måndag 25 februari 2013

Dr Gunnar

Jag var hos Doktor Gunnar idag.
(När jag gick i skolan hade vi en föreläsning med en sjuksköterska som hela tiden hänvisade till läkaren hon jobbade med i var och varannan mening. "Doktor Siåså säger Dr Siåså menar, Dr Siåså tycker att, Som Dr Siåså alltid insisterar..." Tills vi eftermiddagströtta studenter vred oss av fniss å skickade lappar om vilken typ av vuxenlekar Syster Föreläsare och Dr Siåså säkert ägnade sej åt.)
Det var en parentes, men jag känner att det själv finns en stor risk att jag själv kommer låta likadant. Inte för att jag är horney på nåt sätt på "Dr Gunnar" utan för att jag tycker han är ett under av klokhet, pedagogik och empati.

Jag var alltså hos Dr Gunnar. (Paus) Med min utbrända själ som jag själv tycker har återhämtat sej rätt så väl.
Lite nervös, för jag visste inte riktigt själv vad jag trodde skulle vara "bäst för mej" men jag tänkte att jag säger precis som det är och förlitar mej på professionen.
Så. Jag kom dit. Dr Gunnar sa att jag såg glad ut och jag svarade att jag mår rätt så bra.
Ingen ångest, jag är inte ledsen, jag känner mej i stort sätt som mej själv men är lite mer lättstressad, lite mer lättaggad åt alla håll, fortsatt ljudkänslig. Jag berättade att jag tar in "för mycket" om stressen kollegorna vittnar om på facebook och att jag känner sån bitterhet gentemot politikerna.
Jag sa även... till Dr Gunnar :)... att det är svårt att avgöra HUR jag mår för jag lever en ganska så enkel tillvaro där hemma med sovmorgon, långa promenader, eftermiddagslurar och allt vad det är.
Jag planerar in saker var annan dag ungefär, för även om det är roliga saker så blir jag stressad av att ha för mycket framför mej.
Ungefär så.

Lite till min förvåning så sjukskrev han mej helt 2 veckor till för att jag därefter skall arbetsträna (innan jag går på halvtid.) Vara på arbetet utan prestationskrav. Kunna gå hem om det känns jävligt. Inte räknas in i bemanningen utan mer ses som en resurs.
Jag skriver det så sent idag för jag ska prata med min chef.
Hon är väldigt väldigt bra, men jag vet ju att jag ställer till bekymmer för henne å det känns "så där."
Samtidigt känns det bra.
Det är som Dr Gunnar säger, det tar tid att läka utmattning. Ingen... varken jag, min arbetsgivare eller samhället... tjänar på att jag kommer igång för fort och sedan får bakslag. Jag ska hålla... för att kunna producera... till jag blir 65 år. Eller 85 som det lär väl vara om vi inte byter regering.
Det låter ju klokt. Det ÄR klokt.

Puss/ Asta

7 kommentarer:

  1. Heja Dr Gunnar! Och i dag fick jag tag i Öster om Heden på bibblan, det tar sig ;-) Herngrens bok däremot kan jag om jag har tur få tag i 21 mars, så den får jag racerläsa...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh va bra. Då ska det bli roligt att läsa dina recensioner kring dem. Du är duktig på den typen av inlägg.
      Annat med så klart, men jag gillar när du recenserar. Kram

      Radera
  2. Vad skönt och bra att han verkar så sympatisk och tar dig på allvar. Låter som en bra plan. Kram kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja han är djupt sympatisk. Faktiskt en av de mest sympatiska människor jag mött.
      Å som min chef påpekade, mkt kunnig och erfaren kring den här typen av problematik.
      Jag ska lyssna på Dr Gunnar jag :) Kram

      Radera
  3. Han Dr Gunnar verkar vara en mycket kompetent doktor. Vart finns han? Kram i vårsola

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är läkare hos det företag som är kopplat till vårdförbundets personal bla.
      Finns i Veddige oxå tror jag. Kram

      Radera
  4. Håller med Freja!! Heja dr Gunnar!! Han verkar vara en väldigt klok man.. Och jag förstår ditt dåliga samvete gentemot dina arbetskompisar. Men det skall du inte ha. Alls.

    Kramar

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare