onsdag 3 december 2014

En Alliansväljares anonyma tankar...

Fast dom tar ju ansvar för ekonomin. Rödgrönas budget är direkt skadlig för Sverige. Magdalena andersson har inte en susning om vad hon gör och alla rödgröna har gjort ett misstag som valt bort världens bästa finansminister som hyllas av hela världen för hur ofantligt bra Sverige klarat en finanskris, det med världens mest generösa trygghetssystem.
Jag som alliansväljare skulle bli uppriktigt förbannad om allianspartierna svek min röst och lät rödgrönas företagsfientliga, föräldrafientliga osv-fientliga budget vinna. SD har lyckligtvis många delar i sitt förslag som är väsentligt mycket bättre än rödgrönas. Jag avskyr SD och SDare som pesten, de har en rutten rasistisk människosyn och jag vill inte att deras flyktingpolitik ska ha ens lite genomslag i svensk politik. Men jag ser hellre att dom får komma till tals om de inte lika idiotiska delarna av deras politik än att rödgröna får förstöra för alla unga i detta landet, alla oskyldiga barn som behöver sina föräldrar oberoende av feministtrams (jo, tvångskvoteringar är trams), alla kämpande företagare som skapar jobb och får bli arbetsnarkomaner på lata anställdas ställen när dom inte orkar jobba och ta ansvar.
Det finns 1000 anledningar till varför jag inte vill att rödgröna ska få styra, en majoritet av svenska folket håller faktiskt med. Det är inte alliansens ansvar att rädda en skadlig budget, det är deras ansvar att fälla den.


Ja du Anonym, ett namn hade varit trevligt men vi kör ändå.
För den som läser mina politiskt rödfärgade inlägg regelbundet och nu din väldigt blå kommentar blir skillnaden väldigt tydlig och visar att snacket om att "Alla partier egentligen tycker samma sak" och "Det är ingen skillnad mellan Socialdemokraterna som gått åt höger och Moderaterna som gått åt vänster" verkligen inte stämmer. Det är stor mellan blockens syn på människan och samhället.
Det är dessutom inte särskilt sant att S glidit åt höger eller M mot vänster.
Jag ska försöka bena lite i din kommentar här, ense lär vi aldrig bli, men ett svar är det lika fullt.

"Magdalena andersson har inte en susning om vad hon gör och alla rödgröna har gjort ett misstag som valt bort världens bästa finansminister som hyllas av hela världen för hur ofantligt bra Sverige klarat en finanskris, det med världens mest generösa trygghetssystem."
Fd finansminister Anders Borg klarade mycket riktigt av att hålla statens finanser i någolunda skick genom en finanskris. Vad han också gjorde var att driva en politik som drev samhället isär.
En politik som ökade klyftor snabbare än i andra jämförbara länder. Allt enl OECD.
Fattigdom och stora samhällsklyftor bidrar till andra problem för ett land och inte bara för de individer, familjer och barn som växer upp under knappa ekonomiska förhållanden.
Magdalena Andersson har säkerligen "en susning om vad hon gör."
Hon är civilekonom och doktorand i Nationalekonomi. Hon har studerat ekonomi utomlands och har en gedigen karriär bakom sej med tunga poster.

"SD har lyckligtvis många delar i sitt förslag som är väsentligt mycket bättre än rödgrönas. Jag avskyr SD och SDare som pesten, de har en rutten rasistisk människosyn och jag vill inte att deras flyktingpolitik ska ha ens lite genomslag i svensk politik. Men jag ser hellre att dom får komma till tals om de inte lika idiotiska delarna av deras politik än att rödgröna får förstöra för alla unga i detta landet[...]"
Sverigedemokraterna är ett högerparti. Du gör i din text detta väldigt tydligt.
För alla oss Röd-gröna är det självklart att ett rasistiskt, homofobt, kvinno och demokratifientligt parti inte ska tas i med tång. Du anser att de har en bättre politik än S och Mp om man bortser från "den rasistiska lilla detaljen." 

[...]att rödgröna får förstöra för alla unga i detta landet, alla oskyldiga barn som behöver sina föräldrar oberoende av feministtrams (jo, tvångskvoteringar är trams), alla kämpande företagare som skapar jobb och får bli arbetsnarkomaner på lata anställdas ställen när dom inte orkar jobba och ta ansvar.
"Oskyldiga barn som behöver sina föräldrar oberoende av feministtrams."
Kära Anonym, du får ursäkta mej om jag inte är helt säker på att jag kan följa med i ditt resonemang, du skriver rätt andefattigt och på dålig svenska men jag antar att du här syftar till att det är "feministtrams" att styra i föräldraförsäkringen?
Regeringen lägger ständigt in lagar, morötter och piskor (tordes vara välkända begrepp för en Alliansväljare?!) för att styra samhället i det håll man önskar.
I detta fallet att vill regeringen påverka både arbetsgivare ( att inte diskriminera unga kvinnor/ mammor på arbetsmarknaden) och att få pappor/ män att bli mer jämställda som föräldrar.
Just på föräldraområdet är ett område där pappor diskrimineras och bara ses som en bifigur till mamman som är "den riktiga föräldern." Att det skulle vara synd om barnen för att deras mamma får ökade möjligheter till ett bra jobb eller för att de får en vardaglig nära relation till båda sina föräldrar har jag väldigt svårt att se.

"alla kämpande företagare som skapar jobb och får bli arbetsnarkomaner på lata anställdas ställen när dom inte orkar jobba och ta ansvar. "
Förlåt men vad menar du? Här är jag inte spydig utan jag förstår inte vad du skriver.
Är alla företagare stackare under en Röd-grön regering? Är alla som jobbar lata?
Vilken värld lever du i?
Flertalet människor jag känner jobbar häcken av sej och är väldigt lojala mot sin arbetsgivare.
Ett välmående företag kan få miljoner och åter miljoner i bidrag av staten.
Jag känner till företag som blomstrar, ständigt ökar sin omsättning, har betalt av alla sina skulder och likt förbannat får BETALT av staten för att anställa praktikanter som de i annat fall behövt anställa för att företaget expanderar och mår väl.
Här kan vi ta me fan prata om bidrag som får sjukförsäkringar och A-kassa att framstå som en fis i rymden. Nu är inte sjukförsäkringar och A-kassa bidrag, de är försäkringar, men jag talar "moderatiska" med dej nu.

"Det är inte alliansens ansvar att rädda en skadlig budget, det är deras ansvar att fälla den."
Okej. Så kan man se på saken. Men då återstår ett pytteduttigt litet problem för dej.
Sverigedemokraterna har sagt att de kommer att sänka varje regering oavsett färg på statsministern som inte går Sd till mötes i rasistfrågan.
Ponera att Alliansen blir största block efter ett nyval. Majoritet lär de inte få.
Vad ska Kindberg Batra göra då?
Arbeta över blockgränserna eller gå med på en rasistisk politik???

/ Asta

2 kommentarer:

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare