onsdag 11 juni 2014

Boobisar

 

Det pratades bröst på Karlavagnen ikväll. Jag hann tyvärr bara lyssna en liten stund.
Men jag har under åren tänkt en hel del på bröst.

Själv fick jag bröst tidigt, var väldigt ung när jag kom in i puberteten, så ung att jag utreddes för att det kunde vara något fel.
Jag minns den första fnissande uppmärksamheten de gav av killarna i klassen tidigt i mellanstadiet, innan de andra tjejerna var där mognadsmässigt, och hur jobbigt det var.
Att vara annorlunda.
Som ung tjej lärde jag mej tidigt att brösten framkallade känslor och "begär" hos pojkar och män.
Jag fick höra av mormor att jag "inte skulle gå så urringad", "att jag såg slampig ut."
Killar passade ofta på att ta för sej, komma emot, klämma lite, kommentera och bedöma och bortsett från när det var "gubbar" som kåta ingifta släktingar eller kompisars pappor så tänkte jag aldrig... jag minns aldrig att jag tänkte... att killarna gjorde fel.
Allt ansvar låg lixom på mej. Att locka eller inte locka.
Helt galet! Varför talade inte vuxenvärlden med mej om sånt?
Förmodligen för att de hade samma förfärliga kvinnobild som jag själv.

Jag hade fina tuttar som ung. Lagom stora, fasta och yppiga. En perfekt 70 D kupa.
Så fick jag barn som 17 åring och man hade ju hört innan att brösten kunde bli större efter en graviditet.
När mjölken rann till på 4:e dagen blev tuttarna fullkomligt enorma och jag minns att jag iakttog mej i spegeln på BB med ett nöjt leende och tänkte "Hey, come to mama!"
Men det där höll förstås inte i sej.
När mjölkproduktionen så småningom ställde in sej och sedan sinade försvann tuttarna till nästan ingenting. Till två tomma påsar. Tuttar, randiga av bristningar, som såg ut att sitta på en mycket gammal kvinna.
När jag vid 21 fått mitt tredje barn och brösten var precis lika tomma och fula utvecklade jag rejäla komplex. Jag minns att jag grät i duschen av obehag att se mej själv naken.
Jag funderade varje vaken stund på en bröstoperation men hade inte pengar till det.
Jag var till och med iväg till landstinget hos en ung snygg doktor som mätte med måttband, konstaterade att jag hade rejäla hängbröst men oxå att den typen av "defekt" inte innefattades av det landstinget kan åtgärda.
Så taxöronen blev kvar.

Idag har jag försonats med mina tröst. Idag dagdrömmer jag bara ibland om att fixa till dem.
De är något fylligare nu än vad de var när jag var 21 men framför allt handlar det om inställning, om att saker å ting får perspektiv.
De hänger fortfarande och är långt ifrån sina glansdagar men jag kan med en schysst bh få till en klyfta som ser helt okej ut.
Jag försöker tänka att de tjänat sitt syfte med bravur, jag har ammat i sammanlagt nästan 3 år och alltid haft gott om mjölk, de har hållit sej friska och de hjälper mej att påklädd se rätt ärtig ut om jag vill.
Vi är kompisar och jag tror inte att jag kommer låta en kirurg skära i dem, även om jag skulle få råd.

Jag älskar bröst och är nog betydligt mer bröstfixerad än vad min man är.
Jag tycker att de är vackra i nästan alla storlekar och former.
Bröst står för trygghet, värme, kvinnlighet, sinnlighet, erotik, beskydd, fortlevnad.
De är egentligen bara körtlar och fett men samtidigt, för så många av oss, nåt mer och större.

Vad är bröst för dej?

Puss/ Asta

5 kommentarer:

  1. Rent funktionellt,mjölkkörtlarna producerar mjölk efter hormonell påverkan från hypofysen. Sugandet på bröstvårtan stimulerar produktion av oxytocin som leder till mjölksekretion. Bebisen får således föda under sina första levnadsår.

    SvaraRadera
  2. Jag som knappt haft några (vi talar alltså om att jag inte ens fyllde en A-kupa, så hade aldrig BH) har ingen relation alls till bröst. Nu har jag en B-kupa. Har varit gravid och gått upp rejält i vikt sedan A-kupa tiden, då jag vägde max 50kg. Innan dagens bröst så hade jag funnit mig tillrätta med mina minibröst, tänkt på hur praktiska de var och att jag faktiskt var proportionerlig. Slutade ha komplex för dem redan som 16åring, och idag så saknar jag dem ibland. Anledningen till att mina komplex försvann var faktiskt för att jag hookade upp med en fotomodell. Om jag dög för en fotomodell med mina minibröst, så dög jag för nästan vem som helst. Det var ju så en tänkte då, skulle nog inte tänka så idag. Hoppas jag :P

    Hur andras ser ut bryr jag mig desto mindre om. De får se ut och vara precis så stora eller små som de vill. Tycker dock det är tråkigt att alla inte har en sådan bra relation till sina - eller andras bröst som ändå jag tycker att jag har. Jag antar att alla inte är så bra att på att intala sig själv att dem duger som de var. Men så har jag varit sämre på att intala mig att jag duger på andra plan. Så det jämnar väl ut sig :P

    SvaraRadera
  3. Har haft alla strl mellan +A-D.. :)
    Beroende på tillstånd i kroppen :)
    Älskar bröst, det är mjukt, sensuellt, kvinnligt...
    Men visst, 55 000 kr o ge dom ett lyft hade inte vart fel..
    Å andra sidan så är det hälsosammare o billigare med en pushup bh.
    Har sett mycket "elände", hur illa vissa kvinnor behandlar dom när jag jobbade på macken i campingmeckat. Att gå utan bh i vår ålder är elakt gjort mot dom tycker jag. En ung tjej på 20 kan göra det men inte vi. Är väl rätt nöjd med det jag har, med rätt bh blir dom en wow-faktor :)
    Ha en fin dag !!

    SvaraRadera
  4. Eftersom min mamma dog i bröstcancer när jag var 13 så har jag nog medvetet valt att inte lägga så stor vikt vid betydelsen av bröst. Jag tror jag hade lite komplex i tidiga tonåren eftersom brösten var/är lite olika stora, men det gick över iom mina första pojkvänner. Jag insåg då att män i slutänden bryr sig mycket lite om hur bröst ser ut så länge de får klämma på dem! :-D

    Jag skulle aldrig göra en förstoring eller lyft pga försämrad sikt vid mammorgrafier, men å andra sidan så har inte mina bröst ändrat sig så värst mycket från hur de såg ut från början. Kanske skulle jag se annorlunda på saken om jag hade haft supersnygga bröst som 20-åring.

    SvaraRadera
  5. Jag bryr mig inte heller så mycket om bröst. Jag har stora - 75 G eller GG. Och de har alltid haft denna storlek. Jag fick dem redan i 10-11 årsåldern ihop med min första mens.. De har aldrig hindrat mig från att göra det jag vill, men jag har mycket ofta haft dubbla eller trippla BH:n. Särsklit i och med att jag älskar att träna och dansa.. Jag har haft BH sedan 12 årsålder och därmed ser mina bröst faktiskt helt ok ut än i dag. Jag är ju stor för övrigt också så det har aldrig varit tungt att bära dem. Operation skulle jag aldrig göra! Oavsett om jag hade råd eller inte. Därmeot hade jag HEMSKT gärna varit utan tuttsvetten!!! Blärk!!! Mina BH:ar måste slängas efter en viss tid, då det inte ens går att tvätta ur svettdoften. Det är en hook up jag har - att jag stinker. Och betänk då att BH:ar till såna som mig aldrig kostar mindre än 500 kr… Suck.

    Kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare