torsdag 2 januari 2014

Öppet Svar till Nima Gholam Ali Pour

 

Nima Gholam Ali Pour, sverigedemokrat och fd socialdemokrat, lärarstudent och med rötter i Iran, skrev ett inlägg på sin blogg som jag väljer att besvara här.
I sitt inlägg försökte han förklara och rättfärdiga varför Sverigedemokraterna är så bra att de till och med lockar invandrare.
Läs gärna inlägget här först.

Nima radar i sitt inlägg (under god ton, det måste jag ge honom) upp en mängd problem han upplever i samhället. En del faktiska, andra fabulerade... av honom eller någon som tutat i honom det.
Segregerade områden som inte fungerar. Hög kriminalitet. Människor som jobbar svart. Som inte betalar skatt. Arbetslöshet. Parallella samhällen.
Dessa problem ser jag oxå.
Jag gör bara inte samma analys och jag ser inte samma lösningar som Nima eller Sverigedemokraterna.
Sverige har alltid haft segregerade områden, långt innan miljonprogrammen och de stora fula betonghusen. Inom dessa har det alltid förekommit mer problem. Det stavas fattigdom och utanförskap. Det stavas brist på framtidstro och förebilder. Det stavas inte etnicitet.

Nima skriver i sitt inlägg även en hel del felaktigheter.
Bland annat att det inte är ett krav eller ens ett önskemål från staten att invandrarna skall lära sej svenska.
Det har jag ingen aning om vad han har fått det ifrån.
Jag känner en hel del med utländsk bakgrund och samtliga har fått lära sej svenska sedan de kom hit.
Språket är nyckeln för integration, arbete och tillhörighet. Så klart!
Han skriver även att Sverigedemokraterna är särskilt starka där "problemen med invandrarna finns" vilket är en sanning med modifikation.
Dels är Sd över lag starkare bland lågutbildade och arbetslösa.
Dels är Sd väldigt starka i små skånska byar där det inte alls bor särskilt många av utländsk härkomst.
I storstäderna generellt, där de flesta invandrare bor, är Sd inte stora.

Nima borde kanske läsa på Sd's partiprogram lite bättre?
Han skriver: Så fort man börjar känna sig som en del av det svenska samhället så förstår man att det finns en invandringspolitik idag som orsakar sociala problem och då röstar man på det enda partiet som vill diskutera dessa problem.

Sverigedemokraterna är inte det enda partiet villig att diskutera integrationspolitik.
Jag kan sträcka mej så långt att säga att både Alliansen och Socialdemokraterna har misslyckats men det är stor skillnad mot att faktiskt bedriva en rasistisk politik.
Sverigedemokraterna står stadigt med fötterna i den rasistiska och fascistiska myllan.
Grundade, det var då som Jimmie Åkesson valde att gå med i partiet, ur det rasistiska och våldsamma Bevara Sverige Svenskt.
Deras partiprogram dryper av ett obehagligt sätt att skilja på vi och dom.
Deras företrädare gör gång på gång bort sej å uttalar sej öppet rasistiskt och ibland nazistiskt och ofta utan uteslutningar, alltid med fotfolkets fulla stöd.
När Eric Almqvist den där järnrörsnatten uttalade till Soran Ismail att "detta är mitt land, det är inte ditt land, vänta du till efter valet så ska du få se" då menade han varje ord och vet du Nima? Han menade dej också. Fattar du inte det är du naiv på gränsen till korkad.

Vi har en mängd problem som vi behöver komma till rätta med i Sverige med start detta valår 2014.
De segregerade områdena är ett sådant. Att ungdomar tidigt i livet förloras till kriminalitet är ett annat.
Jag ser inte samma lösningar som Sd gör.
Att begränsa invandringen. Att hindra människor som flyr för sina liv att komma hit. Att utvisa även andra generationens invandrare... människor som är födda här, att medborgarskap skall vara olika värda.
Jag tror på tuffare regler mot arbetsgivare som diskriminerar människor med annorlunda efternamn. Jag tror på mer jobb. Jag tror på minskad fattigdom.
Jag tror på ett starkare samarbete mellan socialtjänst, polis, föräldrar och skola.
Jag tror på fler synliga, bra vuxna förebilder. Jag tror på att vi alla måste hjälpas åt.
Jag tror på en god svenskundervisning. Å självklart på undervisning i det egna språket.
Jag tror på att istället för att massmedia lyfter alla problem med invandringen borde de åtminstone ibland tala om den stora majoriteten som faktiskt aldrig skjutit någon för en mobiltelefon eller våldtagit någon blond tjej på en fest utan den överväldigande majoriteten av invandrare som kommer hit... arbetar, betalar skatt, röstar, deltar, tillhör.De som aldrig varit misstänkta för något brott. De som Sverige som land inte skulle klara sej utan.

Anneli Lodén. Leg Sjuksköterska. Socialdemokrat.

53 kommentarer:

  1. Fint svarat! Och jag utökar gärna med det odiskutabelt historieekonomiska faktum att på grund av den massutvandring som skedde FRÅN Sverige under hela 1800-talet så riskerade vi att bli ett U-land under den industriella revolutionen. Vad räddade oss? Massiv arbetskraftsinvandring. Vi kommer inom 20 års tid stå inför en liknande situation, fast då kommer det att gälla serviceyrken på landsbygden kontra massinflytt till städerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alldeles riktigt!! Såg tyvärr inte ditt svar, så jag gav ett någorlunda liknande svar här nedan. Sorry.

      Radera
    2. Haha var kom den arbetskraftsinvandringen på 1800-talet ifrån? Tror det skiljer sig lite från dagens, Och sedan att arbetslösheten ligger på 8 % och att var 4 ungdom är arbetslös och att vi har 600000 nysvenskar som står utanför arbets marknanden, och att de föder betydligt mer barn. Tror att vi säkrat vår kvot gånger 10 så du är fri att filosofera på.

      Radera
    3. Jag har många vänner som arbetskraftsinvandrade till Sverige på 60-talet. Gemensamt för dessa är att de började arbeta DIREKT - 2:a dagen de kom till Sverige. De fick inga bidrag, ingen SFI, de hade inga särkrav på det svenska samhället. De lärde sig svenska fort, de anpassade sig till det svenska samhället (inte tvärt om).

      Nu kommer merparten av invandrare som "anhöriginvandrare". Ofta religiöst radikaliserade, inte sällan analfabeter, från länder som Afganistan, Etiopien och nu Syrien. Många av dem kommer inte att kunna bidra till Sveriges utveckling på mycket länge, om ens alls. De är egentligen bara duktiga på en sak - att få bidrag från oss som arbetar i Sverige. Vi har ett av världens absolut högsta skattetryck i Sverige och välfärden skärs ner inom alla områden utom ett.

      Det är vi vanliga löntagare som får betala för världens mest extrema invandringspolitik. Hur länge till vill vi göra det?
      http://www.exponerat.info/det-har-kan-svenska-folket-fa-i-stallet-for-en-galen-massinvandring/

      Radera
    4. http://www.scb.se/statistik/_publikationer/BE0701_1950I02_BR_BE51ST0405.pdf

      26% var svenskar som återvandrade, 35% var från Norge och Danmark, 18% från öststaterna, 21% från övriga länder, av de övriga var under 1% från MENA länder.

      Efter kriget så var Sverige ett av få industriella nationer i Europa som fungerade och återuppbyggnaden av Europa SKREK efter produkter av alla slag. Order arbetslös fanns inte ens som ord för folket mellan 1945-1975. De fanns så mycket att göra, så ingen hade tid att sitta på ungdomsgårdar, fängelser, framför datorer och rulla tummarna. Ingen kastade sten, brände bilar eller annat jävelskap, för de jobbade.

      Situationen DÅ och NU, är TOTALT OLIKA.

      Radera
    5. Citat från historisk analys av dessa siffror: Mellan åren 1830-1930 emigrerade omkring 1,3 miljoner människor från Sverige, varav 1 miljon till USA. Men många av dem som utvandrade återvände så småningom till Sverige. Sammanlagt innebar emigrationen en nettoförlust av ca 1 miljon människor för Sveriges del, varav en stor del var unga människor i fruktbar ålder. Utvandringen bidrog därmed till att minska det svenska födelsetalet under perioden.


      Litteratur:
      Sven Skovmand, Bonniers världshistoria, Bonniers, 2008

      Endast människor med ytterst vaga begrepp om historia och sociologi tror att det är någon skillnad på mänskliga reaktioner och sociala mönster "då och nu".

      Och snälla, kalla dig inte Karl Oscar som någon sorts hänsyftning till Utvandrarna. Uppenbarligen så har du inte läst en rad svensk arbetarlitteratur. För i så fall skulle du inse hur fruktansvärt dum resten av din text är.

      Radera
    6. Hur många socialbidrag tror du dessa utvandrade svenskar fick, Åsa?

      Radera
    7. Och vad har det med saken att göra, du anonyme? Det som Åsa pekar på är att 1. utvandring har skett även från Sverige och därefter återvandring till Sverige. 2. De flesta invandrare lever på lånade medel, inte på socialbidrag. 3. Tack gode gud för socialbidrag, i den stund vi drabbas av svårigheter….4. Att en stor del av den svenska befolkningen alltså lämnade Sverige för en framtid någon annanstans, är alltså inte samma sak som att Sverige tar emot invandrare från andra länder? 5. Så att utvandra från Sverige är alltså betydligt mycket finare och bättre än att utvandra från andra länder till Sverige? 6. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta!

      Radera
    8. Oj. Oj, säger jag bara. Skall försöka skriva något här som inte redan är sagt. Bra debatterat Åsa och Cissi. Och tack även för era inlägg Anonymx3 och KarlOscar.

      Mycket har blivit bemött i svaren Åsa och Cissi levererar och jag kan bara hålla med. Jag är 42 år och har arbetat sedan jag var 15 år. I vår familj har vi alltid varit engagerade i samhället och trots… Nej, förresten. Jag tänker INTE förklara varifrån jag kommer, eller rättfärdiga mina argument med att förklara min legitimitet för att få ha åsikter. Det är helt irrelevant. Jag har åsikter. Punkt.

      Att skriva om socialbidrag som invandrarna har kostat samhället är tarvligt. För då mörkar man den andra sidan av myntet - den om hur mycket invandrarna bidragit med. Och dessutom är det bra - om det nu är denna diskussion vi för - att hålla isär begreppet "invandrare" och "flykting". Migrationsverket har med flyktingar att göra. Om det nu skulle spela någon roll i sammanhanget.Jag antar att det har betydelse då en av er anonyma talar om människor från MENA-länder. (MiddleEastNorthAfrica). MENA-uttrycket används mycket flitigt på sajter som Avpixlat och andra liknande sajter.

      Svenskarna (tillsammans inräknat då ALLA invandrare som i 20,30,40 år har arbetat och betalat skatt) betalar inte längre "högst skatt i världen". Inte ens i Europa eller Skandinavien. Det är helt sakfel. Vi ligger på 5:e plats i EU:s skattetabell, efter länder som Danmark och Finland. Och hur många flyktingar har dessa länder tagit emot??

      Monika Breti

      Radera
    9. Den extrema massinvandringspolitiken Sverige envisas med att föra kostar - lågt räknat - ofattbara 110 000 miljoner kronor per år. En smått ofattbar summa.

      Det är därför vi har ett av världens högsta skattetryck trots att vår välfärd urholkas allt mer.
      http://www.friatider.se/invandringen-kostar-110-miljarder

      Radera
    10. Hej Anonym. Som sagt ovan så är Sveriges enorma skattetryck en myt. Men det har jag redan talat om ovan. Tidningen "Fria Tider" som källa ger jag dessvärre inte mycket för då tidningen vilar på en ideologi jag absolut inte har något gemensamt med, paleoliberalism, där ordet "paleo" står för "ursprung".

      I deras högervridna ursprungsliberalism gör man de tolkningar man vill. Men jag har tillgång helt andra tal. Och jag ber att få återkomma med dessa.

      Mvh

      Radera
    11. När man räknat ut en nettosumma för OECD-länderna, där man tagit ländernas faktiska kostnad för invandringen (var de satt gränsen för invandringen kontra flyktingar står inte där jag läst i rapporten) minus vad de betalar tillbaka i skatt till sina nya hemländer står Sverige, som ett av 22 av 27 OECD-länder på plus. Inte jättemycket, men med 800 euro. Detta medan de ANDRA (återigen står det inget om VILKA hushåll man menar när man hänvisar till "de andra") hushållen i Sverige minskat sitt netto med motsvarande summa. Detta är siffror gällande de "stora flyktingströmsåren 2007-2009) Jag skall försöka få fram än nyare siffror.

      Mvh

      Radera
    12. Ergo Sum:
      Det är inte hela sanningen. Här finns mer information om OECD-rapporten:
      http://www.tino.us/2013/06/oecd-invandringen-en-nettokostnad-nar-samtliga-budgetposter-raknas-in/

      Radera
  2. Det typiska sossepladdret är det enda jag hör. Och det har ju bevisligen inte fungerat hittills. Angående det du skrev om att SD är starka i småbyar utanför storstäder så var det väl det Nima menade? Som jag själv, bor sju mil utanför STHLM och jobbar där. Men vill inte att det ska se ut som i Tensta där jag bor. Därför skulle jag kunna tänka mig att rösta SD.
    Du kommer också dragandes med den gamla klyschan att SD väljare skulle vara lågutbildade och arbetslösa. Så fel du har.
    Det jag ser som problem med SD är att deras samhälle skulle bli en polis och kontrollsamhälle. Jag är nog för liberal för att klara av det.

    mvh Ante

    SvaraRadera
    Svar
    1. Märklig kommentar. Men för all del, det är väl ok att sossepladdra när man faktiskt är sosse och tror på den ideologin om alla människors lika värde.
      Hur du kan tänka dej att rösta på Sd men samtidigt ser dej som för liberal har jag svårt att få ihop.
      Senast jag kollade stod liberal för individens frihet, jämlikhet, alla människors lika värde, tro på den egna kapaciteten, öppna gränser...
      Mvh tillbaka

      Radera
    2. Ante, tack för ditt inlägg! Du pekar på ännu en följd av SD:s politik som jag vänder mig emot: risken av ett polis- och kontrollsamhälle. Det är ytterst oroande och leder inte till någon utveckling.

      För övrigt har jag inga kommentarer.

      Mvh, Monika

      Radera
  3. Det här är inte det typiska "sossepladdret", Ante! Vad det handlar om är att se helheten, inte att begrunda en detalj och sedan nöja sig. Det betyder inte att vare sig Allians eller socialdemokraterna har lyckats avseende integration eller att lösa den problematik som följer i utanförskapets spår. Men ett parti som SD är ett enfrågeparti, och vill man ha ett samhälle som styrs av sådant, så får man också en hel del misslyckanden på köpet. Att skylla allt på invandringen, att se det som vårt samhälles stora problem, är att förenkla någonting mycket mer komplext än en fråga om etnicitet.
    Men först tycker jag att man ska reda ut vem som äger ett land. Det är fråga nummer 1. Att ha lyckan att födas i ett land, som inte har haft krig sedan 1809, som är demokratiskt, rikt och glest befolkat, är ingenting annat än just en salig tur. Ur ett globalt perspektiv, ägs inte landet av dem som är så att säga etniskt tillhöriga det, utan av dem som bor där! Punkt slut. Och den som flyttar in är följaktligen också delägare av landet, Det betyder i förlängningen att vi alla har ansvar för hur vårt land ser ut. Ingen politiker är ensam ansvarig, alla människor är det! Och för att lösa sociala problem, utanförskap, skattesmiteri eller annat uselt, så måste vi alla ta det ansvar som ligger på oss som medlemmar av det svenska samhället. Enkla lösningar har alltid varit supporterade av enkla människor, som saknar förmåga att se komplexiteten i samhällsbygget! För Sveriges del har det varit utan tvekan av godo att ta emot invandrare - och varför skulle vi inte det? Utan dem, hade Sverige inte kunnat bygga upp sin välfärd. Det är att faktum. Dessutom finns forskning och undersökningar som visar att de som har invandrat till Sverige, har "betalat" oändligt mycket mer, än vad de får tillbaka av samhället. En hel mängd osanna argument såsom att det är invandrare som begår våldtäkter, det är invandrarmän som slår sin hustrur, det är invandrare som jobbar svart, det är invandrare som skapar problemen (över lag) är lättsålda till dem som ingenting vet. Många gånger tillskrivs invandringen alla våra sociala problem. Det är skrattretande och löjeväckande. Sociala problem har alltid funnits, och kommer förmodligen alltid att finnas. För övrigt kan inte precis SD stoltsera med oförvitliga medlemmar…SD består av vältubildade människor, men också i högre grad än något annat parti, av ett antal kriminellt belastade och osannolikt ostrukturerade, oempatiska, outbildade människor, som dessutom saknar självkontroll. Vill vi som röstar ha ett styre som bygger på frågan om invandringens vara eller inte vara, så har vi inte förtjänat något bättre heller!
    Cecilia Sahlström

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imponerande debattinlägg Cecilia. Synd att det innehåller en del sakfel bara. Nästan så att jag tror att du vill luras lite medvetet, för du verkar inte vara helt korkad?

      1. "SD är ett enfrågeparti"
      - SD har en heltäckande politik. Det är inte många som går på den lögnen längre, Cecilia. http://sverigedemokraterna.se/var-politik/var-politik-a-till-o/

      2. "skylla allt på invandringen"
      - Vem har skyllt allt på invandringen? Inte SD i alla fall. Ska man göra sådana förenklingar, vilket jag inte tycker att man ska, får vi skylla "allt" på de inkompetenta politiker som har styrt Sverige de senaste 30 åren.

      3. "En hel mängd osanna argument såsom att det är invandrare som begår våldtäkter, det är invandrarmän som slår sin hustrur, det är invandrare som jobbar svart, det är invandrare som skapar problemen (över lag) är lättsålda till dem som ingenting vet."
      - Aja baja Cecilia, det är fuuuult att ljuga! Problemet för er massinvandringsförespråkare är att snart känner ni alla någon som har fått känna på vad massimport av kriminella invandrare för med sig. Jag menar inte att alla invandrare är kriminella, men att Sverige som i princip det enda landet i världen, ger PUT till personer som har kastat sina resehandlingar och i många fall är grovt kriminella - det får konsekvenser för vanligt folk. Personrån, överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter, invandraruppror (Husby), dagliga skottlossningar, balkongflygning, bilkapningar, hot från Islamister, hot från organiserade kriminella invandrarligor, otrygghet i närområdet, verbala kränkningar, aggresiva invandrarbarn, "bötning" i skolan... ja, det går helt enkelt inte att blunda för all skit längre. Om vi fortsätter att ta in FEL sorts invandrare - d v s grovt kriminella - finns det ingen räddning för Sverige i det långa loppet.

      4. "SD består av vältubildade människor, men också i högre grad än något annat parti, av ett antal kriminellt belastade och osannolikt ostrukturerade, oempatiska, outbildade människor, som dessutom saknar självkontroll."
      - Ja, lite sanning här i alla fall. Eftersom SD är det enda invandringskritiska partiet som har inflytande över svensk politik får det konsekvensen att även "rötägg" söker sig till partiet. Du glömmer dock att berätta att SD arbetar hårt för att rensa ut dessa individer - hårdre än något annat parti. Visst finns det kanske personer kvar som hade passat bättre i SvP eller t o m SMR, men dessa personer rensas bort i hög takt.

      Sverige, svenskarna och de skötsamma invandrarna förtjänar att landet Sverige styrs på bästa sätt. Då finns det bara ett riksdagsparti att rösta på.

      "En vanlig svensk med många invandrarvänner som röstar på SD"

      Radera
    2. Hej du! Jag vet att SD har en heltäckande politik, men det är inte den de framför, och det är framför allt inte den som drar vare sig den ena eller den andra väljaren! Det är i s k invandrarpolitiska frågor de får sina väljare. Och, i en hel del debatter som jag har följt har man precis argumenterat på det sätt som jag väljer att skriva om, att invandrarna står för kriminalitet, svartarbete och skapar andra problem. Det är inte med sanningen överensstämmande. Dessutom har man från SD:s håll svårt att förstå att det mesta inte handlar om invandrare utan om utanförskap, vilket skapar en hel del oreda i samhället. Personrån, överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter, står inte invandrare för, det står människor - individer för. När det gäller hot från islamister, är det lika illa som hot från vilken annan politisk (även om det ibland felaktigt kallas för religiös) grupp som helst! I Europa har det funnits allt från höger- till vänsterfundamentalister under många omgångar och inte minst nu! De invandrare som "tas in" är till mycket liten andel kriminellt belastade. Precis som "svenskar".
      När det gäller aggressivitet är det i sanning inte bara invandrarbarn som står för det. Ta Lundsberg som ett talande exempel på aggressivitet och "bötning". Det är vanligt förekommande med "bötning" på många svenska skolor, t ex på Östermalm i Stockholm. Där är invandrargrupper klart underrepresenterade (liksom på Lundsberg eller Sigtuna).
      Ingenting löses genom att skylla på invandring, det mesta handlar om helt andra saker och står på helt andra fundament än invandringspolitiken. Att Sverige är dåligt rustade för att ta emot invandrare på ett värdigt sätt, är en helt annan femma.
      Dessutom är SD fortfarande befolkat av "rötägg", de sitter på ganska höga positioner till och med. Och att "SD arbetar hårt för att rensa ut dessa individer" är en sanning med modifikation. Det ser mer ut som ett sätt att bli mer accepterade och "rumsrena" utåt sett. Det är min ståndpunkt i den frågan.

      Radera
    3. Anonym du är besvarad i ett nytt inlägg.

      Radera
  4. jag tycker att allt han har att säga tyder på att det är lågutbildade/inte så hög iq:ade människor som röstar på SD och huuuur kan man vara så dum som icke svensk född?????

    SvaraRadera
    Svar
    1. Carola: Du kallar Nima Gholam Ali Pour dum och påstår raljant att det är människor med låg IQ som röstar på SD. Själv kan du inte ens skriva en enda korrekt mening svenska, och lyckas i samma mening effektivt undanröja alla tvivel på att du själv skulle besitta en hög IQ.

      Jag tänkte faktiskt försöka förklara för dig varför SD:s politik är den bästa för Sverige, men jag ger upp. Jag tror inte att du är intelligent nog att förstå enkla sammanhang.

      Radera
    2. Har du något att säga som hör till sakfrågan?
      Fine. Gör det då.
      Kom inte här å var oförskämd mot mina vänner.
      Carolas kommentar andas långt mer intelligens än vad din gör.

      Radera
  5. Ni alla babblar om hur och varför samhället ser ut som det gör, för att se skillnaden måste man nog vara lite äldre än ni är.
    Jag har sett hur samhället förändrats de senaste 30åren.
    Det har inget att göra med vilket politiskt parti som styrt.
    De som tror att allt ska bli bra om vi får en annan regering 2014 kommer bli grymt besvikna.
    Problemen som implementerats kommer vi få leva med,i alla fall tills jag är död.
    Ni som skriker högst är säkert prydliga medelklassSvenssons som är noga med titlar och utbildningsnivåer.
    Ni fattar inte själva hur djävla genomskinliga ni är.
    Ni läser väl aldrig en tidning eller följer nyhetsbevakningen på TV. Ni lever i er lilla idylliska villaidyll med man,barn,villa,Volvo och går på allt djävla skit som politikerna tutar ut. Hälsning från "Rävslukarn"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var minsann en hel drös med förutfattade meningar om vilka vi som kommenterar här inne är! Jag är tillräckligt gammal för att se skillnaderna mellan nu och för 30 år sedan. Vi är åtminstone två personer här inne som inte är medelklass. Jag är stolt över vem jag är, inte vad jag är! Dessutom har jag i närmare 20 år arbetat med samhällets baksidebarn och sett all sorts misär förmodligen på närmare håll än de flesta andra. Det betyder inte att jag har tappat tron på människan eller för den delen blivit cyniker. Det jag däremot hyser stor misstro mot är människor som förenklar problem och som dessutom skyller på andra. Jag läser tidningen, jag ser på nyheter och jag är välutbildad. Men det här handlar inte om det. Det handlar om hur väl jag förhåller mig till andra människor och om jag är villig att sprida min galla och mitt hat mot grupper eller individer. Och det vill jag INTE. Cyniker har aldrig varit av godo för någon eller något samhälle. De sprider gift! Att tala om för andra hur de är eller inte är, är vare sig konstruktivt eller särskilt trevligt. Så, har du inget vettigare att komma med, tycker jag att du kan behålla din galla för dig själv. Tack!

      Radera
    2. Anonym, du är svarad ovan. I övrigt lämnar du mej mållös. Det är inte en komplimang.

      Radera
    3. Oj, Rävslukarn! Nu blir jag nyfiken. Vilka problem har implementerats? Jag kan kanske räkna ut hur du menar, men jag tycker inte om att lägga ord i mun på andra och villl ge alla en rättvis chans att uttrycka sig. Dessutom är jag nyfiken på på vilket sätt de som svarat är "genomskinliga"?

      Du verkar vara upprörd och du har säkert en hel del erfarenhet av hur samhället misslyckats hjälpa sina medborgare. Jag önskar du kunde vara tydligare med det - så kanske vi hade kunnat hjälpas åt att göra något åt det, eller i alla fall identifiera var/hur/när saker gått så dåligt som det gjort? Kom ihåg att Sverige har 9 och en halv miljon invånare och precis som det finns de som behandlats illa av systemet, finns det de som faktiskt fått hjälp av vårt välfärdssystem. Som är svenskar.

      Mvh, Monika

      Radera
  6. och jag då som inte är medelklass, tydligen inte kan svenska, inte är värd att ge förklaringar som jag ändå inte är ett dugg intresserad av att höra MEN jobbar i vården och ska ta hand om även dessa anonyma när de blir tillräckligt gamla/sjuka/behövande!!!! undrar vad jag är värd den dan??!!!! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bry dig inte om det, Carola! Jag är oerhört tacksam att det finns människor som tar hand om mig och alla andra som en dag behöver vård, oavsett åskådning - religiös eller politisk! Jag är övertygad om att du som en god människa, kommer att vårda alla som kommer till dig med samma värme och omsorg, oavsett vad de står för. Det är det som skiljer den goda människan från den girige, elake och surmuppiga människan! Du är värd allt guld i världen, för din insats för dem som behöver din hjälp!!! Tack, på förhand. Och en stor kram

      Radera
    2. Jag har besvarat Anonyms kommentar ovan.

      Radera
    3. carola: Om du arbetar inom vården ser du kanske hur Sveriges välfärd urholkas allt mer? Detta trots att vi betalar mer i skatt nu än någonsin tidigare i kronor räknat.

      Vården, äldreomsorgen, skolan, stödet till svårt sjuka - alla områden måste SPARA. Nåja, alla UTOM ett.
      http://www.exponerat.info/migrationsverket-tvingas-hyra-hotell-asylkostnaden-okar-en-miljard/

      Massinvandringen kostar varje svensk 23.000 kr per år. Kanske hade du haft bättre användning för de pengarna?
      http://www.friatider.se/invandringen-kostar-110-miljarder

      Vad som kanske är ännu värre, är att svenskar särbehandlas negativt på flera sätt på arbetsmarknaden. Som Mona Sahlin sa: Om en svensk och Muhammed söker samma jobb ska Muhammed ha jobbet.

      För att uppnå det får bl a företag som anställer nyanlända 80 % av lönen betald, skattelättnader införs i utanförskapsområden (vilket snedvrider konkurrensen) med mera.

      Det är sådana som du carola som får betala mest av alla (i % räknat). En röst på något av sjuklöverpartierna betyder att du sakta men säkert ger bort din inkomst och din trygghet på arbetsmarknaden. Invandrare från Somalia får mycket mer i bidrag än du får i lön och skulle de någon gång vilja arbeta tar de de mindre kvalificerade jobben från Svenskarna.

      Börjar du förstå nu, varför allt fler röstar på Sverigedemokraterna?

      Radera
    4. Hej Anonym.
      Jag vet nu inte om du är samme Anonym som jag svarade här ovan - om du är det, ber jag om ursäkt för att jag här åter upprepar mig och tar upp din tid med sådant som redan är sagt.

      Radera
    5. Ursäkta att mitt svar föll bort.. Men jo, "Fria Tider" är ingen säker källa att ange. Och anledningen har jag skrivit om här ovan. Lika lite är Exponerat en säker källa. Ge gärna andra källor, eller tala gärna om varifrån de fått sina uppgifter.

      Som jag också skrivit har vi INTE "högsta skattetrycket". Återigen tala gärna om varifrån uppgifterna är hämtade så kan vi jämföra kredibiliteten hos våra uppgiftslämnare.

      Vänligen, Monika

      Radera
    6. Anonym. Suck! Om invandrarna får jobb, ja då tar de svenskarnas jobb. Om invandrarna inte får jobb jag då vill de utnyttja systemen. Det har gjorts och kommer att göras en mängd försök att få svårare grupper som vissa invandrargruppen, ungdomar, långtidsarbetslösa att få en fot in på arbetsmarknaden. Vissa behöver lite mer stöd än andra, i vissa skeden av livet, det är så man håller ihop ett samhälle. Det är när man lämnar vissa grupper utanför å åt sitt öde som det blir farligt.
      Carola jobbar i vården. Det gör jag med.
      Förmodligen har jag lite lättare för att tänka än vad du har.
      Nej, neddragningarna i vården... som mestadels inte är några neddragningar utan inte tillräckliga ökningar i en sjukvård som kräver allt mer... beror på att för lite skattepengar går dit. Vi har under snart två mandatperioder haft en regering som hellre satsat på annat.
      Däremot kan jag se att vi inte skulle kunnat driva sjukhuset jag jobbar på en vecka utan invandringen. De är en stor del av personalstyrkan i allt från städare till överläkare.
      Vad det gäller att räkna på vad invandringen kostar kan vi lika gärna ge upp. Det är snudd på omöjligt. Statistiken kan vridas hur som helst och det beror på vad som räknas in.
      Att ta emot och försörja en flykting fram till dess att den hamnar i arbete? Eller är ett läkarbesök på en 7 årig somalisk kille med i statistiken om han kom hit som bebis?
      Vad kostar du samhället och mej?
      Vi har en hel del läkare på mitt arbete fr andra länder som kommit hit, lärt sej svenska, kompletterat en kurs el två och direkt börjat betala skatt. Vad tror du en svensk nyfödd liten flicka/ pojk kostar genom dagis, skola, gymnasiet, läkarlinjen innan de genererar pengar. Vi tjänar miljoner på varje sådan utländsk individ.
      När du ändå ska försöka förklara varför allt fler röstar på SD så gå gärna in å svara på frågorna som INGEN Sd'are någonsin gjort innan i inlägget ovan.

      Radera
    7. Hej igen,

      Bidragen är INTE större än lönerna. Inte i den kommunen jag bor i. Dessutom, ett arbete genererar pension, bidrag gör det inte. Arbete ger rätt till sjukersättning, bidrag gör det inte. Så vill du vara snäll och förklara hur du menar? Jah kan ju faktiskt ha missat något.

      Radera
    8. Hej Ergo Sum,

      En nyanländ invandrarkvinna med tre barn (12, 13 och 14 år gamla) som bor i en hyresrätt på 85 kvm och har 7 000 kr i hyra får följande bidrag varje månad:

      6 776 kr i etableringsersättning
      3 000 kr i etableringstillägg
      3 754 kr i barnbidrag
      3 819 kr i underhållsstöd
      4 900 kr i bostadsbidrag

      = 22 249 kr per månad skattefritt.

      Källa: Försäkringskassan

      http://www.friatider.se/forsakringskassan-invandrarnas-bidrag-ar-22249-kr-per-manad-och-detta-ar-inte-skattepliktig-inkomst

      Radera
    9. Hej Anonym,

      Återigen vill jag påpeka att Fria Tider INTE är en säker källa, lika lite som Aftonbladet är. Tack för att du ändå gjort dig besväret att länka. Jag ser att Försäkringskassan är angiven som källa i den artikeln du hänvisar till, men jag hittar inte denna uppgift någonstans på Försäkringskassans sida.

      Däremot kan jag hänvisa till sidan Motargument.se:

      http://motargument.se/2012/09/27/hur-mycket-ersattning-far-invandrare-i-etableringsreformen/

      Då texten Motargument använder sig av är författad av Fredrik Malm på Arbetsmarknadsdepartementet (och ja, jag har kollat upp det - det är en existerande person) utgår jag ifrån att den är riktigare än "Fria Tiders" tolkning.

      Jag väntade mig nästan att denna kommentar skulle komma upp då detta har cirkulerat länge på nätet. Det farliga är att kombinera olika bidrag med varandra som egentligen inte går att kombinera. Men jag har full förståelse för att det inte är helt enkelt. Jag skall givetvis kolla Försäkringskassan vidare för att se hur läget ser ut i dag, men det kan jag inte göra förrän nästa vecka.

      Mvh,
      Monika

      Radera
  7. Tack Cissi och Åsa för era genomtänkta och tålmodiga inlägg! Orkar inte bemöta massa tankar och teorier som bygger på en vidrig människosyn och rädsla idag, så jag är glad att ni orkar. Och du Asta såklart :)

    Vill bara tillägga att människovärde och lönsamhet är två olika saker. Det är inget annat än rasistterminologi att blanda ihop de två.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det inte också väldigt intressant, tycker jag i alla fall, att ordet ras förekommer i rasistterminologin? När det faktiskt är baserat på forskning så, att vi alla tillhör samma ras, men bara ser lite olika ut! Skrämmande hur lätt det är att förföra människor med falsarium…Tack själv, "mellan skog och gård"…För att du uppmärksammar oss!

      Radera
    2. Mkt sant, människovärde och lönsamhet är två skilda ting. Vilket är tur för Sd med deras belastningsregister och personliga Cv'n.

      Radera
  8. Åh så bra skrivet! och så modigt att ta debatten! Klart att invandrare kan vara besvikna på hur andra invandrare väljer att bete sig. Men att gå så långt som att rösta på ett invandrarfientligt när man själv är invandrare är urbota dumt. Nima är inte den ende invandrare som lockas av SDs hårdare linje. även i Fittja hörde jag andra invandrare som skämdes hur de som kommit hit betedde sig men som du så klokt förklarar så handlar det inte om etnicitet utan om klass och utanförskap! Alla måste få vara med i samhället och allas röster måste få höras!

    SvaraRadera
    Svar
    1. countryliving:
      SD är INTE invandrarfientligt. SD vill ha en invandring på en nivå som Sverige klarar av på ett bra sätt. Så att inte utanförskapsområden växer på ett okontrollerat sätt.

      SvP är invandrarfientligt. SMR är invandrarfientligt och dessutom nazistiskt.
      Se där, nu har du lärt dig lite mer om svensk politik! :-)

      Radera
    2. Men sluta upp med att säga att Sd inte är invandrarfientligt. Det är lixom ingenting man kan ha olika åsikter om. Jorden ÄR rund, efter april KOMMER maj, fotboll ÄR en sport, bomull ÄR mjukt, Sd ÄR rasistiskt. Argumentera för varför du väljer att vara rasist istället.

      Radera
    3. SD är rastiskt! Invandrarfientligheten kommer på köpet! De går så att säga hand i hand. Och jag håller med Asta, sluta upp med ditt mantra om att SD inte är invandrarfientligt! SD vill att alla som kommer till Sverige, ska vara välutbildade, välintegrerade, välanpassade och tala svenska helst innan de kommer hit. Jag känner många utlandssvenskar som INTE talar det språk de borde tala för att helt integreras i det samhälle de lever i, helt enkelt för att det är svårt att lära sig om man inte är ett barn. Jag känner flera utlandssvenskar som handlar i "svenska" affärer, som vägrar att släppa på "sina traditioner" och som vägrar att acceptera att klä sig enligt den tradition som finns i det land de bor i. Och de blir inte sämre behandlade för det! Det är högst naturligt att man inte släpper på det som känns som "hemma". Däremot är de välkomna på arbetsmarknaden, de blir accepterade och respekterade. I Sverige får man inte heta något som verkar "konstigt" och "främmande", för då är man per definition suspekt som människa och inte värdig att beträda detta fantastiska lands mark! Och talar man inte svenska och dessutom äter "konstig" mat och ser annorlunda ut, tror på en annan gud eller bara inte är som "vi" (vilka nu "vi" är????), då är man per definition också suspekt! Någon - av er som talar er varma för SD - som hör hur enfaldiga SD:s teorier och argument är? Man talar om den svenska kulturen, som om den vore någonting som har funnits här i 1000-tals år..när det i själva verket är så att den s k svenska kulturen är en salig blandning av alla möjliga kulturer…Vi har ett språk som består av ungefär 75% inlånade ord, bland annat från romskt, turkiskt, persiskt, franskt, latinskt, tyskt och engelskt håll. Jag är så evinnerligt trött på dumheten, på enfalden och på hjärntvättade människor. Ni borde ha blivit födda och fått dväljas i ett land där man ständigt är utsatt för fara och dödshot, p g a krig, diktatorer eller något annat djävulskap! Hade ni det, tror jag att ni hade haft en helt annan inställning än den ni visar. Övermänniskoidealet är inte särskilt smakfullt! Usch! Ni borde skämmas!

      Radera
    4. Väl talat Cis. Tack!

      Radera
    5. en annan anonym som blev tvungen att reda ut det här med SD och främlingsfientlighet

      "GRANSKNINGSNÄMNDENS BEDÖMNING
      Granskningsnämnden har mot bakgrund av SD:s tidigare principprogram från år
      2005 funnit att det inte strider mot kraven på opartiskhet och saklighet att
      beskriva SD som ett främlingsfientligt parti. Nämnden konstaterar att det av
      SD:s principprogram från år 2011 framgår att partiet har en ”nationalistisk
      grundsyn” och att nationalismen betraktas som ”en central del av partiets
      politik”. Partiet förespråkar en ”gemensam nationell och kulturell identitet bland
      befolkningen” och anser att ”det är uppenbart så att vissa kulturer är bättre än
      andra”. Av principprogrammet framgår också att SD ”förespråkar en begränsad
      invandring, i synnerhet ifrån länder där kulturen och värdegrunden starkt avviker
      ifrån den svenska”. Där framgår vidare att partiet ”är starka motståndare till
      mångkulturalismen som politisk idé och samhällssystem” och att invandrare
      enligt partiet ”ska ta seden dit de kommer och på sikt överge sina ursprungliga
      kulturer och identiteter”. Nämnden ser ingen anledning att mot bakgrund av
      principprogrammet från år 2011 ändra bedömningen att det inte strider mot
      kraven på opartiskhet och saklighet att beskriva SD som ett främlingsfientligt
      parti."

      tagit från: http://www.radioochtv.se/CaseDecisions/209160.pdf

      Radera
  9. Hej Anonym!

    Du - tidningen "Storm" skrev i ett av de sista numren som gavs ut att "den svenska motståndsrörelsen numera förs på två fronter" (inte ordagrant citat då jag just nu inte har tidningen framför mig) nämligen den parlamentariska fronten med SD och den revolutionära fronten med SvP och SMR. Ergo, är de båda sprungna ur samma kärna och har samma mål. Det är bara vägen fram mot målet som är annorlunda. Och det vet du.

    Och då jag stödjer alla rätt till egna åsikter ifrågasätter jag inte din rätt att tycka som du vill - skulle aldrig få för mig att hota dig eller neka dig dina rättigheter till sjukvård med mera - men jag undrar liksom Asta: varför står du inte för att du ÄR främlingsfientlig? Jg står ju för att jag inte är det?

    Mvh, Monika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag beundrar ditt tålamod och din goda ton. Vi är samma skrot å korn du å jag men slipade på olika sätt och det är bra för alla röster i debatten behövs.
      Å till Anonym. Vi väntar på svar.

      Radera
    2. Bra fråga, Monika! Och bra skrivet överlag!

      Radera
    3. Hej Ergo Sum!

      Vilken rätt har du att kalla mig främlingsfientlig? Du borde skämmas! Du vet ingenting om mig. Du vet inte att jag har varit förlovad endast en gång i livet, med en sydeuropeisk kvinna. Du vet inte att jag har många invandrarvänner (som trodde att SD var invandrarfientligt p g a alla lögner om det). Du vet inte att jag har varit djupt engagerad i välgörenhet. Skäms på dig!

      Jag har aldrig hört talas om "Storm". Är det någon vänsterextrem sagotidning eller? Du kanske inte ska tro på allt som står där? Varför inte läsa SD:s partiprogram i stället, och bilda dig en EGEN uppfattning om SD:s politik?

      SD är absolut inte invandrarfientligt. Utländska medlemmar ökar snabbt - och kommer att fortsätta att öka. SD anser att alla som vill kan bli "svenskar" - oavsett etnicitet.

      SvP däremot menar att etniciteten är avgörande - de tycker att endast etniska svenskar kan vara svenskar. Det är alltså ett nationalistiskt parti.

      SMR är nationalistiskt och dessutom nazistiskt och rasistiskt. Den naturliga hemvisten för rasister. De är starkt marginaliserade med max några tusen sympatisörer. Sverige är ett av världens minst rasistiska länder.

      Eftersom de flesta av inläggen här mest innehåller rena och skära lögner tänker jag lämna er och er lilla klubb för inbördes beundran. Det är inte meningsfullt att "debattera" med människor som bara ljuger eller är extremt dåligt pålästa.

      Ha det bra, läs på om svensk politik och bilda er en EGEN uppfattning - gå inte på alla lögner.

      Må väl!

      Radera
  10. Hej Anonym,

    Oj, oj,oj! Du har HELT rätt i att jag ingenting vet om dig. Inte ens ditt namn då du kallar dig Anonym. Och det är din fulla rättighet. Att du är en god människa som skänker pengar till välgörenhet applåderar jag. Jag har aldrig sagt/skrivit att främlingsfientliga människor är onda. Lägg märke till det. Hur du lever ditt liv, med vem och så vidare, är inget som ger denna debatt något. Vi kan konstatera att du inte är främlingsfientlig.

    Att du inte hört talas om "Storm" är ytterst beklagligt. Och något jag kan rekommendera dig att ta reda på fakta kring. Tidningen lades ner förvisso för ett par år sedan men SD, tillsammans med SvP och SMR är sprungna ur dess idéer. Detta har till och med er partiledare uttalat, även om han också sagt att SD idag tar avstånd ifrån många av åsikterna uttalade där.

    I kommen där jag bor har SD inte haft ett enda besparingsförslag/budgetförslag som de inte kunnat finansiera med annat än "indrag av biståndspengar - yttre och inre". Detta trots att det på SD:s hemsida och i partiprogrammet står att man visst vill hjälpa människor i nöd - genom biståndspengar. ÄNDÅ går partiet centralt ut med att de vill minska på Sveriges bistånd till andra länder. Ty detta bistånd, tillsammans med minskad/avstängd flyktingström skulle finansiera ALLT annat. Anonym - jag kan politiken. Och är extremt väl påläst. Det kan du inte ta ifrån mig.

    Att din Bild av ditt parti inte stämmer med min, förstår jag ju. Men oavsett vilken partitillhörighet man har är det otroligt viktigt att känna till partiets historia - partiets svagheter och dess mål. I en allt hårdare värld förstår jag varför invandrare röstar på SD. Det är lite som "om jag är MED dem kan andra istället vara syndabockarna" Naturligtvis har vi rätt att rösta på vilket pari vi vill, en SD-topparnas offentliga uttalanden om "mitt land, inte ditt" med mera gör att jag aldrig skulle kunna tänka mig att rösta på dem. Lika lite som jag skulle rösta för ett parti som håller sig med sharia-lagarna.

    Nu kommer du ju inte läsa detta svar, vilket är synd. Men jag hoppas att du härmed förstår att jag verkligen inte skäms. Jag beklagar att du känner dig påhoppad, men skäms - det gör jag verkligen inte.

    Allt gott!

    SvaraRadera
  11. rättning av felstavning: KOMMUNEN - inte kommen

    SvaraRadera
  12. Jag tycker Nima Gholam Ali Pour artikel hade en hel andra svagheter som man kunde angripa! Jag håller med fullständigt med de problematiken han tar upp i sitt blogg men han är rätt fel ute när det gäller lösningarna! stora svagheten i hans artikel handlar just om lösningar till problemen och där kunde Anneli Lodén komma med bättre svar vilket hon misslyckades totalt! Det enda hon påminde Nima om var just att med SD politik inte ens du kommer undan. Sedan pratar hon om massa annat som bara bevisar att även hon är "blåögd"

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare