fredag 3 juni 2016

Spenderarfredag och kisseslangarIdag har minsann tanten bränt 3000 spänn. Jo men så att...
400 kr fanns kvar på det gemensamma kontot att leva på till löning efteråt.
Dessvärre var det mer nödvändig utgift än rolig. Gottfrid har fått fula fukteksem igen och efter att försöka mota olle i grind här hemma tre-fyra dagar var jag tvungen att söka.
Vilket var väl för denna gången behövde jag inte ens fråga/ tigga/ tjata om antibiotika, denna gången fick han det utan snack. Det är stora områden som är infekterade.
Därtill hade gossen en dubbelsidig öroninflammation med svamp i. Han har säkert haft både ont och kli i öronen men Dogue de Bordeauxer är väldigt tåliga hundar.

Veterinären och djurskötaren var helt suveräna. Det var andra gången jag var på denna veterinärstation och nu vet jag vart jag hör hemma. Falkenbergs Djurklinik är stället ni ska gå till om ni bor i den här stan. Proffsigt och med resurser men ändå personligt och omtänksamt.

Jag har ett heltidsjobb framför mej att sköta om sjuklingen.
Såren skall tvättas med Klorhexidinlösning ordentligt två gånger om dagen för att därefter smörjas med nån antiseptisk honungssalva. Öronen skall tvättas ur med öronskölj minst en gång om dagen och därefter omsorgsfullt torkas ur. Två gånger om dagen skall han sen ha droppar i öronen. Antibiotikan ska han ha två gånger om dagen. Han skall hållas under uppsikt så att han inte kliar sej och bara ha tratten när jag inte kan se efter honom. Som typ nattetid.
Detta ska vi hålla på med minst två veckor då vi skall på återbesök.

Mer då?
Tja, idag var första dagen som jag kände att gräsallergin slog igenom all min medicin och trots att jag nu tagit dubbel dos med piller, ögondroppar, nässpray och inhalationer och att jag tog en dusch så kliar det i alla slemhinnor.
Sommaren är verkligen två mynt för en soldyrkande gräsallergiker som en annan.

Men nåt sött då. Ett sånt där "minne att bevara." Jag och Noah duschade tillsammans och Noah tvålade in mej på magen. "Tvätta mommos mage"
Sen "tvätta kisseslangen" sa han men fann till sin förvåning ingen. Han tog ett stadigt tag om mina knän för att sära på benen och böjde sej ner för att titta. Sen blickade han förvånat upp på mej och sa: "Ingen kisseslang?" 

Hur har du haft det denna soliga junifredag?

Puss/ Asta

 

1 kommentar:

  1. Jag har träffat min chef och planerat min arbetsträning. Jag har världens bästa chef, men han får nog trolla med knän om han ska lösa det här...

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare