lördag 26 januari 2019

Asta recenserar "En andra chans" av Jojo Moyes


En andra chans (storpocket)

Jag hade som mål 2019 att läsa minst 12 böcker.
Ett lågt satt mål men jag vet att trots att jag älskar att läsa är det ofta det jag under långa perioder prioriterar bort eller inte riktigt får ro till.
Nu har jag i alla fall läst årets första bok och det blev "En andra chans" av Jojo Moyes som jag fick i julklapp av Mini.

"En andra chans" är den tredje och avslutande delen i serien om Louisa Clark.
"Livet efter dej" hette den inledande och tokhyllade romanen som fortsatte med "Arvet efter dej", båda dem har jag recenserat tidigare.
Böckerna går säkert att läsa fristående men jag skulle inte rekommendera det.
Ta dem i tur å ordning, det är de värda.

I "En andra chans" har Louisa lämnat England och sin nya kärlek Sam för ett drömjobb i New York. Hon ska arbeta som assistent till Agnes, hustrun till en av stadens rikaste män.
Hon vill försöka få det bästa av två världar, både kärlek å äventyr, och greppa livets möjligheter med båda händerna och ett öppet hjärta men kommer det att fungera?
Louisa tvingas härbärgera hemligheter som tillslut ställer tillvaron på sin spets och vem är hon då?
Inte heller distansförhållanden är så enkelt som hon kanske hoppats och en dag dyker en ny man, Josh, upp med påminnelse om det förflutna.

Jag har läst samtliga av Jojo Moyes böcker utgivna på svenska utom "Toner i natten" som jag har här hemma och säkert blir en av årets tolv böcker.
Hennes böcker om Louisa Clark har varit mina favoriter. Jag tycker om när man får lära känna en sympatisk huvudperson och dess omgivning ordentligt.
Moyes skriver lättsamma böcker som är trevliga och underhållande att läsa även om de inte efterlämnar några bestående men. Det är inte stor litteratur.
Men ibland är det faktiskt just underhållning man behöver och DÅ är Moyos att rekommendera.

Betyg: -4/5.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare