar kvinnorna för "de mest korkade varelser på vår planet." Jag vet inte om det har med dumhet att göra men man häpnar ju. Onekligen.
Vad är det som gör att kvinnor lockas till och förälskar sej i fullständiga psykopater? I dokumenterade fullkomligt iskalla män?
Det är illa nog att vi kvinnor kan träffa män som initialt verkar charmerande och underbara men som under förhållandets gång visar sej vara det motsatta men Peter Madsen och hans gelikar har ju redan likt dockan i Disneys Tomtens julklappsfabrik fått en "Ondstämpel" i rumpan till allmän beskådan.

Jag blir nyfiken på de här kvinnorna för jag tror som sagt att "korkad" är en för tunn analys.
Har de en uppfuckad relation till sin far? Förmodligen men det kan knappast räcka för att vilja hoppa i säng med en av vår tids värsta mördare.
Är de naiva nog att tro på hans oskuld? Tycker de att han är så snygg så hans handlingar är skit samma? Har de levt under en sten de sista åren? Hyser de en dödsönskan? Tror de att deras kärlek ska kunna hela Madsen (eller någon annan bestialisk mördares) själ?
Ingen av alternativen känns särskilt troliga eller tillräckliga och jag vill verkligen, jag menar V E R K L I G E N  veta!

Vad tror du? 

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. Det är för milt att avliva mördare, de ska sitta isolerade hela livet.

    SvaraRadera
  2. Ernst Kirchstaiger är en ond man innerst inne.

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare