onsdag 22 maj 2019

Upp till kamp

Bildresultat för barnmorska

De konservativa partierna är på frammarsch i Sverige. Märkligt nog.
Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna, har på nytt påtalat att det är rimligt med samvetsfrihet för barnmorskor gällande att slippa utföra aborter. Hennes partikollega Lars Aduktusson har vid 22 tillfällen röstat nej till abort vid 22 tillfällen i EU.
Det är ingen hemlighet vad det partiet anser om abort och vad de skulle besluta om med tillräckligt mycket makt. Samma sak gäller för Ebba Busch Thors lilla knähund Åkesson å hans parti. Partier som just nu tuffar fram som tåget i Sverige, med värderingar som far som ett jetplan över Europa.

Upp till kamp systrar!
Jag har sagt det förut och jag säger det igen... Abortlagstiftningen från 1974 är den lag som överlägset räddat flest kvinnoliv i vårt land.
Frågan står inte mellan abort eller icke abort, frågan står mellan säker eller icke säker abort. Kvinnor har i alla tider och alla länder fått aborter utförda då de drabbats av en oönskad graviditet.

Sluta upp att använda oss barnmorskor som redskap i er smutsiga retorik!
Jag vågar påstå att det är en ytterst liten minoritet av Sveriges barnmorskor som inte står bakom svensk abortlagstiftning.
Att delta vid abort ingår i en barnmorskas arbetsbeskrivning och är det otänkbart för en individ så får faktiskt hen välja ett annat yrke.
Punkt. Nej, det ÄR faktiskt ingenting att diskutera.
Kvinnor i vårt land skall vara fullt och fast trygga med att i vilken situation de än möter en barnmorska så är hon på kvinnans sida.
Oavsett om det är på ungdomsmottagningen, kvinnohälsovården, förlossningen, gynekologisk mottagning eller var helst hon stöter på en barnmorska så kommer denna barnmorskan med hull å hår, med allt som är heligt, stå bakom lag 1974:595.
Vi vill inte ha det som i De skenheligas land USA där abort blir förbjudet samtidigt som rätten för en förskolelärare att bära vapen ses som självklar.
Men det ÄR USA som är de konservativa partierna i Sveriges våta dröm.

Rösta i EU valet. Jag har alltid sagt #vadsomhelstmenintesd men nu lägger jag bannemej till Kristdemokraterna. Rösta och rösta inte #somenjävlarövhatt
Tack!

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare