tisdag 10 juni 2014

Nu utmanar jag er ordentligt.

Liten handbok i konsten att bli lesbisk

Denna gången tänker jag utmana kvinnorna i Bloggdala alldeles extra.
Denna gången begär jag lite mer av dem.
Inte bara i form kostnad (eller strul att låna på biblioteket) för boken är splitter ny och finns inte som pocket, men jag utmanar dem även i att de inte ska läsa en roman.
Nej, de ska sondera sitt eget inre i jakten på sin inre flata!
Det ni!
De ska läsa "Liten handbok i konsten att bli lesbisk." Den kan bla införskaffas här.

Jag lyssnade på Mian Lodalen (författare, journalist, debattör i ffa genus och hbqt frågor) på P4 extra idag när hon var där och talade om sin nya bok som hon skrivit ihop med Matilda Tudor.
Lodalen är en karismatisk, rolig kvinna som säger mycket klokt och som tar plats på ett sätt som är ovanligt för kvinnor och som jag finner befriande.
Jag kände att DENNA boken måste jag läsa, och det blir mångdubbelt roligt att läsa den om vi är flera kvinnor som gör så och som sedan kan diskutera den.
Hur många av oss som ger upp den heteronormativa kvinnan efteråt återstår väl att se :)

Mian Lodalen sa något som jag läst tidigare och som är min fasta övertygelse.
Sexualiteten är inte alls så statisk som man tidigare kanske trott.
Det finns ett gäng människor som är ohjälpligt hetero eller homosexuella men det stora flertalet är mer eller mindre bisexuella.
Mer heteronormen är så stark inom oss, även inom många av oss som är accepterande, vidsynta och Pk så det skriker om oss. Så vi väljer så som det förväntas av oss att göra.

Mian sa att hon många gånger hört heteronormativa kvinnor säga mer el mindre på skoj "Jag önskar att jag var flata." Och utan att Mian ville förringa det lidande och den kamp homosexuella fått utstå och fortfarande får utstå i många länder sa hon sej förstå det.
Forskningen och undersökningar ger tydligen den klagande kvinnan rätt dessutom.
Lesbiska kvinnor har i genomsnitt 1 timma mer fritid/ dag eftersom hon lever mer jämställt.
Lesbiska kvinnor är ungefär dubbelt så nöjda med sitt sexliv som sina heterosexuella systrar och de får orgasm mer än dubbelt så ofta.
Kvinnor är helt enkelt bättre i sängen.
Det finns också studier som visar att barn till homosexuella kvinnor mår bättre än barn med en mamma och en pappa. Kontroversiella tankar.
Jag har inga källor på detta, men allt sådant får vi oss förhoppningsvis serverat i boken.

Håll inte på att protestera nu och fyll mitt kommentarsfält med hur mycket ni älskar era karlar (eller män generellt) utan läs den med öppet sinne och... ja, för att det är kul helt enkelt.
Själv hör jag till de där kvinnorna som både tänkt å sagt att jag skulle vilja vara flata.
Trots att jag attraheras av män. Ofta ju manligare desto bättre.
Jag har hittills aldrig varit kär i en kvinna men jag håller det absolut inte för osannolikt i framtiden.
Jag har öppna sinnen.

Jag tänker mej att vi recenserar den 20:e juli. Är det fler av mina läsare som vill hänka på just denna spännande omgång att läsa så gör gärna så.

Puss/ Asta

7 kommentarer:

 1. Jag är på! Och beställde boken nu snabbt som attan.

  Hade en period av mitt liv då jag sååå gärna ville vara lesbisk. Skulle haft den där boken då ;P

  SvaraRadera
 2. Håller med dig, tror de flesta människor skulle kunna dras till någon av det andra könet någon gång och har själv varit med om det. No big deal för mig, men heteronormativiteten har länge varit samhällsbärande och är svår för de flesta att komma runt.

  SvaraRadera
 3. Jag är av den åsikten att det är KÄRLEKEN som är centrum, du blir ju förälskad/ kär /attraherad av en person, inte ett KÖN, eller så är det för mig iallafall...! ;-)

  Det är ju dennes personlighet, humor, åsikter, egenskaper, utseende etc du blir kär i ....sen är könet mera oviktigt, som en "present" oavsett sort tycker jag!
  Sexet / den fysiska kärleken blir ju lite olika - eller KAN bli det, för i grunden är jag övertygad om att vi alla individer behöver närhet, beröring, mys, ömhet, smekningar, respekt osv osv oavsett kön....sen kan man ju välja penetration eller inte beroende på tycke, smak, "leksaker" att använda sig av om så önskas:-)

  Så länge det är vuxna individer som ägnar sig åt kärlek , i vilken form det månne vara! :-), som båda parter är med på - i kärlek med respekt o lyhördhet , utan våld, tvång o tjat inblandat..... så är det väl bara - oavsett kön! - att köra?!

  <3

  SvaraRadera
 4. Ju äldre jag blir desto mer attraherad blir jag av kvinnor... Numer blir jag, kanske inte kär, men ganska ofta smått förälskad i olika fantastiska kvinnor jag möter. Om det skulle ta slut mellan mig och min man, av en eller annan anledning, så kan jag för mitt liv inte tänka mig att anpassa mig efter en man igen. Då kommer jag att leva ensam, eller kanske med en kvinna, resten av mitt liv. Så, bara jag får tag på den här boken så läser jag den gärna! Min man brukar hävda att han tror att ett fåtal av oss är hetero, ett fåtal är homo, och de flesta är bi, men att normerna är så starka att vi väljer att bli hetero, och några, även de bi, väljer att bli homo... Det ligger en hel del i det! Det är individerna vi blir kära i, inte deras kön!

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare