söndag 22 december 2013

Nu så!



Luk 2:1-20
Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.
Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget.
I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten. Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud:"Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt."


Jo men nu så!
Sitter här i skenet av tända stearinljus, dricker en julöl i doften av revben som står i ugnen och till tonerna av Stilla natt.
Nu börjar det likna något.
Golven är rena. Klapparna inslagna. Det som går är förberett.
Förmodligen har jag glömt en massa men då får det väl vara så då.
Det kommer bli jul i alla fall och jag börjar så smått känna av stämningen.

Nu ska jag verkligen försöka att "bara vara" och inte bry mej så mycket om allt som inte är gjort eller som blev fel. Jag har gjort det jag förmår och det får räcka.

Imorgon är det den 23:e. Då ska jag jobba. Det känns ändå rätt bra.

Puss/ Asta


2 kommentarer:

  1. Jag jobbar oxå i morgon, jag tror det kommer att bli en lugn dag. Hoppas jag... Under tiden får familjen göra klart det sista här hemma. Vi förbereder ju inte så mycket jul, men vi förbereder så vi verkligen kan vara lediga alla tre juldagarna. Huset är rent, kläder är tvättade och all mat är på plats i hemmet, så vi kan spela spel, läsa och kolla film och bara vara lediga!

    SvaraRadera
  2. Vet att mamma tyckte det va ok att jobba vid jul (i kök på sjukhus) hon fick ibland om hon jobbade julafton följa med som tomte till avdelningarna. Hoppas du lyckas släppa och bara vara.
    Kramar ulrika

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare