fredag 3 januari 2014

Till mina nya läsare Sverigedemokraterna...

 

Här har det minsann hettat till på bloggen medan jag var på jobbet och det har rasslat till rejält på besöksstatistiken.
Jag har det tveksamma nöjet att välkomna ett gäng sverigedemokrater till min enkla boning här på internet även om jag tvivlar på att ni blir återkommande läsare.
Men nu när ni ändå är här å häver ur er dynga samt i vissa fall förolämpar mina bloggvänner så ska jag be att få ta till orda och bemöta en del av det ni skrivit.
Det blir lite meckigt att svara er när flera väljer att vara anonyma men kanske är det ändå att föredra framför "Utvandrarna anspelningens" alias Karl-Oskar. Please!
Det är dessutom föga förvånande. Sverigedemokraterna är dessvärre just nu 3:e största partiet enl diverse opinionsmätningar men likväl har jag aldrig träffat en människa som säger sej rösta på Sd. Märkligt... när det nu är vilket parti som helst.

Så, i urval väljer jag tex "Anonym" skriver.


1. "SD är ett enfrågeparti"
- SD har en heltäckande politik. Det är inte många som går på den lögnen längre, Cecilia. http://sverigedemokraterna.se/var-politik/var-politik-a-till-o/

Jag har läst Sd's partiprogram. Medioker läsning. Inget att rekommendera om man inte är politiknörd som jag. I stort sett alla punkter återvänder ändå till invandringen, återknyter hur mkt pengar man skall tjäna på att kraftfullt minska den.
Resten är även det en sorglig blandning av hårdare straff, en återgång i jämställdheten, homofoba tankar and so on.


2. "skylla allt på invandringen"
- Vem har skyllt allt på invandringen? Inte SD i alla fall. Ska man göra sådana förenklingar, vilket jag inte tycker att man ska, får vi skylla "allt" på de inkompetenta politiker som har styrt Sverige de senaste 30 åren.

Nya meningar börjar med stor bokstav. Men, skit i det nu...
Jo Sd skyller på invandrarna och hittar på när sanningen inte passar dem.
De vet bättre än polisen och de vet ffa bättre än BRÅ.

3. "En hel mängd osanna argument såsom att det är invandrare som begår våldtäkter, det är invandrarmän som slår sin hustrur, det är invandrare som jobbar svart, det är invandrare som skapar problemen (över lag) är lättsålda till dem som ingenting vet."
- Aja baja Cecilia, det är fuuuult att ljuga! Problemet för er massinvandringsförespråkare är att snart känner ni alla någon som har fått känna på vad massimport av kriminella invandrare för med sig. Jag menar inte att alla invandrare är kriminella, men att Sverige som i princip det enda landet i världen, ger PUT till personer som har kastat sina resehandlingar och i många fall är grovt kriminella - det får konsekvenser för vanligt folk. Personrån, överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter, invandraruppror (Husby), dagliga skottlossningar, balkongflygning, bilkapningar, hot från Islamister, hot från organiserade kriminella invandrarligor, otrygghet i närområdet, verbala kränkningar, aggresiva invandrarbarn, "bötning" i skolan... ja, det går helt enkelt inte att blunda för all skit längre. Om vi fortsätter att ta in FEL sorts invandrare - d v s grovt kriminella - finns det ingen räddning för Sverige i det långa loppet.

Ja aja baja Anonym det ÄR fult att ljuga.
Enligt statistiken från BRÅ så är inte invandrare mer kriminella än vad etniska svenskar är. Det finns brott, som gruppvåldtäkter och åldringsrån, där utomeuropeiska invandrare ligger nån halv procent högre än "svenskar."
Alltså betydelselöst. Inte brotten i sej, våldtäkt och åldringsrån är vidrigt, men skillnaden är marginell.
Den överväldigande majoriteten, över 90%,  av alla invandrare har aldrig varit misstänkta för något brott.
Även etniska svenskar slår ihjäl sina fruar, ingår i kriminella gäng, deltar i uppror... du drog Husby som exempel, ett närmare exempel är nazisterna attackerade en fredlig antirasistdemonstration i Stockholm.

4. "SD består av vältubildade människor, men också i högre grad än något annat parti, av ett antal kriminellt belastade och osannolikt ostrukturerade, oempatiska, outbildade människor, som dessutom saknar självkontroll."
- Ja, lite sanning här i alla fall. Eftersom SD är det enda invandringskritiska partiet som har inflytande över svensk politik får det konsekvensen att även "rötägg" söker sig till partiet. Du glömmer dock att berätta att SD arbetar hårt för att rensa ut dessa individer - hårdre än något annat parti. Visst finns det kanske personer kvar som hade passat bättre i SvP eller t o m SMR, men dessa personer rensas bort i hög takt.

Hahaha, ehhh nej. Sd HAR mångdubbelt fler knäppskallar (å kriminella) än något annat parti och de rensar bara ut där det behövs. De kan säga korkade saker i parti å minut utan att något händer bortsett att de får högljudd uppstöttning. I vilket annat parti som helst tolereras inte korkade uttalanden el annat tveksamt beteende.
Jämför gärna när SSU ordförande Anna Sjödin på fyllan kallade en dörrvakt för "svartskalle" och åkte bort från sin position med huvudet före. Sosseväljare protesterade inte.

Sverige, svenskarna och de skötsamma invandrarna förtjänar att landet Sverige styrs på bästa sätt. Då finns det bara ett riksdagsparti att rösta på.
Sverige och svenskarna, vi som är födda här och de som tillkommit, förtjänar ett land där medborgarskap inte har olika värde och en riksdag utan ett rasistiskt och fascistiskt parti.


Vi kan ta en kommentar till...


Ni alla babblar om hur och varför samhället ser ut som det gör, för att se skillnaden måste man nog vara lite äldre än ni är.
Jag har sett hur samhället förändrats de senaste 30åren.
Det har inget att göra med vilket politiskt parti som styrt.
De som tror att allt ska bli bra om vi får en annan regering 2014 kommer bli grymt besvikna.
Problemen som implementerats kommer vi få leva med,i alla fall tills jag är död.
Ni som skriker högst är säkert prydliga medelklassSvenssons som är noga med titlar och utbildningsnivåer.
Ni fattar inte själva hur djävla genomskinliga ni är.
Ni läser väl aldrig en tidning eller följer nyhetsbevakningen på TV. Ni lever i er lilla idylliska villaidyll med man,barn,villa,Volvo och går på allt djävla skit som politikerna tutar ut. Hälsning från "Rävslukarn"


Här bubblar det förutfattade meningar. Något som är tämligen signifikant för Sd och dess sympatisörer. Jag bryr mej inte om att kommentera så mycket mer eftersom den talar så väl för sej själv.
Å sååå genomskinliga är tydligen ingen av oss eftersom jag råkar veta att vi alla läser tidningar, följer med i nyhetsbevakningen (antar du menar i Pk media nu?)
Vi är samtliga källkritiska, intelligenta och inte speciellt titelkåta.

Men! Nu när jag ändå "har er på tråden" och ert intresse riktat hit så kanske ni för omväxling skull kunde svara på lite frågor jag har kring sverigedemokratiska sympatisörer...

1. Hur kommer det sej att alla ni som säger sej vara antirasister och "har massor av vänner som är invandrare" inte reagerar med upprördhet över all skit som skrivs av fotfolket på Avpixlat och Exponerat... eller för all del av era politiker?
Jag är antirasist och har vänner med invandrarbakgrund och skulle bli irriterad som fan om mina folkvalda hävde ur sej rasistisk dynga som de numera legendariska orden "Det här är inte ditt land, det är mitt land."

2. Vem skall i Sd framtids Sverige bemanna ex sjukvården?
Undersköterskeutbildningar över hela landet läggs ner pga för litet intresse och en stor del av mina kollegor (undersköterskor, sjuksköterskor, städare, läkare) är utlandsfödda.

3. Varför tror ni att så många av era sympatisörer och även folkvalda finns med i polisens belastningsregister jämfört med övriga partier?

4. Hur kan det vara en bedrift att råka ha dragits vinstlotten i ödets tombola och vara född i Sverige?

5. Hur många gånger kan man invandra till Sverige?
Med tanke på de resonemang som förs om både 2:a och 3:e generationens invandrare inom partiet?

Det ska bli mycket spännande att läsa era svar. 

Slutligen vill jag ta upp att det är skillnad på de invandrare som kommer hit på flyktingbasis och de som kommer hit som arbetskraftsinvandring.
Arbetskraftsinvandringen finns till för att lösa arbetsmarknadsmässiga problem vi inte själva kan lösa. Flyktingar tar vi emot därför att vi är ett rikt land med moralisk och juridisk skyldighet att hjälpa människor som flyr krig och tortyr.
Olika kriterier och frågor men likväl, båda något Sverige måste göra.

Ja, jag vet att jag sa "slutligen" när jag inledde mitt förra stycke, men jag vill ändå skicka med mina icke kommenterande icke Sd sympatiserande väljare några sista rader.
Glöm inte att även om Sverigedemokraterna har skrämmande höga siffror i optionsmätningarna så har valet inte varit, vi VET inte ännu. Och även om de nu skulle få samma siffror efter valnatten så handlar det om en minoritet av svenska befolkningen.
Vi andra är fler, många, många fler. Vi som låter humanism och omtanke styra våra val.

Carpe diem hör ni.

Puss/ Asta

7 kommentarer:

  1. Bra rutet Asta! Jag kollade faktiskt en del på TV-sändningen från deras årsmöte (eller Landsdagar, som jag tror de kallade det) just för att jag var nyfiken på v ar de står i andra frågor, nu när de säger sig vara heltäckande, och inte ett enfrågeparti. Min uppfattning var att de plockade upp enstaka frågor inom olika områden, på detalj nivå, gärna med populistiskt innehåll. Som inom jordbruksfrågor, där de talades mycket om katter och att katter borde få samma skydd som hundar (där kunde de ju fånga upp en crazy cat lady som mig) och inom energipolitiken pratades mycket om att vindkraftverk inte var en bra energikälla (och där håvade de in röster från de som bor i påtänkta vindkraftsområden och inte vill få sin utsikt störd...). Så att de skulle vara ett flerfrågeparti upplever jag är sant bara ur den synvinkeln att de förstått att hitta enstaka lösryckta frågor som kan ge dem extra röster, rent röstfiske alltså...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å vet du Freja, jag TROR att människor faktiskt inser det. Nej inte alla, demokratin är inte fullkomlig men det bästa alternativ vi har, men tillräckligt många. Å varken Reinfeldt el Löfvén skulle någonsin ta i Sd med tång. Så... de ÄR irriterande och sorgliga, men nåt inflytande det får dom inte efter valet heller. Kram

      Radera
  2. Bra rutet Asta! :) Och länge leve humanismen, demokratin och människor som gör skillnad, utan att göra skillnad på vad än en människa är utan vem samma människa är!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Å tack för att du tagit striden för mej när jag var på jobbet. Precis som i gamla tider. Kram till en av de mest intelligenta och mångfacetterade människor jag fått nöjet att träffa.

      Radera
    2. Men självklart tar jag striden för dig när det behövs. Inte lätt att försvara eller strida när man samtidigt ska sköta sitt jobb…tiden skulle knappast räcka till väl! :) Och ja, precis som i gamla tider. Kram till dig och tack för att du faktiskt tar strider för det behövs och tack för att du behåller glöden och aldrig förlorar hoppet om att kunna göra skillnad!

      Radera
  3. BRAVO Asta! Och alla ni som röstar på SD - jag är också jättenyfiken på samma saker som Asta! Det skulle vara otroligt berikande att läsa era svar och faktiskt förstå er. För det är möjligt att förstå varandra - om man inte är inskränkt och trångsynt.

    Sedan kommer jag aldrig att rösta på SD - någonsin. Men jag vill väldigt gärna förstå.

    Mvh, Monika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ergo. Men för mej är det faktiskt inte möjligt att varken förstå el respektera någon som är Sd'are. Deras politiska åsikter och vision bjuder inte varesej förståelse el respekt.

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare