tisdag 16 december 2014

Baksmälla å bjällerklang



Sippade en halv flaska starkvinsglögg under kvällen igår när vi lyssnade på julmusik och jag bakade julgodis. Kändes som en utmärkt idé då, känns som en mindre käck sak nu.
Man blir rasande bakfull på glögg och annat sött. Gifterna fullkomligt exploderar i kroppen.
Huvudvärken har jag kurerat med ASA och paracetamol men illamåendet å tröttheten i kroppen är kvar.
Som det känns nu vill jag aldrig dricka glögg igen.
Över lag har min långa nykterhet bekräftat det jag misstänkte innan... alkohol är jävligt roligt, mysigt å gott men inte på långa vägar värt det.
Jag har varken tid eller lust att vara bakfull regelbundet så det lär bli nya restriktioner efter nyår.
Vi ska ha en vit jul här.
Maken knorrar över det å tycker det är helt absurt att inte få ta sej en glögg eller ett glas vin (vilket det sällan blir) till maten, men han får gilla läget.
Jag tror förvisso inte att ungar tar skada av att se vuxna dricka lagom med alkohol men nu vill Mini ha en vit jul och det är ingen big deal för mej.
I dag känns det till och med som en fantastisk idé.
Fyttikatten, jag mår som jag förtjänar. Det blir vansinnigt tydligt att alkohol faktiskt är ett gift.
Vad har ni för alkoholtraditioner på jul?

Det var spriten det.
I övrigt avlöper julplanerna som de sej bör.
Jag lyckas än så länge (peppar, peppar ta på min skalle) hålla nere ambitionerna och hetsen.
Det ska bli en lugn och kravlös jul om jag så ska stryka med på kuppen.
Jag har ett par julklappar kvar att köpa. Jag har en del julgodis kvar att göra.
Köttbullarna ska stekas. Matinköp göras men jag kommer att hinna.
Precis som vi i år ytterligare har dragit ner på julklapparna tänker jag dra ner på maten.
Inte ha rätter för rätters skull.
Vem fasen gillar sylta tex? Den ligger alltid kvar i kylen tills allt annat är slut flera dagar efter jul.
För att inte tala om rödbetssallad.
Nej, rejält med köttbullar, jansson, skinka och sill istället. Sånt som min familj äter.
Ska försöka få till någon god vegetarisk paj med då Dotter nr II och hennes pojkvän äter nästan bara den typen av mat. Goda ostar, kex och frukt.

Vad är viktigt å oviktigt på ditt julbord?
Ligger du i fas?

Puss/ Asta

3 kommentarer:

  1. Jodå, klapparna blev klara igår.
    Maten har jag inte så mycket med att göra förutom min egen, ska handla senare i veckan.
    Vi firar ju hos mina föräldrar o när italienskan kommer hem vill hon ha sina favvorätter så på tors blir det fläsk o löksås o på fre kroppkakor :)
    Har väl inte städat så mycket som jag skulle velat men konstant förkylning o virus i kroppen har gjort mig trött.
    Ska ta ett röj på tors, byta sängkläder o svabba toa på fre så får det vara. Pynta o fixa lite på mån-tis så blir det nog jul ändå.
    Alkohol har aldrig varit naturligt på julen för mig, tyvärr delar inte alla den åsikten i familjen.
    Har hänt några ggr att svågern blivit lite väl förfriskad när barnen var små. Inte så det störde på så vis men mig störde det enormt.
    Gillar def inte starkvinsglögg, hellre alkoholfri.
    Bubbelvatten till maten då julmust är så slipprigt sött men nåt glas blir det iaf..
    Sunt tänkande att ha en vit jul, det är för allas bästa.
    Ha en bra dag !!

    SvaraRadera
  2. Jätte bra med vit jul tycker jag!
    Kram Emelie.

    SvaraRadera
  3. Jag har firat vita jular i hela mitt liv, så det är inget jag reflekterar över. Hela mitt liv är vitt... Mannen dricker en öl eller tar en Whisky emellanåt, och med det menas kanske tre gånger per år, så våra barn är obekanta med att ha fulla, eller ens salongsberusade föräldrar...

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare