lördag 7 juli 2018

Åkesson i Almedalen och snacket om folkhemmet.

Jimmie Åkesson säger i sitt tal i Almedalen att Socialdemokraterna raserar folkhemmet.
Jag har sagt det för, jag blir alltid lätt yrslig i kombination med illamående när Åkesson tar "folkhemmet" och andra sossevärdeladdade ord som sina i sin mun.
Det samhälle Sd visualiserar som "sitt folkhem" är inget folkhem!
Det är nåt HELT annat.
Jag har kritiserat Socialdemokraterna hårt många gånger under senaste året och kommer förmodligen inte ens rösta på dem, men är det något sossarna har erfarenhet och tradition av så är det hur man skapar nya jobb och hur integration och trygghet skall byggas. 
Jag ser andra förklaringar till de problem vi ser i samhället idag än vad Åkesson gör.
Problem, som förvisso finns, men som han förstorar och demoniserar så man kan tro att det är livsfarligt att gå ut. Eller sitta inomhus med tydligen.
Åkesson vill ju ge alla rotavdrag för att installera larm. "Som en kompensation för att samhället svikit."
Alltså inbrottsstatistiken har inte ökat nämnvärt på 10 år.
Men tillbaka... Jag ser andra förklaringar på de problem som finns och jag ser andra lösningar. 


De kriminella gäng som härjar i förorterna består ofta av unga människor som är födda här. De har inte bara tilldelats svenskt medborgarskap, de tog sitt första andetag här. De har ingått i BVC programmet. De har gått i svensk skola.
Och jag som då inte tror på att olika folkslag har olika essens och särart så som SD gör och skriver om i sitt partiprogram, att de ÄR på ett visst sätt till följd av sitt dna, jag ser andra förklaringar.
En förklaring är åtta år med Alliansstyre som resulterade i ökade samhällsklyftor, åtstramningar för arbetslösa och sjukskrivna som inte bara drabbade den arbetslösa och den sjuka utan också dennes barn, en försämrad skola och en tilltagande otrygghet i samhället och särskilt bland socioekonomiskt svaga grupper. 


Åkesson vill återställa tryggheten genom att utvisa fler brottslingar, tillsätta fler poliser som är tyngre beväpnade och ge hårdare straff. Det är så han tänker sej återställa folkhemmet.
Jag förstår att något måste göras mot problemen vi ser här och nu. Gängkrigen i våra storstäder mm. Problemet för Åkesson blir då att de inte kan utvisas då de är svenskar, en hel del av dem är under 18 år.
Många poliser/ hårda straff har dessutom prövats i många länder utan att verka avskräckande.
Jag tror på att situationen måste stävjas men nyrekryteringen stoppas bara genom att ge bättre levnadsvillkor till samtliga medborgare. Bra skolor, en arbetsmarknad fri från rasism, inga barn som som får gå hungriga och trasiga.
Lösningen stavas framtidstro och minskade klyftor. Men det tar förstås mycket längre tid att få på plats än poliser. 


Sverigedemokraterna målar upp ett land i fritt fall.
Så är inte fallet. Det är inte bara jag som säger det. Det kan du googla om du inte tror mej. Vilken syn och vilket anseende Sverige har i världen.


Jag möter då och då människor som nästan lite kaxigt bekänner att de har eller att de tänker rösta på Sverigedemokraterna. Det är som om dom tar sats när de säger det.
Väldigt få, ingen jag kan erinra mej om när det kommer till face to face, säger att de är rasister. Nej, nej.
De är besvikna. Oroade. Trötta på de andra partierna och en hel del annat men rasister är de icke!
Man behöver dock inte prata med dem mer än några minuter innan det stor fullkomligt klart att de visst är rasister.
Det är bara det att det finns en skillnad i deras definition av vad rasism är jämfört med vad den faktiska definitionen är.

Dessa Sd väljare som jag möter har dessutom besynnerligt dålig koll på hur deras parti röstar.
Det är människor som önskar mer välfärd. Fler händer i vården, fler pedagoger i skolan. Mer pengar åt pensionärer att leva på.
Men ingenting av detta är Sverigedemokraternas politik!
Det är inte så de har röstat när de nio gånger av tio har röstat med de övriga borgerliga partierna. I deras budget ligger saftigt sänkta skatter och rejält nedskurna slantar till kommunerna. 


Sverigedemokraterna och deras väljare skyller snart sagt varenda samhällsproblem på invandringen. Samhällsproblem som upphör av sej själv (de behöver i vart fall inga pengar) bara invandringen stoppas.Och en eller annan tungt beväpnad polis tillsätts. 

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare