torsdag 13 februari 2014

På supervalåret får man enl Public servic inte ta ställning mot rasism.

Soran Ismail.


Soran Ismail sätts i karantän av Public service under resterande "supervalår" då han anses för öppen med sin politiska ståndpunkt. Sveriges radio har objektivitetskravet att leva upp till.

Sen när blev det kontroversiellt att ta ställning mot rasism i Sverige?
Jag tycker SR är så flata så jag får huvudvärk.

Soran Ismail, stå upp komiker och radiopratare, talar ofta om rasism.
På ett humoristiskt, lågmält och roligt sätt. 
Han talar om den verkligheten han möter dagligen.
På stan. I möte med myndigheter. I sin barndom. När han som okänd söker jobb.
Han talar om den ilska/ upprördhet/ aggressivitet som han möter i form av mail och på sociala forum. Ren rasism. Rent "blattehat" och muslimförakt.
Serverat av ett riksdagsparti... jo, det är sant men likväl aggressivitet och hot.
Att det undertecknas Sd är knappast Sorans fel.
En del av hans show "En skam för Sverige" som har gör med Magnus Betnér handlar om järnrörsnatten. När höga företrädare för riksdagspartiet Sverigedemokraterna provocerade och muckade gräl. När de bevingade orden sades ur Sd munnen...
"Det här är mitt land. Det här är inte ditt land. Det kommer bli synd om dej. Vänta bara till efter valet."
Soran beskriver sitt liv och den interaktion som sker mellan honom och andra.
Att Sd där utmärker sej kan väl aldrig tilldelas Sorans ansvar?!
Eller hur tänkte Public service där?

Sverigedemokraterna ÄR inte vilket parti som helst i riksdagen.
De allra flesta svenskar och röstberättigande i detta land fjärmar sej från dem.
Av en anledning.
Jag skulle tro att flertalet, drar till med en gissning så här mellan tummen och pekfingret, 100% av de anställda programledarna å kändisar anställda inom Public service delar Sorans åsikter om rasism och därmed om Sd.
Vad ska vi göra åt det?
Å går det inte åt fanders med objektiviteten då?
Ska vi kanske kvotera in en andel skinnskallar?

Det här är så jävla dumt så jag tror jag måste gå å lägga mej.

Puss/ Asta

5 kommentarer:

  1. En skam är vad det är! Jag blir så jävla ARG!
    Hur FAN kan det vara fel att ta ståndpunkt mot rasism? Nu måste jag gå och andas...!

    Kram på're, hoppas du sov gott i alla fall...

    SvaraRadera
  2. Jag tycker den fråga som en annan kändis - har glömt namnet på honom - ställde, var så himla bra och mitt i prick! (Jag kan inte citera den eftersom jag inte minns exakt hur han sa det men andemeningen är densamma): Att vänsterpartiet har sitt ursprung i kommunismen är det ingen som reagerar för om vi säger!
    Nej precis, det är hur normalt som helst att tala om bakgrund och idéursprung. Men uppenbarligen inte när det gäller nazianstrukna partier. Lika idiotiskt att en person som är chefredaktör för en socialdemokratisk tidning, inte får vara med i en radiopanel. Men han är ju för fan inte politiker. Han har en politisk åsikt. Men det har ju de flesta. Om det visade sig att en panelmedlem var Sverigedemokrat då? Då hade det varit väldigt höga tongångar om hen inte hade fått vara med i radio. Då hade det varit särbehandling och diskriminering.
    Jag säger som jag brukar säga: Det är lätt att kräva sin demokratiska rätt i en demokrati! Så, visst har du rätt A: Det slutar väl med att vi ska "kvotera in en andel skinnskallar".

    SvaraRadera
  3. Kunde inte låta bli att fnissa lite när jag läste din sista mening - det är verkligen "go'natt yxskaft" över det som håller på att hända!!!

    Det är rasande upprörande och otroligt livsfarligt - denna väg. Att stå upp MOT främlingsfientlighet och rasism är inte att inte förhålla sig neutral. Det är att vara FÖR främlingsfientlighet och rasism! Vem i hela världen är FÖR att segregera, att rassklija??? Denna undfallande PK-mentalitet gör mig mörkrädd. Att ta ställning FÖR alla människors lika värde, att ifrågasätta ett parti, ALLA partier, är något varje demokrati SKALL göra. PUNKT SLUT. Skämmes på er!

    Jag är stolt svensk - som är FÖR alla människors lika värde. Som är FÖR att ifrågasätta och sätta under lupp ALLA partier. Var och en för vad var och en står för!!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Så jävla dumt. Och läskigt hur SD påverkar uppfattningen om till exemepel synen på rasism genom sina blotta närvaro i det offentliga rummet. Då är de ju "rumsrena" då, om en anses politiskt subjektiv genom att ta avstånd ifrån dem? Politiskt objektiv genom att inte ta ställning för mänskliga rättigheter, demokratins grundkärna? Jag går också och lägger mig tror jag.

    Kram på dig

    SvaraRadera
  5. Det här är ett talande exempel på hur SD normaliserat rasismen! Det är helt galet och vi, men även radio, tv och tidningar, måste istället börja tala klarspråk. SD bygger på nazistisk grund, att tysta de som kan verka som motpol är så galet som det kan bli!

    Att vuxna människor dessutom verkar tro att den objektiva människan finns är nästan skrattretande om det inte vore så tragiskt. De som skapar programmen gör val hela dagarna. Vilka nyheter ska tas upp, vilka gäster ska intervjuas, vilka frågor ska ställas? Ingen gör de valen objektivt, alla färgas av sina egna erfarenheter, sin bakgrund och den situation en befinner sig i just nu.

    De som beslutat det här framstår som omogna, korkade och fullständigt fel ute! Vilka program kan ens sändas om de inte får prata politik? ALLT är politik! Att inte prata partipolitik, det kan jag köpa. Att inte sitta i programmen och uppmana människor att rösta på ett särskilt parti, det kan jag godta. Men att inte få uttrycka sin åsikt i frågor som faktiskt stöds både av svenska lagar och av FNs mänskliga rättigheter, det är helt absurt!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare