fredag 11 januari 2019

Skolan havererade tydligen för länge, länge sen

Kanske.
Kanske, kanske, kanske är Sverige på väg mot att få en ny regering när nu Centern och Liberalerna ser ut att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.
Jag har inte satt mej in i detaljerna men man kan väl lugnt konstatera att det är en dyr uppgörelse för Stefan Löfven där han fått ge efter och ge upp mycket av klassisk socialdemokratisk politik och där det politiska läget gör en rejälv högersväng. Han kommer därtill tvingas regera på en M+Kd budget under sitt första år.
Personligen hade jag nästan hellre sett att vi gick i stark opposition, men det är jag det... jag har "råd" med en mandatperiod av M+KD+SD politik, det är det inte alla som har.

Nätet exploderar redan av Sd's små fotsoldater som ylar om att läget är odemokratiskt och att vi lever i en diktatur och det blir smärtsamt tydligt att den svenska skolan haft problem under lång, lång tid när även medelålders människor uppenbart inte ens tillgodogjort sej Samhällskunskap A.
Det råder en pinsam brist på kunskap om vad begrepp som demokrati och diktatur är. Det finns utmärkta kvällskurser man kan gå om man känner behov av basic allmänbildning alternativt så kan man passa på att besöka en diktatur för att se skillnaden.

För nej, att Sverigedemokraterna hålls utanför regeringsmakten är inte odemokratiskt!
Sverigedemokraterna har tilldelats mandat i riksdagen utefter det antal röster de tilldelats av sina väljare. Under förutsättning att de dyker upp i kammaren på omröstningarna så kan de alltså påverka precis så mycket som deras storlek tillåter dem.
De olika partierna väljer vilka de vill samarbeta med. Så har det alltid sett ut.
Ingen efterfrågade om Socialdemokraterna ville sitta med i Alliansregeringen när den var som starkast. Så fungerar nämligen demokratin.

Sverigedemokratiska väljare borde fråga sej varför det kommer sej att 84% av väljarna säger nej till samarbete med Sd. De borde fråga sej varför de övriga partierna "mobbar" dem och försöker hålla dem med så minimalt inflytande.
Varför är det just Sd och Jimmie Åkesson som Bon Jovi hånar från scen?
Varför är det inte ex inte Liberalerna som råkar ut för detta?
Själv funderar jag över hur det kommer sej att samma personer som ylar så om diktatur för att Jimmieponken inte får vara med å leka älskar länder som Ungern och Polen där mänskliga rättigheter kraftigt beskurits och tycker att Putin är en fantastisk ledare?

Puss/ Asta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare