tisdag 26 februari 2013

Bokrean 2013




Oj oj oj vad ni var pigga på att gissa :)

Hur som helst.
Gjorde mej ett litet ärende in till La Stada idag för att besöka bokhandeln och kika in årets rea.
Egentligen lider jag ingen brist på böcker alls. Jag har säkert ett 20 tal som jag inte har läst och bokhyllan vi har är överfull av böcker... trots att Gottfrid gör vad han kan för att strimla dem och säkert har käkat upp 30 stycken vid det här laget.
Men, då får man väl köpa sej en till bokhylla då för böcker behövs i ett hem, litteratur är bra för själen.
Det enklaste sättet att berika sitt språk, förstå fler livsöden än sitt eget och att göra resor på.

Jag handlade i år...

"Det goda inom dig" av Linda Olsson.
Jag läste... och älskade "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" som var en fantastisk historia. Jag har hört att hon inte riktigt lever upp till den nivån i böckerna efter detta men jag tyckte historien lät spännande och har kikat på den boken länge.
Tror minsann att jag köpte den till mamma när hon fyllde år någongång.
Denna roman sägs handla om "En gripande historia om ett barns utsatthet, kärlek mellan syskon och om vänskap som läker."

"Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli trött" av Alex Schulman.
Denna bok har jag minst förväntningar på, men jag har ändå vänt å klämt på den några gånger.
Jag är inte speciellt förtjust i Alex Schulman som person (ja, nu känner ju inte jag honom så han kanske är väldigt rar) och den handlar om Alexs som kort efter sin skilsmässa träffar sitt livs stora kärlek.

"Gustavs grabb" av Leif GW Persson
Denna har jag varit nyfiken på länge, dels är jag näst intill förälskad i GW med sin loja men knivskarpa intelligens och dels är det här med klassresa oerhört fascinerande. Klass- kanske den del av ens barndoms identitet som är svårast att förändra. Om man nu skulle vilja det. Jag har ju skrivit mängder av blogginlägg i ämnet.
Jag vill veta mer om GW helt enkelt.
Jag har inte läst någon tidigare bok av honom, helt enkelt för att jag inte är särskilt svag för deckare men hans böcker har nästan alltid underbara titlar.

"Någonstans inom oss" av Kajsa Ingemarsson
Jag har läst de flesta av Kajsas böcker. Jag gillar henne för det mesta.
Hon skriver lättlästa böcker utan att för den saken skull bli tråkig eller allt för förutsägbar.
Denna hade jag säkerligen köpt som pocket någongång om jag inte hittat den på bokrean. Det är en perfekt semesterbok, att läsa utan allt för hög närvaro.
Romanen sägs handla om "liv och död, om försoning med det som varit och om kärlek för den som finner modet att släppa sin älskade fri."

"Anna och Mats bor inte här längre" av Helena Von Zweigbergk
(Varför måste människan ha ett sånt krångligt efternamn?!)
Denna bok har jag längtat efter och vill lixom bara börja läsa nuuuuu.
Det är en fristående fortsättning på "Ur vulkanens mun" som är en av de starkaste och smärtsammaste relationsromaner jag någonsin läst, kanske för att den påminner en hel del om mej själv, min man och vårt äktenskap.
Otäck igenkänningsnivå, men det har jag i och för sej hört många säga så den är kanske ändå allmängiltig på nåt vis.
I denna boken är skilsmässan ett faktum mellan Anna och Mats och vi får följa deras parallella nya liv under sex månader.

Har ni läst någon av dessa böckerna?
Eller blev ni sugna på nån?
Eller har ni shoppat egna romaner idag på bokrean?

Puss/ Asta

6 kommentarer:

  1. Har läst alla utom Schulmans ... bra allihop, särskilt Anna o Mats ... och Gustafs grabb ... har läst Schulmans "Skynda att älska", den var bra, kanske håller den här samma klass ?. Ha goda lässtunder!/Mormor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är härligt med böcker, särskilt när de ligger så där orörda och bara väntar. Särskilt när man fått längta.
      Du verkar läsa mkt "mormor"... har du köpt nåt spännande på bokrean? Kram

      Radera
  2. Läser "Anna och Mats..." just nu och var, precis som du, helt tagen av "vulkanen...". Men inte lika fast i den här, kan tycka den är lite platt och sen tycker jag så förbenat synd om ungarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har hört fler säga så, att "Anna och Mats bor inte här längre" inte är lika bra. Så liiiite har jag nog redan plockat ner förväntningarna. Kram

      Radera
  3. Jag har inte läst just denna av Olsson och inte heller Schulman. Annars har jag läst de andra. GW var intressant. De andra två, Ingemarsson och Z tycker jag inte alls om. Jag har ändå givit dem flera försök. Kajsas böcker är vansinnestråkiga och Helena otroligt pretentiösa. Jag är nog en av mycket få läsare som INTE tycker om von Z berättarstil. Alls.

    Hoppas du kommer att få mycket nöje av dina böcker! Jag älskar också bokrean!! *ler*

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä där ser man. Lite kul att vi kan tycka olika oxå. Jag har läst nån ytterligare med Z som var "så där"... inte dålig men inte i samma klass som Vulkanboken. Nu har jag läst dryga 100 sidor i den nya boken och jag gillar den, samma igenkänning delvis, men nu är ju deras relation i en annan fas än min. Kram

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare