onsdag 18 november 2015

Omtenta. Hell noDet är mycket nu i skolan. På fredag skriver vi den första salstentan och examinationen har inneburit mer inläsning än det andra sammanlagt.
"Det normala barnafödandet", så brett och på så många sidor att man måste sålla och att jag bara kan hålla tummarna att jag sållat rätt. Har fokuserat den koncentrerade sista inläsningen på en rätt ytlig nivå. Toppen av isberget på graviditeten, mödravårdsprogrammet, förlossningen, undersökningar, ultraljud, amning osv. Inga referensområden på provsvar och liknande. Stikt basic.

Det känns som om jag har läst mindre än mina klasskamrater och ändå är dom coolare för en omtenta. Jag vill inte omtenta!!! Jag vill klara tentan och G räcker bra.
Får jag Mödravården först hinner jag ändå glömma laktasvärlden och rotationer. Får jag förlossningen först lär jag få uppdatera mej på spiralsättning och vilket preventivmedel som bäst lämpar sej för kvinnan framför mej.
Men jag vill klara tentan! Mer än vad jag någonsin velat klara en tenta.

Vi fick tillbaka två examinationer i veckan.
Den förstå (om CTG tolkning) fastnade jag i plagiatkontrollen för vilket är allvarligt och som säkert gjort mej helt sänkt om det inte vore så att ingen av oss fastnat i den förrut men plötsligt gjorde 14 st av 21 det.
Uppenbart fel på uppgiften alltså, svårt att kunna se det på annat sätt.
Om den blev godkänd har jag inte fått veta än men mer blir det ju inte då.
Antikonceptionstentan fick jag VG på och det hade jag nog på känn, det var en hemtenta och gott om tid att läsa ur både litteratur och föreläsningsmaterial.
Så jag kan, uppenbart om jag vill.

Så varför har jag pluggat så dåligt?
Jag har varit splittrad i tanken av allt det är att vara människa.
Jag tror vi alla har våra problem... bristande motivation, sjuka ungar, äktenskapskriser å fans moster.
Jag är då kass på att fokusera.
Men ibland så slås det mej. Jag ska bli barnmorska. Ja ska ta med tusan bli barnmorska!
Hur stort är inte det?!

Det kommer vara värt allt!

Puss/ Asta

1 kommentar:

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare