onsdag 24 april 2013

Vem bestämmer över ens hem

 

En man blev nyligen åtalad men friad för att ha gått omkring naken i sitt hem.
En kvinna hade passerat och sett honom genom ett fönster vid ett flertal tillfällen.
Hon hade enl uppgift från Aftonbladet tagit med sin make och filmat den nakna mannen som bevis. Åklagaren yrkade på 9000 kr i skadestånd men detta ogillades alltså av tingsrätten.
Vad tycker ni?
Får man spatsera runt naken i sitt hem?

Jag tycker hela historien verkar lite märklig måste jag säga.
Varför gick kvinnan tillbaka om hon kände sånt obehag?
Varför var hon tvungen att titta in genom fönstret?
Var det så att mannen "gick omkring" naken eller blottade han sej medvetet?

I princip tycker jag att man såklart måste få lov att gå runt naken i sitt egna hem.
Vart ska man annars få lov att göra det?
Jag passerar själv ibland fönster... om inte helnaken så i trosor... på väg in eller ut i duschen, inför säng madrassgång osv.
Det är inte så att jag står å flashar mina tuttar i hopp om att så många som möjligt skall hinna ta en titt (tro men, så spektakulära är de inte) men jag går inte heller runt å skyler mej.

Jag tänker att "mitt hem är mitt" men det sista har jag läst/ hört om många exempel på att det inte är så. På att hänsyn till andra överskuggar den rätten på ett sätt som i min värld inte är okej.
Rökare får inte röka i sitt egna hem. Människor får inte ha hur stökigt de vill.
Människor får inte låta när de har sex... och så detta med nakenhet då.

Vad tänker ni?

Puss/ Asta

5 kommentarer:

  1. Jag tycker att man skall få gå omkring naken i sitt hem. Precis som man skall få röka i ett hem man äger. Hyr man kan det ju hända att man måste följa en regel. Men. Jag tycker allt att den kvinnan betedde sig konstigt. För om det störde henne - varför tittade hon?

    Kram på dig

    SvaraRadera
  2. En hens hem är inte längre hens borg... Håller med dig, om hon nu stördes varför tittar hon? Och varför komma tillbaka?

    SvaraRadera
  3. Hade jag varit den mannen hade jag yrkat på skadestånd för olovligt filmande!

    Kram Pia

    SvaraRadera
  4. Jag blev väldigt irriterad på den där korkade kvinnan. För ja, jag tycker att hon är korkad. Det känns mest som ett smutsigt sätt att tjäna pengar för hur lång tid tar det att gå förbi ett fönster? Man måste ju inte glo.

    Om det nu var någon i ett fönster i huset mitt emot (bra insyn till grannarna här) som stod och flashade medvetet titt som tätt hade jag kanske reagerat men annars har man ju för 17 rätt att göra vad man vill i sitt eget hem. Alla näckar väl då och då.

    Jag håller med de som tycker att mannen borde anmäla kvinnan för att hon filmat honom. Vore gött om hon och hennes kille fick betala i slutändan. Poetic justice :)

    SvaraRadera
  5. Hej! Människor som denna kvinna tror jag tillhör kategorin som har för lite att göra. Finns det något att reta upp sig på, anmäla eller bara ha korkade åsikter om, hugger man på det som en bitsk gädda. USCH och FY. Hoppas verkligen att hon skäms.

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare