onsdag 3 december 2014

Välja spraket eller tryggheten?I Bonde söker fru... nej nej nej sluta inte läsa för att du inte gillar programmet... valde unga, charmiga Orustbonden Jonathan mellan jordnära, lugna, harmoniska Sara och Ellen som är söt, sprallig, aldrig haft ett seriöst förhållande och inte vet vad hon vill.
Jag har hela tiden hoppats på Sara som verkar vara en så behaglig person och som verkar "passa" Jonathan så bra. Hon har ett eget litet torp, hon är naturlig och glad i barn å djur, hon är självständig och lugn.
Men jag har hela tiden haft på känn att han skulle välja Ellen för det sprakar mellan dem, de pussas så naturligt och deras händer finner varandra. Trots att Ellen säger att hon inte vet vad hon vill eller om hon känner något.
Å han valde Ellen.
Denna charmiga söta pöjk. Han satsade på ett osäkrare kort för spraket.
Trots att jag blev besviken så kändes det ändå... ja, rätt.
Mer osäkert än med Sara men ändå rätt.

Det är ju så vi är uppfostrade.
Åtminstone vi kvinnor i västvärlden. Att för att kärlek ska vara något att ha så ska det spraka.
Starlet, Mitt Livs Novell, Harliquin.
Bultande hjärtan, passionerad förälskelse.
Vi har i Sverige bland världens längsta samboförhållanden innan vi gifter oss. Ändå slutar fler än vart annat äktenskap i skilsmässa. Bland de som nöjer sej med att vara sambo är siffran till separation ännu högre.
Så uppenbarligen funkar det inte.
Kanske till och med sämre än vad resonemangsäktenskap gör.
Äktenskap där vi väljer varandra för att vi passar ihop. Kompletterar varandra. Är lika.

För många av oss är en kärleksrelation utan sex eller utan spänning och pirr per automatik död.
Vi lever i hoppet och i tron om den ständiga förälskelsen.
Själv är jag osäker på om människan ens är gjord för ett livslångt monogamt förhållande, detta trots ett passerat silverbröllop i ryggen.

Vad tycker du?
Vad är ett sunt kärleksförhållandes grundvalar för dej?
Är pirr eller trygghet viktigast?

Puss/ Asta

3 kommentarer:

 1. hopplös romantiker4 dec. 2014 10:55:00

  Åh håller med dig precis i ditt resonemang med bonde-Jonathan som jag gillade Sara nästan så man själv blev förälskad i hennes underbara personlighet och trygghet. Men efter valet så kändes det som du skrev rätt.. och man ser verkligen hur kär och pirrigt det är mellan dom! Hoppas det håller och dom får många fina år ihop :)

  Tror definitivt man är gjord att leva ihop resten av livet, tror alla skiljer sig för att man hela tiden ska förverkliga sig själv se till sitt eget och någonstans tror man att det alltid är grönare på andra sida.

  SvaraRadera
 2. Rekomenderar dig att titta på Gift vid första ögonkastet som går på SVT Flow! Resonemangsgiftemål baserat på experters analys av vilka som passar ihop. Jättespännande och tankeväckande. /Helena

  SvaraRadera
 3. Varken eller. Samförstånd, tillit och vänskap är det som visat sig funka bäst för mig!

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare