måndag 20 juni 2016

Jag förlåter aldrig mitt parti för det här. Aldrig.Idag, den 20:e juni, är Internationella flyktingdagen och imorgon, den 21:e juni, kommer svensk riksdag att klubba igenom ett en ny lag som försvårar livet ytterligare för människor som redan upplevt så mycket elände, död, tortyr och skräck. Tillfälliga uppehållstillstånd som de flesta partier enstämmigt dömde ut för bara några år sedan och som kommer försvåra så väl integrationen som människors sinnesfrid och möjlighet att läka i lugn och ro.
Och nästan än värre, en lag som gör det betydligt svårare och i många fall direkt omöjligt för familjer att återförenas vilket kommer bygga på stressen hos de människor som kommit hit och än mer stressen för deras anhöriga som fortfarande befinner sej i miserabla och farliga situationer.
Det är en lag som är både inhuman och kontraproduktiv.

Detta är en skam Sverige. Sverige som alltid varit ett föregångsland i humanitet.
Det är en skam att en bred uppslutning i Sveriges riksdag från Miljöpartiet till Sverigedemokraterna går med på detta. Att de på allvar tycker att flyktingsituationen i första hand är en kris för oss?!
HUR kan miljöpartister och sossar ställa upp på detta?!
HUR är det möjligt?!
För mej veterligen är det bara Centern och Vänsterpartiet som säger nej.
Heder till dem. Och alldeles oavsett hur lite jag håller med Vänstern om allt de säger och om deras syn på samhället så kan jag omöjligt rösta på något annat nästa val.

Amnesty protesterar. Barnläkare protesterar. WHO. Rädda barnen. UNHCF. Kyrkan.
Alla som står för någon form av anständighet protesterar.
Protesterar och vädjar till varje enskild riksdagsledamot att rösta nej. 
Tänk om det var dina barn? Din familj som efter krig, våldtäkter, svält och kyla befann sej i fara 400 mil ifrån dej och ni inte kunde återförenas.
Tänk på barnen. Tänk på vad det gör med människors förmåga att lära sej ett nytt språk, finna arbete, anpassa sej till ett nytt land, läka sina sår att befinna sej i en sådan situation!
Det KUNDE faktiskt vara du. Du har en jävla tur att det är någon annan.
Tur. Du har på inget sätt förtjänat att födas i ett av världens tryggaste länder.
Du bara gjorde det. För att livet är så jävla orättvist.

Rasisterna gnällde över att det bara var männen som kom.
Utan insikt i att männen var de som förmodades klara den farliga strapatsen bäst. Nu är det i huvudsak kvinnor och barn som nekas att komma och återförenas på något så när trygg mark med sina män, söner och fäder och Svensk riksdag skall neka dem detta.

Fler kommer att begå desperata handlingar. Ännu fler kommer att dö på Medelhavet. Och vi, vi kommer för alltid få skämmas för det här.

/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare