fredag 23 september 2016

Läppstiften i mitt livLäppstift är en relativt ny last. För 10 år sedan använde jag det aldrig.
Numera alltid om jag är sminkad.
Denna samling bär jag ständigt och jämt med mej

Från vänster...

Min senaste kärlek. Sleek i färgen Birthday suit. Det är ett läpplack som inte sitter så där superbra i lacksammanhang men bra mycket bättre än vanliga läppstift. Väldigt diskret men fin. Less is more.

Max Factor läpplack Nr 108. Rejält med färg. Oftast snygg på men ibland tycker jag att den gör mej lite hård/ sträng. Sitter som berget och måste tas bort med sminkborttagningsmedel. Sitter lätt över dagen trots pussar och matintag.

Isa Dora. Vilket nr det är vet jag inte, det har gnuggats bort. Klarröd fin färg som ändå är mjuk på nåt vis. Sitter okej. Har haft andra nyanser och det finns många fina i denna variant.

Mac, Sweatheart sheer. Ser väldigt mörk ut men är transparent och ger en naturlig fin färg som lixom mörknar efter hand, förmodligen av värmen från läpparna.

Isa Dora Lip Desire Nr 58 Rosewood. Min absoluta favoritfärg. Hur snygg som helst. Sitter inte särskilt bra tyvärr och läppstiftet är odrygt. Får försöka finna ett bättre läppstift i samma nyans.

Äldst i samlingen. Ett Max Factor nr 837 Sunbronze. Väldigt naturligt.

Medusas. Färg: Sugardaddy. Det jag fick med min första Glozybox.
Ger läpparna lite kontext. Väldigt diskret och rätt torrt.

Isa Dora Matt Red Carpet. En härlig klassisk knallig röd färg. Sitter relativt bra men är som snyggast i början, därefter kan det flyta ut lite över kanterna och inte bli så där exakt och distinkt som så färgade lack bör vara.

Isa Dora Matt Femme Fatale. Ännu en klassisk röd färg. De här mörkare ger ett lite hårdare drag än de ljusare röda. I övrigt samma fördelar och nackdelar som lacket ovan.

Bobbi Brown Creamy Färg: Rose Petal som är underbart smetig och skön men som därmed inte sitter så bra och är rätt odryg. Supersnygg på. 

Använder du läppstift? Vilken är din favorit? Upplever du att det är skillnad i hållbarhet på billiga resp. dyra läppstift? 

Puss/ Asta


2 kommentarer:

 1. Först,hur får du plats med alla läppstift i väskan?!
  Den som du hade förra helgen när ni hade middag,är du väldigt fin i.
  Hade aldrig läppstift förr,men nu har jag så anemiskt bleka läppar så jag är tvungen att dra på lite. Kör L'oreal natural just nu. Clinique gillar jag. Annars så tar jag det som ligger i dotterns låda.

  SvaraRadera
 2. Fint med läppstift!
  Mina favoriter är från The body shop nr.120 fint glittrande rött :-)
  Men största favoriten är dock power shine från Oriflame (charming mauve)
  Ha det bäst!
  /Frida

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare