söndag 2 september 2018

Jag och Åkesson är ense om en sak

Ingen automatisk text tillgänglig.
Kan vi inte, för en stund, prata om hur landet Sverige har förändrats och inte längre är som det var en gång? Hur "svensson" har förändrats?
Jimmie Åkesson och jag är fullständigt överens om att vi inte känner igen oss.
Varför vi inte känner igen oss skiljer sej kanske en aning.

Ca 20% beräknas Sverigedemokraterna få i valet på söndag.
Jag skulle inte bli överraskad om de får ännu "bättre" siffror.
Detta trots att de konkurrerar om rasisternas röster med NMR (Nordiska motståndsrörelsen) och AFS (Alternativ för Sverige.) De sistnämnda ett nystartat parti som plötsligt syns och hörs överallt för sina åsikter om återinvandring. Tillsammans attraherar dessa rasistiska/ nazistiska partier nästan var 4:e röst!!!
AFS menar att medborgarskap skall dras in och att initialt skall ½miljon människor, som kommit hit efter år 2000 "förmås" återvandra till sina ursprungsländer. Så småningom kommer det bli fler.
En vän till mej var och lyssnade på dem i min lilla stad, så här skriver hon:
"De sa, uttryckligen, i mikrofon så att ingen skulle missa det - att alla INVANDRARE (oavsett om man flytt, adopterats, kommit hit som arbetskraft eller var 1:a, 2:a eller
3:e (!!) generationens "invandrare") - skall "packa ihop och dra åt helvete UT ifrån vårt land!!!"
Och detta applåderades. Av människor. I min stad.
Kan vi andas i fyrkant och ta in detta en stund! 


Jag har inga som helst illusioner om att Sverigedemokraterna tycker annorlunda. Samma vän som uttalade sej ovan och som har föräldrar av utländsk härkomst har många gånger fått höra samma ord av företrädare från Sd.
Även i deras partiprogram tas frågan om återvandring upp. Vad deras väljare anser kan man läsa precis överallt i kommentarsfält.
Jimmie Åkesson och hans närmaste män är bara något mer slipade än vad deras kollegor i AFS är. 


Ändå är det så, att på de år som Sd suttit i riksdagen, har samhället blivit allt hårdare.
Sådant som förut, för inte alls länge sedan, var tabu att uttrycka och som OM det uttrycktes omedelbart bemöttes och slogs ner är nu helt okej att säga.
Köksbordsrasismen, det som möjligen uttrycktes innanför lyckta dörrar och bland likasinnade, uttrycks nu på gatan, på bussen, i fikarummet på jobbet eller i vilket kommentarsfält som helst. Utan skam. Nästan med stolthet.
Utomeuropéer och framförallt de från muslimska länder kan helt okritiskt ge skulden för i princip allting. Precis så och precis lika ogenerat som man gjorde mot judarna på 30 talet.
Jimmie Åkesson flyttar fram positionerna. För 5 år sedan vågade han inte tala om återvandring öppet. För 5 år sedan skulle han inte vågat ha Ultima Thule, det rasidiologiska rockbandet, på sin festival.
Han avancerar mot en mer öppen agenda... för att han kan.
Han kan och 20% gillar det till å med. 


Jag håller med dej Jimmie. Jag känner fan inte igen mej längre.
Och jag blir rädd för vad jag ser. 


Puss/ Asta

Bilden kan innehålla: 1 person, text

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare