tisdag 10 december 2013

Döpa om bloggen till "Anti-Sverigedemokraten"?

 

Nej, det är inte aktuellt.
I perioder blir det dock en hel del inlägg om Sd och rasism och ni som inte gillar det skall nog inte hoppas att det minskar allt för mycket nu när vi rör oss in emot valrörelsen.
Millan skrev i en kommentar en tankvärd rad: "Sen att föra diskussioner om rasism etc med människor som tycker och tänker så här -det är banne mig lönlöst."

Jo, men så är det ju! Tyvärr.
Det pratas hela tiden om att inkludera sverigedemokrater, att ta debatten, bjuda in till diskussion och jag tror säkert att partiledningarna för de flesta partier funderar på hur de ska kunna vinna tillbaka sina förlorade svarta får från Sd.
Men HUR gör man?
Hur tar man diskussionen med sådana här människor?

Expressens "avslöjanden" kring vilka hatarna på Avpixlat är känns inte som någon jätte överraskning. Likväl blir det svart på vitt.
Det är så här företrädare för partiet som sitter i kommuner runt om i landet uttalar sej om invandrare, kvinnor, homosexuella och oss landsförrädare när de tror att ingen hör.
Företrädare för partiet.
Partiledningen har inget annat val än att utesluta dem. Men vad spelar det för roll?
Resten sitter kvar och de har haft tur eller är smarta nog att inte ha blivit avslöjade ännu. Inte ens Jimmie skulle vara kvar om de menade allvar med sin nolltolerans.
Partiet ÄR och består av rasister, fascister, nazister och övrigt pack.
Partiet... och en hel del av deras väljare.
Hur resonerar man med dom? Hur tar man debatten?

Sverigedemokraterna har ju helt uppenbart en verklighetssyn som övriga ca 90% av de röstberättigade inte har.
De tänker på människor som under svåra umbärande flytt krig och tortyr som parasiter, lägre stående kryp som kommer hit för att lura oss och stjäla vårt land.
De tror att vi befinner oss på randen inför ett krig där svenskar kommer tvingas fly alt. tvångskonverteras till islam.
De ser på oss andra som förrädare och vilsna, lurade av Pk maffian eller onda av vår natur.
De tror på fullt allvar att vårt land och vår kultur är hotad, ja näst intill utplånad.
Hur resonerar man då?
Så där öppet och inkluderande som många tycker att man ska?!
Jag har ta me fan ingen aning.

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. Jag håller med, hur resonerar man med dem? De vill ju inte lyysna, de har sin bild klar för sig och någon annan vill de inte veta av. Riktigt otäckt blir de när de polerar sig. Såg en av företrädarna diskutera med (tror jag) Özz Nujen och några till hos Jenny Strömstedt. Oavsett vilken fakta eller statistik som opponenterna plockade fram och visade att det SD sa inte stämmer, så svarade han bara, överlägset och inte så lite arrogant, med lugn stämma, "Du och jag har nog inte samma bild av det här..." Och så var det ju, eftersom hans bild var rent hittepå, medan de andra kunde visa på fakta. Men vad hjälper det när den som tittar VILL tro på hittepå-bilden, och dessutom ser hur SD är lugn och säker, medan de andra är upprörda och skriker... Otäckt, minst sagt!

    SvaraRadera
  2. Nä som Freja säger, de har sina egna siffror och sin egen verklighet som de lever i. Jag tror inte riktigt det går att nå folk som är med i det där partiet. Däremot vore det på tiden att de övriga partierna pratar om hur vi tar om hand om de invandrare som kommer hit. Allt löser sig ju inte bara för att man går en kurs i SFI.

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare