lördag 20 april 2013

Kvällstankar så här före Tallin...

 

Det är en lugn skön kväll.
Jag har ännu inte börjat hispa upp mej över att jag ska ut å köra motorväg och villa mej in i en främmande stad imorgon.
Jag tänker att det kommer ordna sej... eller oxå blir det som Maria skrev i en kommentar, att jag kör vilse, hamnar i Tallins allra skummaste kvarter och blir indragen i någon slags människohandel.
DET vore ju helt förfärligt.
Kanske borde jag vara oroligare än vad jag är?
Jag menar... människohandel?! Hur käckt låter det?!
Somliga kanske tycker att jag är fånig som ens reflekterar över att jag ska ut å åka typ 5 mil hemifrån?
Jo det är nog lite fånigt... men ni förstår, jag kör väldigt sällan å ogärna bil där jag inte brukar vara. Till å från jobbet kan jag köra som en biltjuv.
Så tro det eller ej, jag utmanar mej själv nu.
Även om det är världens baggis för 99,96% av mänskligheten så är det inte det för mej och därför är det gott nog.
Stort nog.

Jag har duschat. Jag har lackat naglarna och sen inte haft tålamod å vänta så nu är de helt kladdiga å fula. Nåväl, det blir väl en erfarenhet för snobbiga Halmstad att se kladdigt lackade naglar.
Det är minsann inte bara jag som upplever äventyr imorgon.
Jag tror Maria struntar lika mkt i min nagellackskvalitet som jag i om hon har dammsugit bakom soffan. Zipp å nada med andra ord.
Nu sitter jag här med sista skvätten vin, ett litet glas blev det, och en chokladbit som jag unnar mej med gott samvete.
Det ÄR lördag och jag är övertygad om att det en dag som denna finns dom som är busigare än vad jag är.
Jag har varit ute på två långrundor idag.
Den sista joggade/ lufsade jag en stor del av.
Ni som tränar...
Kommer den där lyckoeffekten direkt?
Har ju hållit på med lufsandet en knapp vecka men tycker redan att jag MÅR betydligt bättre psykiskt.
Är det möjligt... eller är det en ren tillfällighet?

Nu ska jag skriva nåt som jag tror kan väcka ilska hos många läsare.
Det är inte meningen.
Men... när jag läser om de här fruktansvärda terrordåden som drabbat Boston så känner jag så klart med invånarna, offren, deras familjer osv.
Självklart. Det är alldeles fruktansvärt.
Men när jag ser in i ögonen på den yngste av terroristbröderna, han som greps skadad men levande, så känner jag oxå nån slags... sorg.
Herre gud, det är ju bara en tonåring.
Han har begått ett fruktansvärt brott, ja det är sant.
Men vad får en så ung man... nästan ett barn... att göra något sånt?
Min son ser jag på som "ung"... han fyller 23 i år.
Den här killen som antingen kommer dömas till livstids fängelse eller döden... han är nästan lika gammal som min Mini. Ett år äldre.
Det är sånt slöseri med människoliv... oxå för hans del.

Nej men hör ni... Vi hörs imorgon. Om vi alla lever, har hälsan och inte befinner oss ofrivilligt på nån baltisk bordell.

Puss/ Asta

7 kommentarer:

  1. Du kanske hamnar i Hamburg på The Pascha :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uff. Säg inte så. Är du inte lite stolt över mej? Allt är din förtjänst... du som ständigt utmanar mej. Snart är jag redo för färja oxå. Snart alltså... inte nu. Tänkte faktiskt på dej för en minut sen... att jag saknar dej förfärligt. Saknar du mej? Kram

      Radera
    2. Jo jag är stolt över min syster. Snart blir det finlandsfärja och hurtigrutten :) oroa dig inte över Pascha de har både fackförbund, vakter, fikarum, lounger och sjukvårdspersonal om man behöver det. Gratis kaffe ingår säkert också. :)

      Radera
  2. Jag sitter och fnissar, rent av skrattar rakt ut. :) Kan bara se det framför mig, hur du kör fel och blir inlurad i något och säger:" Men va faaan!"
    och "Jag tänker aldrig mer köra till Halmstad!"
    Vi hörs på chatten i morgon bitti och stämmer av det sista. Kram och Godnatt!

    SvaraRadera
  3. Hej Asta! Klart att sorg är en av de starka känslor som uppstår när man ser den pojke som begick terrorhandlingen i Boston. Vad annat kan en människa känna. Djupt och starkt känd sorg. Vad är det med människan, som gör att hon kan alstra så mycket hat och ingjuta hatet i en ung människa? Så mycket att han mördar sin nästa! Och jag förstår inte att stAten svara med samma handling. Mord är aldrig berättigat, och allra minst från statens sida. Hämndlystnad tycker jag inte att staten ska understödja. Hat och hämndlystnas gör ingen människa lyckligare! Kram och du grejar bilfärden till Halmstad som ingenting imorgon. Tips: skriv ut färdväge

    SvaraRadera
  4. Hörde du du! Klart du fixar det! Som jag förstått det bor Maria in närheten av en av avfarterna från E20 - så inte behöver du in i stan och snurra... *ler*

    Och den där känslan av träning. Jupp, det är mycket möjligt att "redan" ha fått den!! Jag drabbades av den väldigt kvickt! En härlig känsla.

    Ha det RIKTIGT trevligt i morgon! Kram

    SvaraRadera
  5. Man märker ganska snabbt hur mycket träning påverkar fysiskt men framförallt psykiskt! Hör av dig så kan jag komma bort och ge dig lite tips om du vill ha :) kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare