fredag 29 maj 2015

Ditten å dattenVälkommen till ännu ett sånt där hattigt dagboksinlägg. Det verkar som om hjärnan tagit semester och så även "tyckandet", å andra sidan "tycker" ni väldigt lite själva. Över 400 besökare igår men ingen hade nån som helst åsikt om ESC. Ja, det är inget anklagande mer ett konstaterande.

Idag... fredag... har jag varit ledig i en vecka från BB och har en vecka kvar.
Jag undrar hur mycket jag kommer ihåg och vad jag glömt men försöker att inte lägga för mkt energi på det nu. Den dagen den sorgen.

Idag sprang jag en mil... eller ungefär en mil... för första gången i år.
Det var tungt som fan de sista kilometerna men jag gladde mej åt att få titta på min runkeeper och över att äntligen passera den där magiska gränsen igen.
När jag kom fram stod den på 7,8 km och min besvikelse var monumental. 1,2 km längre än igår men jävligt mycket tuffare. Men när jag kommit ner lite i puls såg jag att runkeeper stängt av sej på vägen så det var nog en mil... plus minus 0,5 kilometer.
Jävla skitapp eller om det är telefonen?! Runkeeper stänger ofta av sej om man som jag idag grejat med mobilen under löpturen. Dokumentären i P1 som jag lyssnade på tog slut och jag skiftade till Spotify, det var då den stannade.

Min mamma skulle ha kommit idag (precis som igår, i förrgår, i förr förrgår...) men nej.
Hon kommer "imorgon."
Hon berättade att hon varit hos sin psykiatriker för att tala om sitt alkoholmissbruk.
Hon har gått hos honom i evigheter och han har skrivit ut mängder med lugnande medicin och sömntabletter. Han är privat och tar sjukt med pengar för sina recept men ifrågasätter ingenting och mamma tycker att han är "jätte bra!"
När hon kom dit så blev hon plötsligt skitdålig. Yr, kände inte av vänster kroppshalva, kände det som om huvudet var fyllt av vatten.
Doktorn sa då att det var för att hon inte tagit sömntabletter på ett tag, skrev recept, följde med henne att hämta ut det på apoteket och satte henne på en spårvagn!!!
Hon sa att hon hade jätte svårt att ta sej på och av vagnen men när hon kom hem (mitt på dan) tog hon sina sömntabletter och "blev bra."
Jag kan inte så mycket om läkemedelsabstinens men jag fattar ju att läkaren betedde sej bottenlöst oansvarigt. Han tog inget blodtryck, inga andra kontroller heller och det kunde lika gärna ha varit en stroke.
Den här jäveln ska jag sätta dit en dag. Var så säker.

Sjukt sugen på kladdkaka. En med fudgeglasyr. Jag har gjort den förrut å det var bara jag som gick igång men den är sååå god. Kanske väntar jag till stora dottern kommer nästa vecka? Om nu inte mamma kommer innan då. Annars kommer jag att få äta upp hela kakan... vilket i och för sej är ett angenämt problem. Hojta om ni vill ha receptet, eller så kan ni googla.

Sett sista avsnittet av "Ack Värmland" ikväll. Den är såååå bra tycker jag.
I början var jag lite ljummet inställd och tyckte Solsidan var bättre men nu vet i tusan, älskar den.
Mia är bäst.
Har du gillat serien? Vilken är din favoritkaraktär?

Nu är naglarna sommarlackade (älskar att ha flera färger), groggen uppdrucken å jag ska läsa ut min bok tänkte jag. Hade tänkt rulla runt efter planer sedan i eftermiddags men... äsch, jag är för trött.

Hoppas ni har en härlig fredagskväll.

Puss/ Asta

3 kommentarer:

 1. Åh vad god den kakan såg ut, vill gärna ha receptet! Tycker du är stark som har utvecklats så inom löpningen och kariärbytet! Har inte sett mycket AC Ack Värmland, tycker rent spontant att Solsidan var bättre men älskar också Mia Skäringer! En fantastisk skådespelerska! Kram Linnéa

  SvaraRadera
 2. till mitt försvar ang kommnterandet, det är så krångligt nu när när man som jag kommneterar från mobilen, bara så du vet. Jag röstar på malena ernman till esc, receptet vill jag ha tack, eller ännu mer baka den och bjud ner mig på kaffe och kaka

  SvaraRadera
 3. Haha, va kul med blandad kompott! Sitter på nattpass och har för tillfället min matpaus. På natten är det alltid extra svårt att hålla sig från sötsakerna och den här bilden gjorde det ju inte lättare! Ser fantastiskt smarrig ut och jag skulle gärna både smaka och baka denna :)

  Vi har väldigt lik TV-smak på du och jag! Även om jag förvisso är helt ointresserad av ESC så är både Ack Värmland och Mig äger ingen två av mina stora TV- och filmfavoriter. Tyvärr har jag jobbat många fredagkvällar på sistone och missat många av de senaste avsnitten av Ack Värmland. Det får nog bli en DVD-box om det kommer i butik!

  Kram Karin

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare