onsdag 17 december 2014

Julklappar from hellIgår kväll innan jag skulle somna läste jag på Mix megapols sida på Facebook.
Det var en fråga om någon fått några julklappar de inte varit helt nöjda med.
En del av svaren fick mej att flabba högt.
Här är ett urval...
 
Jag fick en bok av min morfar, när jag var 10 år som hette "om ingen nyper mig i rumpan snart går jag hem", och handlar om desperata medelålders kvinnor som sitter o hänger i barer och väntar på ragg. 

Fick årligen två diskborstar av min man, och en jul slog han till med 10-pack kökssvamp. Så det var bara att bita ihop o köpa en julklapp själv

Min första svärmor gav mig tops (för det använder alla och är bra att ha hemma) och en använd trä skärbräda (för jag önskade mig en och hon hade en hemma som hon inte använde så mycket) det slog tom det kyckling gula 40tals nattlinnet jag fick av min senila farmor. Underbar jul

Jag fick ett par halksockor av min farmor när jag va 15

Inte i julklapp.. Men på alla hjärtansdag ett år, fick jag en gravprynad som d stod "min ängel" på. Plus 2 gravljus?! va säger man? Eh.. Tack!   

Olika sorters dammtrasor till hemmet och för att man verkligen skulle fatta vad dom skulle vara till så var dom märkta med: kök, badrum, damm osv... Jättekul gåva... Not...


Hur är det med er?
Har ni fått något ni blivit... ja, ska vi säga mindre glad över?

Här har det hänt. Ofta är maken den skyldiga. Han är inte riktigt lika bra på att köpa julklappar som han tror själv. Han köper nämligen sällan det man önskat sej. "Det är inget roligt om du vet vad du får" säger han och stressar ut den 23:e.
Sämst lyckades han när han var i Las Vegas och köpte keps(?), t-shirts i X-large och skor stl 45.
Eller när jag fyllde 25 och fick en jordgubbsplanta i plast och en eltändare (fast jag slutat röka) köpt i en hast på Shell.
En jul fick jag en kostym. I plast.
Ett år när vi firade hos svärmor fick min några år yngre svägerska en jättefin tröja av svärmor medan jag fick olika köksredskap i plast.

Puss/ Asta

3 kommentarer:

 1. När jag fick My Little Ponie i julklapp när jag var 13 år, besvikelsen! Min syrra (några år äldre) fick Twisted Sisters LP'n av samma personer.

  Men min bästa sämsta julklapp fick jag när jag var 18. Var fortfarande en störig, skränig tonåring. Jag fick en.. symaskin! Besvikelsen var total. Min mamma (som gav mig den) har fortfarande roligt över hur jag såg ut och hur jag betedde mig över den där symaskinen. Nog för att den har kommit till användning under åren, men när jag var 18 och önskade mig en massa andra coola grejer, ja då hamnade den inte högt på önskelistan direkt...

  SvaraRadera
 2. *asgarvar* TACK för detta fantastiskt roliga inlägg... Och jösses vad med saker man fått som man inte riktigt velat. Därför har jag för längesedan inte alls önskat något och vi vuxna köper aldrig till varandra..

  SvaraRadera
 3. Jag får varken julklapp eller födelsedagspresent av min sambo (bara varit tillsammans 23 år)
  Får vara glad om han kommer ihåg och gratta mig på födelsedagen! Är bra på att fixa mina egna presenter!
  För förra året blev jag så SUR på sambon pga att han ALDRIG städar, köpte en robotdammsugare till honom, han blev först sur, men sen tyckte han att det var ett bra inköp!

  Kramizzz och God Jul!
  Sara

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare