måndag 16 december 2013

Ser ni inte att det hänger ihop?

 

Här om dagen angreps en fredlig demonstration bestående bla av många barnfamiljer mot rasism och främlingsfientlighet av nynazister i en förort till Stockholm.
På plats fanns endast 6 stycken poliser för att bevaka.
Nynazisterna var beväpnade med smällare, stenar, knivar.
26 stycken sitter anhållna, en del av dem för mordförsök.
Detta är Sverige. December. 2013.

Anledningen till att det anordnades ett demonstrationståg var att högerextrema rörelser i området börjat ta allt mer mark.
Misshandel och hot om misshandel hade förekommit.
Grupper samlades för att skräna och göra hitlerhälsningar.
Klistermärken och affischer med budskap om massinvandringens hot mot svenskarna och erbjudande om information och medlemskap i Nordisk front sattes upp lite överallt.
Människor i området ville markera sitt missnöje och sin enighet kring att nynazisterna inte var välkomna i deras område.
Ändå togs polisen och Säpo på sängen.

Nynazister i Sverige har på flera håll blivit mer högljudda, mer synliga under senaste året.
Jag minns att jag reagerade hårt på rapporterna om hur Svenskarnas parti marscherade i Almedalen, följde efter Mona Sahlin när hon skulle hem och väste "landsförrädare" efter henne.
En expert på högerextremism i Sverige uttalade sej ikväll i P1 kring att det skett ett flertal våldsamma incidenter, bland annat i Stockholm under året, med nazister inblandade.
2013.

Även jag blir förfärad. Förskräckt. Ja lite rädd rent av över vart vi är på väg.
Men förvånad?
Njä.
Förstår ni inte hur allting hänger ihop?
Ser ni inte det?
Det är självklart ingen slump att nynazister nu är synligare och mer våldsbenägna samtidigt som vi har ett rasistiskt parti i vår riksdag som sedan ett bra tag ser ut att bli Sveriges tredje största parti.
Jag säger inte att sverigedemokrater i allmänhet är beredda att kasta sten eller gå emot barnfamiljer med kniv men de har sina fötter å sina rötter i samma sörja.
Expressens publicering av kommunvalda sverigedemokrater som kallar muslimer för parasiter, undrar om Hitler hade så fel ändå, pratar om bögpest och hottentottar visar just detta.
Jimmie Åkesson är bara tillräckligt slipad för att inte säga så själv.
Men han stödjer öppet hatsajterna som finns på nätet och vägrar att ta sin hand från dem.

I december 2013 publicerar Dagens Nyheter en annons kring vad invandringen kostar samhället. Det vore otänkbart för 5 år sedan.
Debatten, bland vanligt folk och våra politiker, gällande segregation och förorternas problem har kommit att allt mer handla om etnicitet i stället för klass, fattigdom och utanförskap.
På facebook går vanliga svenssons bananas och deltar i tvivelaktiga grupper med dunkla syften för att någon skola inte har pepparkaksgubbar med i luciatåget.

Allting hänger ihop, märker ni inte det?
Om "vanligt folk" hade tänkt ett varv eller två till så hade inte Sverigedemokraterna suttit i vår riksdag, då hade inte samhället förråats, då hade ett gäng nynazister inte med dödliga vapen attackerat ett demonstrationståg med småbarn å deras föräldrar.

Jag vet inte vad jag ska göra. Bara att jag inte stillatigande kan se på.
Jag hoppas inte ni heller kan det.

/ Asta

2 kommentarer:

  1. Nä jag kan inte sitta still och bara tiga. Men vad skall en göra? Disskuterar och ifrågasätter så mycket jag kan. Räcker det kan en undra...

    SvaraRadera
  2. Jag har bidragit till att bekosta en motannons som förtydligar de siffror som fanns i DN annonsen och visar på hur fel de är, det är ett sätt att agera i alla fall. Sen tycker jag det är synd att även vänsterextremister håller på med våld, jag tänker att det spelar nazisterna i händerna tyvärr... Nu senast är det ett antal arbetsförmedlingschefer som fått fönster hemma krossade, även det är otäckt. Och splittrar Säpo så de inte bevakar nassarna i den utsträckning jag skulle vilja...

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare