torsdag 8 december 2016

En tanke kring det här med "alla män."

Bildresultat för ordningsvakt

På min praktikplats på SÄS är det ofta jäkla dåligt med parkeringsplatser.
Jobbar man C-tur (kväll) och slutar kring kl 22 så får man ofta (i bästa fall) parkera i en skogsdunge nån halv kilometer från sjukhuset där det inte är nåt folk och oftare i ett mörkt parkeringshus ännu längre bort.
Jag har hört flera ur personalen dryfta detta som ett problem. Att det är obehagligt, till och med läskigt, och flera har sagt att de brukar be vakten följa dem.

Jag vet inte... men tror dessvärre inte... att jag har så mycket sämre erfarenheter av män än andra kvinnor. För mej känns det minst lika obehagligt att be vakten följa eller än värre köra mej och vara instängd i en bil sent på kvällen än att gå. Vakten är nästan alltid man... väktare är vilka män som helst... och jag känner inte honom.
Han kan säkert vara rolig, trevlig, vettig, snäll och alldeles... alldeles lika mycket våldtäktsman som vilken svetsare, ingenjör, brandman eller revisor som helst.
Jag har under mitt liv blivit sexuellt trakasserad och antastad av manliga läkare jag jobbat med, manliga sjuksköterskor som vårdat mej, manliga terapeuter som jag sökt samtalsstöd hos, taxichaufförer jag åkt med. Varför skulle väktare vara tryggare? 

Ja ämnet är uttjatat kanske många tycker.
"Alla män."
Men kvinnor måste tänka så. Om inte "alla män""vilken man som helst."
Jag är aldrig bekväm ensam tillsammans med en okänd man, jag är alltid på min vakt och jag gör allt vad jag kan för att undvika det. Inklusive att själv gå in i ett öde mörkt parkeringshus.
Innan nån kränkt man går bananas. Tänk så här...
Du skulle förmodligen inte rekommenderat din dotter att hoppa in i en bil med en okänd man som råkar vara min man eller min son. För hon... och du... känner inte honom. Jag VET att min man och min son aldrig skulle våldta någon.
Men jag skulle inte rekommendera min dotter att hoppa in i en bil med dej. Du skulle förmodligen inte våldta henne, men det vet ju inte hon... eller jag.
Alltså är alla män potentiella våldtäktsmän för kvinnor som inte känner dem.

Det är fan fruktansvärt att kvinnor skall behöva tänka och känna så!!!

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare