måndag 20 juni 2016

Alltså, den här mannen... han är inte frisk på en fläck.En sak måste man ge Markus Birro. Han överträffar alltid sej själv.
Han lyckas alltid bli liiiite mer kränkt, liiiite mer mansgrisig, liiiite mer korkad.
Och i hans fall är det vid det här laget rätt beundransvärt. Sen om det är nyttigt för någon, allra minst han själv, är väl en annan fråga.
En gång i tiden tyckte jag rätt bra om Markus Birro. Det var innan han virrade till det och ville bli partiledare för Kristdemokraterna och verkligen innan han började hänga med sverigedemokrater och bete sej allmänt sinnesförvirrat men ändå...

Nu har Birro skrivit en ny krönika i Nyheter 24. Så väldigt många andra redaktörer vill väl inte förknippas med hans namn. Om ni tycker att jag låter hård så kan ni ju börja med att läsa den så kan vi ju se vad ni har att säga efteråt.
HÄR finns den.

Birro förklarar alltså för feminister, som han artikeln igenom benämner som ett skällsord, vad som vore viktigt för svenska kvinnor. Hur de bör fokusera. Och vad de fokuserar fel på.
Gräsligt? Ja jag vet, men det blir ännu värre.
Markus Birro talar om för oss att svenska män... han själv och alla andra som uppfostrats i det här landet de senaste femtio åren har arbetat för jämställdhet.
Ändå är vi inte tacksamma. Nej vi gnäller om porr på hotellkanaler och över att inte sitta i bolagsstyrelser. Birro frågar sej om feministerna missat att även "goda kvinnor" kan gilla porr (vad nu goda kvinnor är... nej, det vet jag ju förstås, madonnorna så klart) och att de gnäller över att inte sitta i bolagsstyrelser. "Som om någon kvinna bryr sej om att sitta i en bolagsstyrelse" undrar Birro.
Ehhh.
Men vänta, det blir ÄNNU värre.

Markus Birro föreslår att vi kliver ner från våra manshatande hästar och skaffar oss politiskt mod så vi kan kritisera dem som är det VERKLIGA problemet... nämligen... ta daaa... män från andra kulturer.
Och så räknar han upp hur kvinnosynen ser ut i diktaturer (som människor flyr ifrån), barngifte, hedersrelaterat våld och att svensk polis... minsann... sagt till kvinnor i Östersund att inte gå ut. Han reflekterar inte över att det finns ett problem i det. Att kvinnor uppmanas stanna inne.
Gosh.

Det är så mycket sakfel i den här krönikan att jag inte ens ids börja.
Hur förklarar man för någon som Birro att svenska män ÄR och alltid har varit det största hotet mot svenska kvinnor?
Hur förklarar man för någon som Birro att bara genom att ge uttryck för dessa tankar så arbetar han inte för jämställdhet utan tvärt om... mansplainar å det grövsta jag sett i år tror jag. Förklarar för kvinnor hur de ska agera, vad de ska tycka, vad som är problemet... för det tror han nämligen inte att vi kan avgöra själva.
Alltså det GÅR ju inte. Jag ORKAR inte.

Markus Birro, du är en liten förvirrad ursäkt till man som umgås med fel kompisar som uppenbart tutar i dej saker som inte är bra för något annat än ständiga karriärssjälvmord.
Birro har uppenbarligen missat en mängd fakta.
Som att de flesta män som slår ihjäl kvinnor i Sverige är svenskar.
De flesta våldtäkter i det här landet begås av svenska män.
Och han verkar VERKLIGEN ha missat att kvinnor själva kan avgöra vad som är deras problem och vilken kamp som måste föras. Det behöver vi ingen avdankad sverigevänsjournalist som ingen vettig arbetsgivare längre vill ta i med tång för.
Föräldraledigheter, genusdagis, kvinnolöner och platser i bolagsstyrelser hänger ihop med patriarkatet som i sin grövsta form tar sej precis det uttryck som när Martin (vit kille) dödade Lotta (vit kvinna.)

Tvi vad vedervärdig han är den mannen. Tvi tvi tvi.

Puss/ Asta

1 kommentar:

  1. Jag såg att den var från mars, tänkte att jag missat den... Och precis då skrev jag o andra fior just om polisens uppmaning och varför den är så galen... Men med rakt motsatta vinklingen mot Birro... Intressant är att inga fler överfall har skett efter polisens uppmaning, trots att vi vågar oss ut både ensamma och när det är mörkt (fast det är det ju ldrig den här tiden på året). Medan det däremot anmäldes ett antal misshandelsfall från kvinnor som blev misshandlade i hemmet av sin partner just under perioden då polisen tyckte vi skulle hålla oss hemma. Svenska män som misshandlade sina partners, medan det grövsta övergreppet ute på stan var en man som stoppade in sina fingrar i en kvinnas mun...

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare