lördag 18 januari 2014

Lördagsstatus

 

Äntligen ledig!
Jag njuter av fulla drag. Efter sovmorgon, lång dusch och sen frukost gick jag ut med Gotteman i vinterland. Det var ljuvligt, bet ordentligt i kinderna när vinden friskade i vid havet.
När jag kom hem städade jag bort det sista av julen och hängde upp lila gardiner i köket. Det har skavt några veckor så det var gott att få det gjort.
Det enda som saknas i mitt kök nu är (minst) ett fång härliga tulpaner.
Min make har väl typ köpt blommor till mej 10 gånger på 30 år och aldrig utan anledning, men modern kvinna reder sej själv och kan både betala å köpa de där förbannade blomstrerna.
Ikväll ska vi bort på middag hos goda vänner vilket ska bli underbart.
Drink och sitta vid dukat bord. Äta mat någon annan lagat.
Jag har tryckt i mej två burkar pizzasallad och sippar på ett glas rödvin i väntan på detta.
Livet är ganska bra idag.

Jag märker att jag är ganska trött. Att jag jobbat mycket under stressiga förhållanden och att jag påverkas av andra, kanske ännu tröttare, kollegor.
Jag slarvar bort saker. Jag glömmer. Så det nästan blir läskigt.
Jag har inte förmåga att ta mej samman riktigt.
Jag tidsoptimistar. Har alltid bråttom.
Jag har ständigt ont i magen och ont i huvudet.
Jag skulle behöva dra i en nödbroms.
Under min sjukskrivning förra året vid den här tiden kom jag långt och min rehabilitering sköttes snyggt och professionellt steg för steg. Så jag mognade in i mer krav och högre tempo sakta men säkert.
Men sen på våren så förhandlade landstinget om vår företagshälsovård och jag fick byta. Mitt sista besök på det gamla stället blev hos en vikarie som inte förde det vidare. Jag blev utan läkarkontakt.
Därför gick jag från sjukskriven 50% innan semestern till att arbeta 100% efter och DET var inte bra. Det blev inte bra och sakta men säkert har min inre stress fyllt på sej igen.

Nåt som GÅR bra är 5:2 metoden. Än så länge, efter tre veckor, känns det helt rätt för mej. Fastedagarna är lite trista och jag blir lite segare i min tanke men för övrigt mår jag nästan bättre fastedagarna och får mer energi. Jag känner mej inte rädd för dem utan ser fram emot dem.
Jag skulle lägga upp trosbilder om det inte vore för ungarna men jag har tappat 2,5 kg (av de 3 kg jag ville tappa) och det syns. Å känns.

Hoppas ni har en härlig lördag.

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. Känner igen det där med att gå tillbaka till jobbet för fort. Jag lider fortfarande av sviterna att gå från heltidssjukskriven till heltidsarbete när mamma bara precis var begravd... Det finns inte plats för vila och sorg i dagens samhälle...

    SvaraRadera
  2. Åhh, inte alls bra att gå för fort tillbaka.. Men jag minns ju att det var just så för dig.. Önskar jag kunde göra något för dig!

    Härligt att du tycker att 5:2 funkar för dig! Då är det ju också roligt att man ser resultat snabbt! Kul.

    Ta hand om dig i veckan! Kramar

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare