måndag 8 december 2014

Påtal om grannsämja...Karlavagnen ska tydligen handla om grannsämja ikväll.
Hur har du det med dina grannar?

Vi har bott här på denna gatan i 23 år. Först i ett mindre hus två hus bort från där vi nu bor och sen här. Tjugotre år... det är väldans länge.
Nästan längst faktiskt av våra grannar på den här gatan.
Förra veckan flyttade en familj som flyttade in samtidigt som oss då området var nytt, sedan finns det en till kvinna från start, alla andra är "nytillkomna" även om många har bott här väldigt länge.

Jag umgås inte med någon av mina grannar. Önskar inte att jag gjorde det heller.
Vi säger "hej", vi växlar några ord ibland. Några tycker jag bättre om, andra sämre.
Jag är inte längre inblandad i några tjafs som det kunde vara på Märtas tid, och jag deltar inte i de konflikter om katter å fans moster som jag vet har förekommit.
På det stora hela tror jag att det är en ganska harmonisk gata.
Var å en sköter sitt. Vi lägger oss inte i. Behövs något ventileras så kan vi göra det.
Jag önskar kanske att det fanns någon som det skulle kännas naturligt att låna ett ägg av eller be om mindre tjänster som att passa posten men jag klarar mej fint ändå.
Vi hade ett jättetrevligt par i huset brevid som hade den funktionen för några år sedan men de flyttade och de som bor det nu är det inte alls samma relation till.
Vi har en "arg farbror" som många retar sej på men som är min favorit.
Han å jag har alltid kommit bra överens, gillat varann rent av å han är väl den jag pratar mest med.

Jag tänkte att jag skulle köra ett par opolitiska inlägg "att lätta upp med" men när vi pratar om "grannar" är det svårt att hålla den dealen.
Inte för att jag vet hur de som bor på min gata röstar, jag kan... och jag gör... gissa förstås men det grundar sej självfallet på mina förutfattade meningar eftersom jag faktiskt inte diskuterat det med dem.
Men i mitt lilla valdistrikt, i denna lilla välmående håla ute på landet, blev Sverigedemokraterna både i EU valet och i riksdagsvalet i höstas näst största parti. Minns inte siffrorna men de var avsevärt högre än riksgenomsnittet och rent pinsamma att läsa.
Det säger en del om Sd's väljare. Här i mitt lilla samhälle finns då inga större problem med varesej invandrare el förda invandringspolitiken. Här bor folk i hus, kör nya bilar, ansar sina gräsmattor, reser utomlands några gånger om året.
På min gata bor EN av icke svenskt ursprung.
Pinsamt.
Kindberg Batra var kanske inte helt fel ute den där gången hon talade om lantisar och storstadsbor.

Berätta om din gata.

Puss/ Asta

1 kommentar:

  1. Tycker det är dags att byta design snart... :) och inte bara klackskor och bakelser, prickar och hundar...tycker inte den beskriver bloggen riktigt rättvist... även om den är du! /Eve

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare