tisdag 2 december 2014

Förbannad, ledsen å oroadKanske borde vi varit beredda. Kanske borde vi förstått.
Men jag trodde faktiskt aldrig...
Jag trodde mycket (eller lite hur man nu väljer att se det) om Sverigedemokraterna men jag trodde faktiskt att de skulle vara liiiite mer rädda om sitt anseende. Känna ett liiite större ansvar nu när de i den ena kommunen efter den andra släpps in i värmen. Ha liiiite mer tålamod att låtsas som om de var det där normala partiet, ett parti som alla andra, som brydde sej om det de vid sidan om rasismen, förlåt jag menar förstås den ansvarsfulla flyktingpolitiken värnade om de fattiga pensionärerna, de arbetslösa, försvaret och de sjunkande skolresultaten.
Men Sverigedemokraterna kommer att rösta för Alliansens budget.
Inte för att de tycker den är bra, de tycker den är skit och de säger rakt ut att de kommer behandla en statsminister fr Alliansen med samma arrogans och respektlöshet för landet om det blir Nyval och dom vinner.
De kommer att hålla Sverige och dess riksdag som gisslan så länge deras krav på en rasistisk och egoistisk politik inte tillmötesgås.

Jag känner vrede, oro och sorg för vårt land ikväll. Stora ord, starka känslor men de är sanna.
Jag förstår faktiskt inte vi ska lösa det här.
Egentligen finns det som jag kan se, och ni får gärna rätta mej om jag målar med för svart färg, bara tre scenarier.

Ett. Alliansen fortsätter hårdnackat att vägra ta Stefan Löfvens utsträckta hand och vill inte förhandla om budgeten. Det blir Nyval och jag kan inte se någon anledning till hur det skulle gynna varesej de Röd-gröna eller Alliansen. Åtminstone inte i den grad att de får majoritet. Snarare troligt att Sd växer ytterligare.
Då sker samma sak igen. Favorit i repris. Budgetarna läggs fram, Sd fäller regeringen.

Två. Någon av blocken går med på att möta Sverigedemokraterna halvvägs och antar en betydligt striktare flyktingpolitik.

Tre. Det blir en uppgörelse mellan blocken, en blocköverskridande regering och då återstår egentligen bara ett oppositionsparti... Sd. Det kommer gynna dem ytterligare. Då blir skillnaden än större mellan etablissemanget och busarna. Å vad månde alla korkade väljare säga 2018 då?

Alltihop känns i mitt huvud och i mitt hjärta som pest eller kolera även om jag i det här läget tvingas att välja alternativ 3

En annan sak som gör mej arg, orolig och sorgsen är den skillnad som man kan se mellan hur de Röd-gröna politikerna och väljarna reagerar på dagens situation jämfört med Alliansens dito.
Carl Bildt har till å med mage att twittra om att "Det är bra för Sverige."
Det är ta me fan häpnadsväckande korkat och arrogant!
Å vad det gäller Kindberg-Batra, Lööf, Hägglund och Björklund så verkar de småroade.
Skadeglada. Nix pix att vi hjälper till.
Haha, där fick Löfven lixom.
Ja, fast nu är det ju inte så. Det är även Alliansen som fick/kommer att få en känga. Det är Sveriges ekonomi och svenska folket som fick sej en känga.
Den där förnöjsamheten är jävligt oklädsam tycker jag.
Jag är väldigt trött på Alliansens politik efter 8 år av styre men lik väl, landet måste fungera och för att fungera måste den ha en regering.

Slutligen vill jag fråga dej som är väljare av Sverigedemokraterna.
Även OM du nu är en homofobisk å rasistisk skitstövel Även om "en ansvarsfull flyktingpolitik" (gha, jag kräks lite i munnen när jag säger det där) nu är så viktig, även OM ni nu tycker att 90% av alla dessa stackars människor som lyckas ta sej till Sverige å inte dö på Medelhavet el i någon annan strapats ska nekas komma in.
HUR kan det vara det viktigaste? Viktigare än allt?
Viktigare än skolresultaten? Viktigare än arbetslösheten? Viktigare än fattigdomen? Viktigare än vårt försvar? Vår miljöpolitik?
HUR?!?!
Jävla landsförrädare!

Fy fan!

/ Asta

5 kommentarer:

 1. Håller så totalt med dig! Sitter och bara gapar över hur otroligt arroganta och korkade alliansen är. SD har liksom inte hymlat med att de även kommer fälla deras budget så vad tror de sig vinna på detta?
  Och trots att SD nu tydligare än någonsin visar var de står (rasistiskt, mot välfärd, mot solidaritet med de svagare och fattigare) så fortsätter folk att hylla dem som "folkets parti"!!!
  Oavsett utgång så är det Sverige som förlorar på denna fajt i sandlådan.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig - helt och hållet. Och jag mår otroligt dåligt av just den här "fnisstekniken" bland ledarna i Alliansen. (Och många - inte alla - av dess anhängare) På vilket sätt tycker de att de vunnit??? Jösses. Av SD förväntade jag mig just detta. Har aldrig trott något annat. Tyvärr..

  Du A - Sammanhållning är vårt enda alternativ <3

  SvaraRadera
 3. Skönt att läsa någon som sätter ord på mina känslor. Känner mig så himla uppgiven över det här, över oppositionens reaktioner, över att SDs väljare sannolikt inte bryr sig om det här på samma sätt som de inte bryr sig om all annan skit partiet gör. Eller tom gillar det.

  SvaraRadera
 4. Fast dom tar ju ansvar för ekonomin. Rödgrönas budget är direkt skadlig för Sverige. Magdalena andersson har inte en susning om vad hon gör och alla rödgröna har gjort ett misstag som valt bort världens bästa finansminister som hyllas av hela världen för hur ofantligt bra Sverige klarat en finanskris, det med världens mest generösa trygghetssystem.
  Jag som alliansväljare skulle bli uppriktigt förbannad om allianspartierna svek min röst och lät rödgrönas företagsfientliga, föräldrafientliga osv-fientliga budget vinna. SD har lyckligtvis många delar i sitt förslag som är väsentligt mycket bättre än rödgrönas. Jag avskyr SD och SDare som pesten, de har en rutten rasistisk människosyn och jag vill inte att deras flyktingpolitik ska ha ens lite genomslag i svensk politik. Men jag ser hellre att dom får komma till tals om de inte lika idiotiska delarna av deras politik än att rödgröna får förstöra för alla unga i detta landet, alla oskyldiga barn som behöver sina föräldrar oberoende av feministtrams (jo, tvångskvoteringar är trams), alla kämpande företagare som skapar jobb och får bli arbetsnarkomaner på lata anställdas ställen när dom inte orkar jobba och ta ansvar.
  Det finns 1000 anledningar till varför jag inte vill att rödgröna ska få styra, en majoritet av svenska folket håller faktiskt med. Det är inte alliansens ansvar att rädda en skadlig budget, det är deras ansvar att fälla den.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Vilka dom? Sd?
  Du är så duktig, Asta! En hel debattartikel, skicka till tidningarna oxå?!!
  Och ja, jag blir rädd, riktigt rädd för SD ochh deras galenskap!!

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare