söndag 15 mars 2020

Dokusåpornas dokusåpa

Bildresultat för robinson 2020


Dokusåpornas dokusåpa har dragit igång för säsongen.
Jag ÄLSKAR verkligen Robinson som spelar i en helt egen liga i sin genre.
Produktionen är alltid fantastiskt bra på att komma på komma på nya twister som överraskar både deltagare och tittare år för år.
Anders Öfvergård är fantastisk som programledare och gör det nu för andra året i rad. Ingen programledare har passat så bra i rollen.
Sen tycker jag att de gör en bra casting med.
Visst, det är många färgstarka personligheter med... det är det varje år... och man kan rätt snabbt läsa av åtminstone en del av konflikterna och krockarna som kommer att uppstå men om man jämför med... ja, vilken realitysåpa som helst... så är det hyfsat normala människor och inte bara sådana som vill supa, ligga, skapa skandal och bli kändisar.

Första avsnittet idag som sagt, denna gång fick man inte se hur lagen sattes ihop, det var inga tävlingar eller val som det ofta är. En person rök premiären och det är inte heller så vanligt.
Som vanligt delades lagen in i Nord och Syd å det är fascinerande att det varje år är så att det i ett lag redan från början finns en större harmoni och en bättre laganda. Det är inte alltid det starkaste laget men det brukar på sikt löna sej att de tycker om varandra, inte har allt för mycket irritation till varann från start och att de håller ihop.
För ett bra Robinson ska det finnas personer man älskar och håller på och personer man älskar att reta sej på. De starka personligheterna behövs helt enkelt (i lagom dos) för att det ska bli bra tv.
Det är inte alltid de man tror att man ska gilla/ ogilla som man faktiskt älskar eller älskar att avsky. Utseende kan, precis som i verkliga livet, förleda en.
Men generellt är män på 50+ olidliga!
Det har funnits undantag, absolut det är därför jag säger generellt.
Bossiga och ohörsamma. Osympatiska att ha i grupp hur starka de än är i tävling. Några i denna kategorin... medelålders vita män... lever alltid upp till mina fördomar.
I år blev jag lite överraskad då det var en så söt snubbe på 52... ja, han var faktiskt söt (lite ovanligt att använda den benämningen kanske på en man i den åldern) med pigga ögon, vältränad och lockigt hår som blev väldigt mycket mer o-söt då han öppnade munnen. Klassisk högerarrogans... lite Sd snack så där... om när han föraktfullt beskrev en deltagare som "sosse i sparkdräkt, kommunist som vill ha det jämlikt i lägret (trots att hon inte alls utmärkt sej) och att hon förmodligen fiser regnbågar och tror på pastellfärgade enhörningar.
Nej urk vad han som sagt gick och blev o-söt. Föll från favorit till hatobjekt nr 1 i ett och samma avsnitt.

Gillar ni Robinson? Ska ni titta?

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare