onsdag 10 juli 2013

Våldtäktstider hej hej, våldtäktstider


 snuten.jpg
Sommar.
Sol å bad.
Glass i bägare som smälter runt kanterna.
Immande kalla öl.
Jordgubbar.
Solbränd hy.
Vippiga klänningar.
Bara ben.
Å våldtäkter.

Om det nu är som Sven-Åke Hammar hos Västmanlandspolisen säger... så varför gör man ingenting åt det då?
Sven-Åke talar ju om det som något slags oundvikligt normaltillstånd.
Efter sol kommer regn.
Efter jul kommer påska.
När det blir sommar kommer våldtäkterna.
Och vad är det för FEL på män? Vad får dem att tro att de bara kan ta för sej för att de är just män och blir lite sugna?

Jag gör något som jag är övertygad om att jag delar med majoriteten av kvinnor.
Jag "gör mej beredd" när jag hamnar framför en man, märker att han går samma väg som jag, kanske skyndar på sina steg lite och det inte är andra människor i närheten.
Helt automatiskt skyndar jag på, söker med blicken efter folk eller i alla fall hus, krampar handen kring telefonen, ser mej över axeln.
Inte alltid hinner jag bli rädd.
Ofta går mannen förbi och han är just ingenting annat än en man påväg någonstans.
Men reaktionen finns där.
För att jag är kvinna
För att han är man
För att det händer allt för ofta att kvinnor våldtas.
Men HÖR ni hur sjukt det är?!

2013 i Sverige. Väldens mest jämställda land. Med en av världens mest stränga syn på våldtäkter måste erkännas.
Här anses det under rättegångar fortfarande relevant hur många sexpartners offret haft, om hon varit flirtigt inställd till gärningsmannen innan, vilken grad av berusning hon hade, vilka kläder hon bar, hur omdömeslös hon varit (ex själv följt med i bilen), hur högt hon skrek.
OM det kommer till en rättegång.
Samhället kan inte hålla varje kåt/ kvinnoföraktande/ korkad man i örat som inte kan skilja ett nej från ett ja men de kan på olika sätt skicka ut signaler till dessa män.
"Hej hopp nu är det sommar och då ökar fästingar, getingar, drunkningsolyckor och våldtäkter" är inte en sån signal! 

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. Ja, det är samma sak varje år och här i V-manland är det inte svårt att fatta hur det kan hända. I Västerås, vår enda storstad, är det relativt polistätt. Dit är det 30 minuters resa härifrån. Övriga länet delar på 1 polisbil med 2 poliser i nattetid. Responstiden i värsta fall på ett pågående brott är 45 minuter. Om inte polisen är upptagen av annat brott. Alltså - inte stor idé att ringa polisen om du upptäcker att du är förföljd eller att din partner börjar bli våldsam. Kvinnojouren här bekräftar att många kvinnor avstår att ringa efter "hjälp" från polisen för när den tar tid på sig att dyka upp förvärras situationen snabbt. Vet inte om lösningen är fler poliser, men jag förstår att polischefen uttalar sig en aning cyniskt och dumt. Finns ingen chans att rå på problemet med de resurserna.

    SvaraRadera
  2. Jag såg den där på fejjan idag och jag blir så matt. Det är en våldtäktskultur vi lever i, där ansvaret läggs på oss kvinnor. Vi ska tänka på hur vi dricker, hur vi klär oss, var vi vistas, vilka vi träffar, vem vi ler mot. Medan männen blir kränkta om någon vågar andas att det kanske istället är förövarna vi ska fokusera på. Då skriks det i högan sky "Det är inte alla män som våldtar". Men det är faktiskt inte alla kvinnor som blir våldtagna heller, ändå förväntas alla kvinnor vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder...

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare