onsdag 27 september 2017

Något är så märkligtDet är något väldigt märkligt med Sverigedemokraternas sympatisörer som jag inte begriper.

Jag vet inte om ni såg Kalla Fakta härom kvällen som handlade om hur Sverigedemokraterna mörkar brott inom de egna partiet och negligerar sexuella trakasserier i de egna leden. Om ni inte såg det så har ni säkert hört talas om hur Sd ledamoten Hanna Wigh larmat och anmält två fall utan att det tagits på allvar utan tvärtom, det ansågs att HON var problemet. Hon misstänkliggjordes, hotades och behandlades allmänt illa.

Jag vill börja med att säga att jag tror att sexuella trakasserier och ännu grövre sexuella brott skulle kunna ske även i de andra partierna. Överallt där män samlas finns risken.
Däremot så skulle reaktionerna hos deras partikamrater och sympatisörer bli helt annorlunda än inom Sd och det är (bland annat) där som svärjevännerna utmärker sej.

Kalla Faktas reportage var intressant men jag blev (tyvärr) inte särskilt förvånad.
Däremot upphör jag aldrig att förvånas över väljarnas reaktioner.
Hela nätet har kokat kring detta sedan i måndags.
Om en höjdare inom Socialdemokraterna (eller Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet...)  utsatt en kvinnlig kollega för det som hände Hanna Wigh och det kommit ut är jag 100 % säker på att det hade tagit hus i helvete.
Både inom partiet och bland deras väljare.
Huvuden hade rullat. Jag minns när Littorin (M) hade varit hos en prostituerad.
Han försvann fortare än kvickt. Kollegor som var privata vänner till honom droppade honom som en död sill.
Men när det gäller Sd så fungerar det inte så...

Som sagt, nätet kokar.
Män och kvinnor(!) rycker ut till partiet och den anklagade mannens försvar.
Vanligaste kommentarerna är varianter av...

"Varför har hon inte anmält, nej hon ljuger/ Hon har väl blivit dumpad/ Var det inte hon som nyligen var inblandad i misshandel."
Skuldbeläggande och misstroende av offret. Fräscht verkligen.

"Nu börjar förtalskampanjen mot Sverigedemokraterna lagom till valet. Varför granskar ni inte de övriga partierna?"
Svensk media har en dold agenda och vill inte göra scoop eller sälja massor av tidningar på skandaler från andra partier. Opps, så glömde de raskt att S stått i strålkastarljuset hela sommaren och ministrars huvuden fått rulla.

"Men sossarna då som ville ge Hitler fredspriset på -40 talet?"
Detta argument återkommer gång på gång på gång. Något som hände för över sjuttio år sedan i en tid då mer el mindre alla var nazivänliga i vår tid skall framhållas men inte att rasism finns inskrivet i DAGENS partiprogram i egna partiet och att deras ledare Jimmie Åkesson gick med i partiet när de fortfarande stoltserade med att vara nazister.

"Sverigedemokraterna är det enda vettiga partiet."
Det ska rädda dem från alla invandrare så då får man räkna med lite svinn.

Sverigedemokraterna och dess väljare är påfallande likt en sekt.
Eller vad säger ni om det här?

Roy Wallis, en amerikansk forskare, har kommit fram till att det finns 7 punkter som karakteriserar (är typiskt för) en rörelse som kan bedömas vara en sekt.
 • Sekten är en frivillig organisation där medlemskapet "förtjänas" av individen, genom att personen aktivt deltar med att sprida budskapet.
 • Medlemskapet är exklusivt (=uteslutande) eftersom medlemmen har meriter som gjort att han/hon får bli medlem i rörelsen. Men det betyder också att om medlemmen inte följer gruppens regler vad gäller t ex. beteende och livsstil, så kan denne bli utesluten ur sekten. Som exempel kan nämnas Jehovas Vittnen, som inte accepterar ifrågasättande av rörelsens lära.
 • Medlemmarna skall betrakta sig som en elit som har en alldeles särskild insikt i livets gåtor.
 • En sekt är i konflikt med den sociala omgivningen och ofta också med staten. Ett tydligt exempel ser man inom de rörelser som ställer sig positiva till månggifte eller barnaga.
 • Sekten är ofta egalitär. Det betyder att alla har sin plats och uppgift i rörelsen. Oavsett om man är högt uppsatt inom rörelsen eller nybliven medlem, så skall man utföra samma sysslor, som dörrknackning t ex.
 • Sektens budskap är etiskt och asketiskt. Det finns regler för såväl levnadssätt som för vad som får ätas och drickas. Inom en sekt kan dessa regler styra även det sociala livet. Medlemmen bör klippa banden till familj och tidigare vänner.
 • Sekten är totalitär. Sekten strävar efter att styra hela individens liv, kräver totalt engagemang och arrangerar en stor mängd fritidsaktiviteter för medlemmar enbart, gärna i anslutning till möteslokalerna.


Puss/ Asta

6 kommentarer:

 1. Jag håller fullständigt med dig. Punkt och slut. Du skall få ett litet intressant pm med en kommentar från lokal SD-politiker...

  SvaraRadera
 2. Jag tycker bara det är komiskt att de vill stoppa invandringen bl a för att skydda 'våra svenska kvinnor'. Samt att om det gällt ett annat parti hade det varit ramaskri från partiet, dess väljare OCH SD. För jävlar vad de kan skälla när andra partier gör nåt fel...
  Att folk inte förstår bättre i vår tid och samhälle är skrämmande. Vad gick fel liksom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vad gick fel?
   Det finns ingen grupp som är så brottsbenägen som Sd i vårt land och inget parti med en sådan kvinnosyn och ändå är kvinnor å brott det enda de tjatar om.
   Men jag skulle vilja förstå. Förstå varför det blivit ett jävla liv om samma sak hänt i Liberalerna, deras väljare skulle bli tokiga. Men här är det bara "men dom då" å s=nazister för snart hundra år sen.
   Vad skiljer? Varför?

   Radera
 3. Jag skulle också gärna vilja förstå. Men hur jag än vänder och vrider på "fenomenet" Sd och dess följe förblir de fullständigt obegripliga.

  /Annelie

  SvaraRadera
 4. Precis så. Och jag håller med dig: MYCKET märkligt!

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare