tisdag 9 oktober 2012

Gubbjävel...

 http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/15579662/800/normal/40d20c40e504c/mutumba.jpg

Bo Hansson kallar en av AIK's spelare för "svarting" men säger att "han inte menade något illa med sitt uttryck." Å eftersom han inte menade något illa vägrar han att erkänna något fel.
Jag antar att det är okej att jag kallar honom för gubbjävel... för det är bara ett uttryck för mej.

Vit kränkt man känner sej nu missförstådd och sårad.
DET är fånigt. Patetiskt.
Men vad som är ännu fånigare är att hans gamla kollegor sluter upp kring honom... Arne Hegerfors, Ingvar Oldsberg och gänget. De bagatelliserar B. Hanssons ord, menar att uppståndelsen är trams och att han förstås inte menade nåt illa. Att det hela fått oproportionerliga proportioner.
Då måste jag fråga, för vem?! 
För vem har det blivit förstorat?!

Det är inte upp till B. Hansson och hans fossiler till kollegor och bedöma om en svart spelare... en LAGMEDLEM i AIK har rätt el inte att känna sej kränkt av uttalandet.
Det är inte upp till majoriteten att bedöma om minoriteten blir förnärmade av öknamn "vi inte menar något illa med" och jag blir så trött på det argumentet.
Det är samma sak med ord som neger, svartskalle... eller för all del, negerboll.
"Så heter det för mej, så har jag alltid sagt."
Jaha, men om det nu finns människor som på grund av sin historia av utanförskap och utsatthet blir förbannad el sårad el känner sej ofördelaktigt utpekad så spelar det väl ingen roll om Vita kränkta män tycker att ex negerboll är ett fint ord på en god kaka.
Be om ursäkt, gör om, gör rätt... för FAN lixom.
Hur svårt kan det va?!

Om B. Hansson med en gång lagt sej platt, bett om ursäkt och sagt att det var ett fånigt ordval och ett ordentligt övertramp så tror jag att saken rätt snart varit glömd.
Men... som alla dessa ignoranta vardagsrasister/ pompösa äldre herrar... så är han oförmögen till det.
Å då tar det... som sej bör... hus i helvete.

Usch. Skäms på er gamla sporträvar.
Jag är generad å era vägnar.

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. När jag en gång på gymnasiet stod i cafeteria kön och pratade med H om att köpa en chokladboll hör jag en stämma bakom mig som säger Det heter negerboll. Jag snurrar runt och tittar in i magen på en tvåmeter lång afrikansk kille. Jag beställde i alla fall en Chokladboll. Skulle inte få för mig ngt annat!!

    Så en gång hade vi chokladbollar på kyrkkaffet och en dam ropar högt och tydligt: Får vi negerboll idag! Höll på att skämmas ihjäl.
    Det är liksom ett ickeord tycker jag.

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare