onsdag 14 mars 2012

Mer hår...



... Jag har alltid varit en trotsig jävel.
Det har följt mej genom hela livet.
Alltid ifrågasatt. Alltid satt mej upp mot auktoriteter.
Alltid velat göra"tvärtemot", vara piss i motvind när något verkar riktigt dumt.
Å det här med fobi för kvinnligt kroppshår och en massa andra tyckanden kring hur vi kvinnor skall se ut, uppträda och vara gör mej förbannad ju mer jag tänker på det.

Vi lever i Sverige. Ett av världens mest jämställda land.
Det är år 2012. Å det går inte att greppa med mitt förstånd hur denna lilla petitess kring huruvida jag och andra kvinnor rakar våra armhålor eller inte engagerar!!! Med så starka känslor.

Äckligt. Smutsligt. Brist på hygien.
Det är HÅR vi talar om. Det naturligaste är väl att låta det sitta kvar eftersom vi fått det av en anledning?! Hur kan det bli onaturligt?
Vad det gäller hygien och fräschhet så är det faktiskt bättre med hår än hårlöst. Moder jord har tänkt till även där. Hår värmer, svalkar, kaplar in fukt. Det luktar mindre i från armhålorna och kvinnor som låter bli att raka de nedre regionerna löper mindre risk för både svamp (å ointelligenta sexpartners.)

Varför kan alla kvinnor inte bara få göra som de vill?
Män får ju det. En del män rakar sej under armarna. De flesta gör det inte.
Ingen man jag har hört talas om har fått höra spott å spä i det valet.
Skulle vi inte... tillsammans... kunna uppröra oss över frågor av större dignitet.
♥ Som världssvälten
♥ Som att unga människor mår dåligt
♥ Som i att det är förbannat ängsligt närIran och Israel hotar varann med kärnvapen
♥ Som att de hemlösa ökar allt mer
♥ Som att allt fler ungdomar får en mer liberal syn på narkotika
♥ Som att SD sitter i riksdagen
Bara för att nämna något...

....Eller krävs det helt enkelt att jag har tofsar under armarna?!
I så fall kör vi på det.
Var snälla mot varandra!

Puss/ Asta

6 kommentarer:

  1. Håller verkligen med dig angående håret och allt jobbigt som medföljer om man rakar och håller på. Jag får alltid både svamp och urinvägsinflammation etc om jag rakar mig "där nere" och efter mitt mardröms år där jag körde 5 pencillinkurer på varandra och kliade ihjäl mig osv, så gör jag aldrig om samma misstag igen. Jag får helt enkelt se ut som jag är ett barn av 70 talet, men å andra sidan så förväntar jag mig mer av eventuell partner än att det ska vara ett issue. ;) Kram, Maria.

    SvaraRadera
  2. Hear, hear! Vi i det här landet har full valfrihet att se ut hur vi vill. Det ska vi utnyttja. Var och en får se ut hur de vill. Jag växte upp i en kroppsbyggar/fitnesskultur där alla rakade sig, både män och kvinnor. Så jag är gärna ganska hårlös. Men det är mitt val. Andra får göra sina val utan min inblandning.

    SvaraRadera
  3. Håller med om att var och en får göra som den vill med sitt hår. Dock kan jag inte hjälpa att jag tycker det ser fräschare ut med rakade armhålor och ben (på sommaren i alla fall). Däremot är det inget jag skulle föra nåt liv om, man får som sagt göra som man vill!

    Kram Pia

    SvaraRadera
  4. Ja just. Hemlösa ömmar jag för om fan.

    Skaplig buske på bilden, ha ha. Fast jag är inte långt efter. Pluto brukar dra på mina ben och skratta. Men det får han väl göra. Jag har inga hyvlar. =D

    SvaraRadera
  5. Håller verkligen med! Hur påverkar det andra att jag inte rakar mig under armarna? Spelar roll, dom syns ju oftast inte ens...

    SvaraRadera
  6. Ja, herregud, hur blev det så här? Det verkar till och med finnas män (unga) som tror att deras flickvänner inte har hårväxt annat än på huvudet eftersom flickvännerna rakar sig i smyg... Hur kunde hår bli så skuldbelagt och skämmigt?

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare