onsdag 3 december 2014

Nyval 22:a mars


Ja.
Det blev som jag befarade. Eftersom samtalsmöjligheter och kompromissviljan inte fanns hos Alliansen och eftersom Sverigedemokraterna frångår all praxis och moral för att driva igenom den enda fråga som verkligen betyder något för dom... invandringen... så står vi nu inför nyval.
Trots att jag förstod att det inte fanns någon annan väg ut så gick luften ur mer när Stefan Löfven tillkännagav detta på presskonferensen.
Jag orkar knappt vara arg längre. Jag känner sorg och hot. Som om vi stod inför ett krig.

Nu är det på riktigt. På riktigt!
Nu handlar det om att inte låta 13% diktera villkoren för hur landet skall styras.
Jag är övertygad om att det finns mängder av Sd väljare som egentligen inte är rasister.
Väljare som förvisso tycker att invandringen är för stor och som kanske tycker att snacket om feminismen gått för långt (jag håller inte med någonstans) men som OXÅ tycker att det finns andra viktiga frågor och som inser att landet måste styras ändå.
Jag är övertygad om att det är så. 13% röster innebär inte 13% rasister.
Många av Sds väljare är gamla besvikna sossar, det vet vi efter mätningar. Företrädesvis äldre män som inte känner igen sej och som tycker att allt gått åt helvete det sista. 
Jag hoppas att en å annan av dem hittar hem/ tillbaka till sitt gamla parti. Jag hoppas att de inser att lösningen inte är att rösta på ett parti till höger om Moderaterna vad det gäller arbetsrätt, fackligt samarbete, skatter osv BARA till följd av invandringspolitiken.
Men... hur det faktiskt går... om Sverigedemokraterna kommer att minska eller öka vågar jag inte sia om.

Vi andra. Vi som röstade på något av de sju partierna som inte har fötterna i en rasistisk gegga måste tänka oss för. Mobilisera, organisera oss, övertyga, argumentera och sedan använda våra röster klokt.
Med klokt menar jag så att det räknas.
Nu retar jag upp många vänner jag har som håller på Feministiskt initiativ. Hur behjärtansvärt och klokt deras partiprogram än ser ut/ behövs så kommer de med all sannolikhet inte in i riksdagen.
Drömmar och visioner kanske måste stå åt sidan i detta val? Nu kommer varje röst att vara viktig!
Jag tror att vi kommer få se en hårdare valrörelse i vinter. Inte nödvändigtvis i tonläge men i frågor.
Budget mot budget, försvaret och invandringen. Mjukare värden som feminism, miljö och social trygghet kommer att få stå tillbaka.
Tyvärr.

Jag vet inte själv hur jag ska rösta. Jag valde i september att svika mitt moderparti och rösta på Miljö partiet. Å precis som jag skrev ovan så tror jag att miljöpolitik kommer hamna i skymundan.
Jag blir inte riktigt klok på om det innebär att jag ska rösta för just det eller om jag ska satsa mitt kort på Löfven. Nu... nu när det är allvar.
Precis som jag ber Fi. Precis som jag ber vissa inom Sd.
Se den stora bilden.
Jag tycker Löfven har vuxit sedan han tog över och jag tycker att han höll en lysande presskonferens idag.

... Lär fortsätta analysera.
Hur tänker du? Vad tror du?

Puss/ Asta

3 kommentarer:

 1. Den stora bilden för mig ÄR FI, som står för en annan vision och en annan framtid än alla de andra partierna enligt mig. När FI nu beslutat ställa upp kommer jag att ägna mig helhjärtat åt att få in dem i riksdagen. Framförallt för att S+MP även med FI bakom sig inte haft majoritet nu heller. Och eftersom de dessutom ställt V vid sidan av hade de knappast släppt in FI heller, vilket innebär att de två feministiska partierna inte står för frågor som intresserar S, uppenbarligen. Så, jag kommer inte att följa ditt råd, jag kommer att slita som bara den för att få fler att se en annan framtid än den som först och främst SD vill att vi ska ha. Men även alliansen, och i vissa delar även S och MP...

  SvaraRadera
 2. Jag kommer rösta samma, Sossarna igen. Jag vill mer med Sverige men om alternativet är att rösta grönt och vi får en Alliansregering i 4 år till så får mina visioner stå åt sidan. Det var därför sossarna fick min röst i höstas oxå - även om jag brinner för miljöpartiet i det långa loppet.

  SvaraRadera
 3. Jag kommer att rösta på SD igen. En minskning av invandringen är på intet sätt ett orimligt krav. Även om vi halverar invandringen så kommer vi fortfarande att sticka ut som riktiga dårar ur en europeisk synvinkel.

  Därför borde Löfven ha tagit SD:s utsträckta hand och gått med på en minskad invandring, i utbyte mot en stabil regering. SD hade fått sin vilja igenom och Sverige hade fortfarande varit en "humanitär stormakt"...

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare