söndag 9 oktober 2016

Donald är toppen på isberget, under honom finns resten av världens män

Bildresultat för donald trump

Jag kan inte sluta tänka på Mr Donald Trump.
Det är helt fascinerande och vanvettigt skrämmande hur en sådan vulgär, omdömeslös och impulsstyrd man kommit hela vägen till att vara presidentkandidat för världens mäktigaste land.

Men det som jag ännu oftare funderar på är vilka han tilltalar och varför.
En man med öppet rasistisk och sexistisk agenda. En man som om och om igen uttalar sej nedlåtande om kvinnor. Som värderar kvinnor efter deras utseende helt öppet trots att han själv varken besitter någon som helst skönhet eller grace. Tvärt om, han är ju en rätt anskrämlig karl med en frisyr hela världen gör sej lustiga över.
Ändå tar han sej rätten att beskriva kvinnor som feta kossor, han menar att eftersom Hillery inte kunde tillfredsställa sin egen make (då han var otrogen) så hur ska hon kunna tillfredsställa USA? Han talar om sin egen dotter som "a piece of ass."
Hans vedervärdiga kvinnosyn var känd långt innan avslöjandet här om dagen när han menar att han "kan ta vilken kvinna som helst på fittan eftersom han är rik och mäktig."
Det som upptar mina tankar med Donald Trump är framför allt att han på något sätt är essensen av "manlighet" och patriarkat.

Många män tänker som Donald Trump även om de kanske inte skulle säga det inför miljoner människor. Många män ser på kvinnor utefter hans perspektiv, jag har bevittnat det oräkneliga gånger. 
De bedömer kvinnors värde utefter om de finner dem knullbara eller ej.
Utefter storleken på deras bröst, deras skönhet, deras BMI.
Många män tycker det är okej att skoja om sånt här. Värdera både sina egna och andras fruar efter denna typ av måttstock.
Donald Trump är kanske något mer grov och betydligt mer öppen med det, men tankarna finns hos massor av män. Hos majoriteten av män skulle jag vilja påstå. Och nej, jag har ingen källa på det. Detta är min blogg och jag skriver vad som faller mej in. Detta är min och många medsystrars erfarenheter.
Män recenserar ständigt kvinnor.
Vi skall vara smala, men inte för smala "för män gillar riktiga kvinnor."
Vi ska ha bröst men de skall vara äkta för "bimbos är roliga att ligga med men knappast att vara gift med."
Vi ska ha lust, vem vill ha en frigid fru? men hon skall självklart inte vara en slampa "Vem vill vara ihop med någon som halva stan legat med?"
Jag hör ständigt å jämt män tala om kvinnor som kroppsdelar... om arslen, tuttar, ben.
"Den vanliga mannen" är tyvärr inte så långt ifrån Donald Trump som vi vill tro. Inte ens som gängse man vill tro, för det är så lätt att bortförklara sitt eget eller kompisens beteende med att "det är ju bara på skoj."

Donald Trump kanske vi blir av med i november om vi har tur. Det ryktas om att nya, ännu värre avslöjanden kring den mannens kvinnosyn är på gång.
Men vad skall vi göra åt det andra? Åt alla andra mäns syn på kvinnor?

Tankar?

Puss/ Asta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare