tisdag 28 januari 2014

Till dej/er som kommenterar anonymt om våldtäkter å dess härkomst

Anonym:
Vad är det för fullvuxna män som måste gå och prata med någon för att inte våldta? Låter ju helt vansinnigt. Kanske samma "ungdomar" som kräver att de vill ha fler fritidsgårdar för att inte sätta igång upplopp? Men vi lever ju i ett ursinnigt land i en ursinnig tid där radikalliberalism och kulturmarxism har oss i ett järngrepp. Vi har i Sverige utvecklat en kultur med en relativt god syn på relationen man och kvinna. På 80-talet kunde kvinnor bada topless helt utan problem. Numera har saker och ting förändrats. Heltäckande klädsel ses som normalt av våra politiker, ja till och med uppmanas. Samtidigt vill man kunna bada topless på badhus. Det man inte förstår är att det inte går att både ha mångkultur och samtidigt vilja styra människors värderingar så att dessa stämmer överrens med feminismen. Du kan inte både säga att alla människor ska uppmanas att leva precis efter den kultur de vill (vilket leder till att man ser mellan fingrarna när män från icke-svenska kulturer beter sig nedsättande mot kvinnor - att sätta ner foten vore ju att agera tvärt emot idén om mångkultur) samtidigt som du vill att alla som kommer till Sverige ska bli feminister och respektera kvinnor som badar nakna på badhus. Då måste välja och det är det som är kärnan av problemet i dagens Sverige - folk vill vara toleranta men samtidigt vill man ju att alla ska leva efter upplysningens frihetsideal. Orsaken till att Sverigedemokraterna och andra liknande partier växer sig allt starkare står att finna här, då de är de enda som pekar på det orimliga i detta politiskt korrekta sätt att resonera. Man kan tycka vad man vill om detta, men att låtsas som att detta problem inte exiserar är i längden inte hållbart.


Anonym:
Intressant kommentar om toplessbad i Malmö, antar att det var på aq-va-kul i Malmö. Alla som bor i Malmö vet vilken typ av män som härjar där, trakasserar badgäster och så vidare. Anser ni att samtliga män ska tvingas ta ansvar för vad en grupp män från en viss typ av kultur gör? Varför inte rikta insatser där de behövs, det vill säga inom vissa kulturer med en kvinnosyn som härstammar från områden i världen där man inte haft någon moderninsering. Vågar ni stå upp för kvinnan eller är ni rädda att någon ska tro att ni är rasister om ni vågar erkänna att kvinnoförtrycket i mångt och mycket förstärkts av det mångkulturella samhällets misslyckande?

Jag borde verkligen inte svara, jag borde inte det.
Det är orättvist och fel att rasister som skriver på min blogg får egna inlägg och tillåts lägga beslag på min tid när alla gulliga, peppande läsare som genom sina kommentarer tillför så mycket sällan får det.
Men!
Självkontroll hör ju inte till mina starkaste egenskaper.

Ibland när jag möter genuint troende människor så kan jag bli avundsjuk.
Det finns en lyster och en inre trygghet hos dem som är övertygade om att Gud ständigt finns vid deras sida.
Allting verkar väldigt mycket enklare då.
Lite på samma sätt fast precis tvärtom är det med er sverigedemokrater.
Allt är så enkelt i en värld där fakta inte behövs. Där analys aldrig görs. Där allting tillåts vara precis så som man bestämt sej för hur det är.
Svenskar är snälla, ärliga och skötsamma människor.
Muslimer är fanatiska, kvinnofientliga och farliga människor.
Punkt.

På sätt och vis kan jag önska att det var så som ni sa.
Så som ni så hårdnackat tror.
För allting vore så mycket lättare då, inte sant?
Om man bara kan se på en människa eller höra dess namn för att avgöra i vilken kategori han eller hon skall delas in i.
Men har man begåvats med en inre kompass för rätt och fel, ett intellekt och en analytisk förmåga så har man. Å då går det inte att leva i den villfarelsen.

Jag VET nämligen att de allra flesta män, oavsett nationalitet eller etnicitet, i Sverige aldrig varit misstänkta för något sexualbrott.
En överhängande majoritet av alla män tycker att våldtäkter är fel.
Att 98% enl BRÅ av alla sexualbrott utförs av män säger ganska lite om flertalet män.
Jag ska inte hålla på att bolla statistik med er.
Man kan som sagt bevisa precis vad som helst med statistik beroende på hur man läser den.
Å ni sverigedemokrater tenderar att läsa statistik som fan läser bibeln.
Sverigedemokraternas brottsregister är ni märkligt nog mindre intresserade av.
Inte heller dess kvinnosyn.
"Skit i den där lilla horan nu" från Sd's högsta ledning passerar med ett rört leende som en fyllegrej.

När jag var 8-9 år fick jag min ingifta morbrors tunga nedkörd i halsen på mej.
Sedan tog han på mej med sina stora händer och viskade i mitt öra vad han skulle vilja göra för sexuella saker med mej.
Några år senare valde han istället att våldta sin dotter som var ungefär i samma ålder.
Han var svensk. Så svensk en svensk någonsin kan bli.
När jag var 12 år blev jag våldtagen av två killar som åtminstone var myndiga.
De band fast mej, höll för min mun, turades om att ta för sej och fick mej därefter att tro att det var mitt fel å att det var bäst att jag höll tyst om det så att jag inte fick dåligt rykte.
De var svenskar. Så mycket svenskar några svenskar kan bli.
Nåt år senare blev jag hembjuden till en mycket äldre kille, han var kanske 22.
Han hällde i mej öl till jag var redlös, utnyttjade mej på alla sätt som går och satte mej på en spårvagn mitt i natten. Halvt medvetslös.
Han var... visserligen ursprungligen från Finland men jag antar att det inte räknas som "utländsk" för er. 
I mitt barndoms kvarter fanns en medelålders man som lockade hem ungdomar med alkohol och cigaretter. Som alltid hade en porrfilm på och som passade på att klämma lite på de unga tjejerna.
Han var svensk.
Det fanns pappor som alltid tittade lite extra, kramades lite länge, "råkade" ta en på arslet när man var liten å hemma hos kompisar.
Svenska.
Jag har på krogen blivit kladdad på. Taffligt raggad på. Erbjuden pengar för sex.
Jag har blivit uppringd av någon som utan brytning kallade mej "Blattehora."

Med detta menar jag inte att det bara är svenska män som har taskig kvinnosyn, som är sexualförbrytare å allmänt patetiska.
Jag har blivit tagen i häcken av män med utländsk härkomst med.
Jag är säker på att det finns våldtäktsmän bland iranier, somalier, norrmän, spanjorer, bosnier. Oxå.
Tyvärr har finns skitstövelgenen inte hos ett enstaka folk utan hos en del män inom alla nationaliteter och kulturer.
Tyvärr, för som sagt, allt hade varit så mycket enklare annars.

Puss/ Asta

34 kommentarer:

  1. Ett kraftfullt inlägg, modigt av dig! Och jag och källor, jag måste bli bättre på det, men jag vet att jag läst att det är fler som heter "Andreas" som dömts för våldtäkt än vad det är med annan än svensk etnicitet, så det stämmer ju inte alls det de påstår.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man kan bevisa i princip vad som helst med statistik. Tittar man på vem som är mest benägen att begå brott av de som har vita el svarta strumpor så går det att finna att någon av dem är mer brottsbenägen än den andra.
      Det här med svenska namn är intressant. För en tid sedan pratades det mkt om att de som hette ex Conny, Ronny, Johnny var klart överrepresenterade i brottstatistiken än de som hette Erik, Philip, Carl.
      Det beror så klart inte på y:et i slutet av deras namn utan andra faktorer. Namn populära inom olika socialgrupper ex.
      Kram

      Radera
    2. Jag håller med dig om det du säger med namnen - det är inte namnen i sig som gör att dessa människor begår brott utan snarare en kombination av uppväxtförhållanden och vissa genetiska faktorer som gör att vissa människor har en större risk att begå brott om man inte får en trygg och värdig uppväxt - vilket tyvärr alltför många inte får i vårt samhälle. Precis samma sak är det med män från invandrargrupper - det är inte deras namn eller deras hudfärg som gör att de begår brott utan den främsta förklaringen torde vara hur de växer upp och därför måste vi titta på hur dessa grupper skiljer sig åt från svenska. Det är nämligen så att invandrare från samma socialgrupper som svenskar är överrepresenterade jämfört med dessa vad gäller brottsligt beteende. Således kan invandrares överrepresentation inte enbart förklaras med att de befinner sig i en viss socialgrupp. Det som gör det svårt att diskutera dessa frågor är att vissa idioter i exempelvis Sverigedemokraterna kidnappar frågorna och misstolkar vad personer som jag säger och använder det för att säga att alla från en viss kultur är dumma i huvudet. Det är inte min åsikt, jag vet att det finns massor av människor i vårt land som har mycket kunskaper men som sitter fast i en situation där de inte har möjlighet att utveckla dessa. Politikerna skulle kunna göra något åt detta, men eftersom frågan är så känslig är det ingen som vågar ta första steget,

      Radera
    3. Om man tar med alla faktorer som statistiskt visar samband med kriminalitet, som att man bär på posttraumatisk stress, har anhöriga/föräldrar med psykisk ohälsa, fattigdom, arbetslöshet m.m. så finns det ingen etnisk grupp som är överrepresenterad. Min källa är Social Rapport 2008, Socialstyrelsens stora nationella rapport.

      Radera
  2. Starkt och modigt av dig att våga besvara dessa kommentarer med egna personliga erfarenheter.

    Tragiskt att folk stirrar sig blinda på statistik när det kommer till överfallsvåldtäkter (utan att ens veta hur man skall hantera statistik), och inte tar hänsyn till hur den stora majoriteten av sexuella övergrepp och våldtäkter ser ut... men i dessa fall så skall väl kvinnan ha tagit hänsyn till sitt ansvar i situationen eller något. Suck... Får ont i magen av varje gång jag läser sådana där kommentarer och all heder till dig som tar dig tid och kraft att svara.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Det finns mycket statistik som visar att människor från vissa kulturer är kraftigt överrepresenterade vad gäller våldtäkter. Innebär inte det att vi måste rikta särskilda resurser mot dessa grupper för att minska våldtäkterna? Eller ska vi låtsas som att det inte stämmer bara för att vara politiskt korrekta? Skulle jag resonera likadant som dig skulle jag kunna säga såhär: 99% av alla våldtäkter utförs av män, men det är diskriminerande att säga att det är så och ännu mer diskriminerande att utarbeta en plan för att förändra mansrollen. Istället fokuserar vi lika mycket på den enda procent kvinnor som också våldtar, hälften av alla resurser för att få kvinnor mindre våldtäktsbenägna och hälften av alla resurser till att få män att bli mindre våldtäktsbenägna.

    Det handlar inte om att vara rasist, utan endast om sunt förnuft och ett vetenskapligt angreppssätt. Forskningen visar vidare att invandrarkvinnor är mindre benägna att anmäla övergrepp från sina män än svenska kvinnor - således finns det ett stort antal kvinnor ute i vårt land som på grund av den politiska korrektheten inte får den hjälp de har rätt till. Media och politiker försöker svartmåla alla som lyfter dessa frågor genom att stämpla dem som rasister. De argumenterar med känslor, men har egentligen inga rationella argument för att underbygga sin åsikt. Det är fegt och i slutändan drabbar det de utsatta i vårt samhälle som inte får den hjälp de har rätt till - politikerna och journalisterna är mer måna om att till vilket pris som helst framställa sig som toleranta än att exempelvis ifrågasätta det faktum att tiotusentals unga invandrarkvinnor i dagens Sverige inte själva får välja vem de vill gifta sig med eller att de inte vågar gå till polisen och anmäla att deras man slår dem - kanske är det rentav så att de inte ens känner till att det är olagligt i Sverige på grund av att politikerna misslyckats med att få tillstånd en integration av alla som kommit hit. Man talar sig varma för att ha en stor invandring, men man sviker dessa människor genom att inte kunna ge dem ett värdigt liv här i Sverige.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var hittas denna statistik? Flashback? Avpixlat?

      Radera
    2. En av få kommentarer som från "andra sidan" som jag känner respekt för och som innehåller en hel del som är värt å viktigt att diskutera. Jag ska försöka besvara din kommentar men jag känner att den kräver mer tid å eftertanke än det vanliga Sd dravlet.
      Återkommer.

      Radera
    3. Brottsförebyggande rådets undersökning från 2006 bland annat. Sen kan jag även rekommendera att lyssna lite på Yahya Hassan, den danske poeten som lyfter denna typ av frågor från ett inifrånperspektiv. Han har själv vuxit upp i den danska underklassen, i ett av landets många invandraghetton och är stenhård i sin kritik av det politiskt korrekta danska systemet och dess oförmåga att hantera problemen. Hans erfarenheter torde inte skilja sig alltför mycket från hur det ser ut i Sverige. Finns en intervju här till exempel:

      http://www.youtube.com/watch?v=xV8yIobkWNE

      Radera
    4. Fast främst kritiserar Hassan sina egna föräldrar och alla de som lever i dessa ghetton som inte tar ansvar för sitt liv utan skyller allt på det danska samhället samtidigt som man utnyttjar systemet till max i form av bidrag, går till mosken och ber och dagen efter är man ute och dricker alkohol, begår brott och har sex med danska kvinnor - skenhelighet och hyckleri kallar han det för.

      Radera
  4. Hurra vad du är bra!
    Det är så ofattbart tragiskt det du har varit med om, och INGEN kvinna (eller man för den delen) ska behöva bli utsatt för sexuella övergrepp!

    Konstigt nog verkar det som om de där som INTE har begåvats med en inre kompass för rätt och fel, ett intellekt och en analytisk förmåga alltid skyller på 'invandrarna' om det ar man av utländsk härkomst som våldtar - men kvinnan om det är en Svensk 'vanlig' man som våldtar - för då minsann var kvinnan inte tillräckligt tydlig.




    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är märkligt. Det är eg en omöjlig debatt att föra eftersom vi utgår från olika verkligheter och talar om olika saker. Tack gumman min. Kram

      Radera
    2. Jag kan inte tala för mer än mig själv, men jag tycker aldrig att det är kvinnans fel oavsett gärningsmannens etnicitet. Det är alltid förövaren som bär ansvaret för sitt beteende, aldrig den som blir utsatt och det är han som ska straffas. Däremot anser jag att vi måste nyansera debatten - då vi numera lever i ett mångkulturellt samhälle har inte alla män samma värderingar och kvinnosyn som i ett mer homogent samhälle och därför kommer man ingen vart genom att bara säga att män ska förbättra sin kvinnosyn. Vilka män? Hur ska ni hitta dessa män om ni inte gör en analys för att hitta gemensamma nämnare som gör att ni kan rikta åtgärderna dit de behövs?

      Radera
  5. Hur kommer det sig att män med utländsk härkomst är i majoritet i våra fängelser när dom är i minoritet till antalet? Vi kan inte blunda för att invandrarna är överrepresenterade i brottsstatistiken, det är fakta och en sanning som vi måste ta till oss. Det handlar inte om rasism utan om ren FAKTA. Jag tycker att anonym här ovan har rätt i allt hen skriver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du skulle besvara dina egna frågor och tankar så vad tror du själv?
      Å vad är i så fall lösningen/ svaret till det du kommer fram till?
      Grunna på det du så återkommer jag å läser när jag jobbat ikväll.
      Å en fråga till er alla. Hur kommer det sej att "ingen av er är rasister men..." och att ni alla kommenterar anonymt?

      Radera
    2. Orsaken till att folk kommenterar anonymt tror jag helt enkelt beror på rädsla för repressalier ifall fel person läser det man skrivit. Själv vet jag att jag inte är rasist, men vissa människor har ett utvidgat rasistbegrepp vilket gör att deras radar går igång så fort man nämner att det finns problem i vårt samhälle som har en etnisk dimension. Naturligtvis finns det rena idioter, som en del folk i exempelvis Sverigedemokraterna som vräker ur sig en massa skit, men det blir fel när alla som kritiserar det mångkulturella samhället blir jämförda med dessa. Jag bryr mig inte om var människor kommer ifrån, däremot måste alla bemötas lika och ta ansvar för sitt beteende. Martin Luther King sa ju i sitt berömda tal att han har en dröm om en värld där alla blir bedömda inte efter sin hudfärg utan efter hur de beter sig. Jag tycker min kritik av det mångkulturella samhället passar väl in med Kings visioner. Jag kritiserar inte vissa invandrargrupper för att de är invandrare utan efter hur en del personer i dessa grupper beter sig.

      Radera
    3. http://www.migrationsinfo.se/valfard/kriminalitet/
      För övrigt så tycker jag att det är en mer relevant och viktigt att fråga sig varför det är just män (oavsett härkomst) som står för en majoritet av brotten. Det är ju t.ex bara en långlivad fördom att testosteron framkallar aggressivitet. Lika intressant kanske det är att se till att i mer än 90% av alla våldsbrott så har det varit alkohol inblandat... och när det kommer till hur det ser ut på våra fängelser så har jag rätt mycket att säga om det också (då jag har en rätt så god insyn i verksamheten). Kan dock nöja mig med att säga att en majoritet som sitter inne har en eller annan bokstavskombination, är oftast lågutbilade och/eller har narkotikaproblem (ofta pga att de självmedicinerat sig själva). En del skall egentligen ha mer adekvat psykiatrisk vård och en del skulle ha getts bättre förutsättningar i livet. Till viss del är det en integrationsfråga, men kriminalitet är ju något som inte bara förekommer bland unga första - och andra generationens invandrare precis.



      Radera
    4. Alkohol...finns ju många grupper i Sverige som lever i en kultur där man inte dricker alkohol, trots det är de kraftigt överrepresenterade vad gäller våldtäkt och personrån. Det handlar i fallet om våldtäkt om hur man ser på kvinnan samt hur väl utvecklad impulskontroll man besitter. I vissa förmoderna kulturer anses kvinnan vara den som ska foga sig. Till viss del har vi haft en sådan situation i Sverige också, men genom modernisering, demokratisering och ekonomisk frihet har kvinnan lyckats frigöra sig i stor utsträckning. I länder som Somalia, Irak och Egypten har man inte haft en modernisering på samma sätt som i Sverige, varför kvinnosynen är betydligt mer odemokratisk bland många män som växt upp i dessa kulturer. Vad gäller personrån finns även forskning från bland annat Malmö som visar att denna typ av rån begås av invandrare från mellanöstern som främst rånar svenska ungdomar, bland annat med rasistiska motiv. Man ger sig alltså på svenskar för att de är svenskar.

      Radera
    5. Det finns ju ingen egentlig statistik som visar på att män från t.ex Mellanöstern eller Nordafrika har större benägenhet att våldta, eller är överrepresenterade som gärningsmän. Minns ni vad som hände med det där uttalandet av den norske polischefen (som fick högerextremister att skriva spaltmeter på sidor som Fria Tider och Avpixlat): http://www.utrop.no/22210

      Att det skulle vara på något liknande påstått sätt i Sverige är bara en myt. I Sverige så registreras inte etnicitet på gärningsmän i någon form av brottslighet. Den som kom 2005 från BRÅ jämförde ju brottslighet mellan inrikes - utlandsfödda, inget annat. Däremot så fördes det ju fram en statistik 2010 baserat på namn, men jag är ledsen. Den är inte hållbara någonstans och bevisar egentligen ingenting.

      Sedan så finns det ett stort problem med unken kvinnosyn hos vissa/många män och kvinnor. Jag ser dock inte att problemet skulle vara större när det kommer till vissa med viss ursprunglig nationalitet än andra. Däremot så har vi en generation ungdomar, av blandad nationalitet som uttrycker åsikter kring våldtäkt och kvinnans "ansvar" och skuld. som om det inte hänt någonting de senaste 100 åren. Kanske inte så konstigt då domstolarna brukar resonera ungefär likadant, och det finns säkert statistik på hur många utlandsfödda som är nämndemän och domare.

      Vidare så visar ju statistiken att det är just invandrare (och deras barn) som har störst risk att utsättas för brott.

      Förutom de länkar jag redan bifogat, så är det här något att läsa också. http://www.advokatsamfundet.se/Advokaten/Tidningsnummer/2010/Nr82010-Argang76/Invandrare-och-brottslighet--myter-och-statistik/

      Radera
    6. Om man tar med alla faktorer som statistiskt visar samband med kriminalitet, som att man bär på posttraumatisk stress, har anhöriga/föräldrar med psykisk ohälsa, fattigdom, arbetslöshet m.m. så finns det ingen etnisk grupp som är överrepresenterad. Min källa är Social Rapport 2008, Socialstyrelsens stora nationella rapport.

      Radera
    7. Kan du ge mig en sidhänvisning, hinner inte läsa hela rapporten. Kolla in sidan 19 i BRÅ:s rapport från 2005. Där står att personer med invandrarbakgrund uppvisar som grupp 4,5 gångers överrepresentation vad gäller våldtäkt. I denna grupp räknar man in samtliga grupper, det vill säga man gör ingen skillnad mellan danskar, amerikaner, irakier eller somalier. Den som har lite sunt förnuft förstår naturligtvis att siffran för de båda sistnämnda grupperna är mycket högre än 4,5. Visst, arbetslöshet och andra sociala faktorer är en förklaring men enligt BRÅ kan detta bara förklara en del av överrepresentationen. Resten av skillnaden vad gäller våldtäkt beror snarare på kulturella faktorer - dessa män kommer från en kultur där kvinnor är mindre värda än män och där man gör en skarp distinktion mellan ärofulla kvinnor och horor som man kan behandla som avfall.

      Radera
    8. Det finns väldigt bra kapitelindelning, register och sammanfattningar i den om jag inte minns fel så det borde inte ta så lång tid att hitta sidan om du verkligen är intresserad och känner behov av en sidhänvisning. Kan rekommendera den, det står en väldigt massa bra saker om människors psykosociala situationer som ökar ens tolerans och förståelse för hur olika människors förutsättningar ser ut i vårt samhälle. Den visar som sagt bland annat också att fördomar om att brottslighet är förknippat med vilken kultur man hör till är just fördomar och inte påvisas i statistiken.

      Radera
    9. Även om vi säger att det är som du säger är det ändå så att vår nuvarande invandringspolitik leder till ökad kriminalitet eftersom vi inte kan ta hand om de som kommer hit. Det måste du väl hålla med om? DÅ är min fråga till dig om du anser att det är en bra politik och om du har några argument för varför vi ska fortsätta med den trots att det leder till att människor hamnar i arbetslöshet, bidragsberoende, utanförskap och kriminalitet? tar du ansvar för att fler kvinnor kommer att våldtas för att du ska få känna dig som en god och tolerant människa? Du kan inte komma ifrån att det blir en av konsekvenserna av att fortsätta den förda politiken.

      Radera
    10. Jag anser inte att det anstår ett välfärdssamhälle att välja ut vilka utsatta grupper man ska hjälpa och sortera bort andra, varken flyktingar eller pensionärer. "Att vi inte kan ta hand om de som kommer hit" är din uppfattning. Min uppfattning att det är omänskligt att lämna människor åt sitt öde i krig, svält, naturkatastrofer osv. Och att det skulle gå att ersätta med att "hjälpa dem på plats" är en utopi i de situationer som råder runt om i världen.
      Nu känner jag inte att det här utbytet ger så mycket, så tack för mig.

      Radera
    11. Problemet är att ett välfärdssamhälle inte fungerar om alla har tillträde till det. Du vill både ha kakan och äta den. Utopin om fri invandring fungerar bara om vi privatiserar välfärden, den skandinaviska välfärdsmodellen bygger på relativt homogena länder med kontrollerade gränser. För att följa din logik rakt ut borde väl Sverige i så fall flyga ner plan till samtliga delar av världen där människor lever i fattigdom och erbjuda dem en biljett hit. Anser du att det skulle fungera? Om du svarar nej, är du inte lika känslokall och likgiltig inför andra människors lidande som du anklagar mig för att vara?

      Radera
    12. Själv är jag ganska övertygad att det finns minst lika många vita män med taskig syn på kvinnor som män av 'utländsk' härkomst. Jag bor i Australien och här kan jag nästan garantera att vita män är kraftigt överrepresenterade när det gäller taskig kvinnosyn! Till och med vår statsminister tycker att kvinnor ska stå vid spisen, föda barn och serva männen hela sitt liv, så vi får väl vara innerligt tacksamma att Sverige inte invaderas av Australiensare som kommer och trycker till våra kvinnor...?
      Astas inlägg gick från att ALLA kvinnor har rätt att säga nej till sex - NÄR SOM HELST - till att skylla allt på invandringen. Jag själv ser inte sambandet för jag vet att vita män våldtar - vi har Hagamannen, södermannen och serievåldtäktsmannen som härjade i Örebro för några år sedan, dom är vita - vad skyller vi det på? För det kan väl inte vara invandringspolitikens fel? Vi gör det väldigt enkelt för oss när vi skyller allt som är fel i Sverige på invandringen!
      Sen säger jag inte att politiken måste förändras och förbättras, men att sluta ta emot människor som behöver hjälp är inget alternativ för mig - jag är sjukt stolt över att Sverige tar emot så många flyktingar och ser extremt mycket fram emot att flytta hem igen - med min utländska familj!

      Radera
    13. Nu har vi inte fri invandring till Sv. Vi följer de lagar som finns vilka. Ja det anser jag att vi har råd mej.
      För nej, de problem vi upplever i Sv med sjukvård, skola, äldrevård beror inte på att vi tar emot flyktingar. Sluta ställ behövande grupper mot varandra!

      Radera
    14. Nej vi har inte fri invandring, men vi skulle kunna införa det om vi själva vore beredda att leva lite enklare, kanske ett obligatorium om att alla skulle ha en inneboende flykting som man ansvarade för ekonomiskt, samt att man avstod från att besöka läkare för småsaker eller struntade i att resa på semester för att betala flygbiljett för några fattiga som inte hade råd att ta sig till Sverige. Om du kallar mig egoistisk för att jag vill minska invandringen gör jag detsamma med dig om du inte är beredd att göra allt du är förmögen att göra för att hjälpa andra. Är du inte beredd att göra det är det ju helt godtyckligt att du anser dig själv vara godhjärtad och alla som inte tycker som dig vara elaka. Ställa grupper mot varandra - det är det politik handlar om. VI har liksom inte obegränsat med resurser så därför debatterar politiker med varandra om hur vi ska använda resurserna på bästa sätt. Det är liksom själva kärnan i ett demokratiskt system. Ett fascistiskt system bygger mer på det sätt du resonerar på - utgår från sina egna föreställningar om hur de vill att saker ska vara och kallar alla som inte håller med för rasister eller onda människor.

      Radera
    15. Nina Tobin: Självklart finns det vita män som våldtar, till och med australiensare. Just Australien har väl inte samma typ av invandring som Sverige vad jag förstått så antar att situationen är lite annorlunda där. Men visst, skulle det komma 60 000 australiensare till Sverige om året och det visade sig att de började våldföra sig på kvinnor så skulle man ju få åtgärda det på något sätt. Jag skyller inte allt som är fel i Sverige på invandringen - anledningen till att jag debatterar invandringen är för att det är ett område där politikerna inte bryr sig. I andra sammanhang tar man itu med problemen - vi ser ju hur exempelvis feminister dagligen skriver spaltmeter om hur man ska få vita män att sluta våldta, men sällan skrivs det något om somaliska kvinnors rätt att inte bli ofredade av sin man. Sen är ju invandringen så stor till Sverige att vi håller på att förändra befolkningssammansättningen i väldigt snabb takt. Samma sak i Tyskland, där tyskar kommer vara i minoritet om 50 år, finns flera seriösa forskare som gjort uträkningar på detta. Tyska kvinnor föder 1,6 barn per kvinna medan utländska kvinnor i tyskland föder betydligt fler. Förstår inte vad det är för fel med att vilja värna om sitt eget folk? Var skulle du fly om det blev kris i Sverige? Detta är vårt land, vi har liksom ingen annanstans att ta vägen - precis som palestinierna eller kurderna vars nationalism ingen ifrågasätter anser jag att vi svenskar måste prioritera vårt eget land och sen hjälpa andra så gott det går.

      Radera
    16. Blir lite nyfiken Anonym, hur många somaliska kvinnor känner du? Jag känner några stycken och de beskriver inte alls dessa problem i sina äktenskap.

      Radera
    17. Det säger inte så mycket. Jag känner flera svenska kvinnor som inte alls beskriver att deras etniskt vita män skulle bete sig illa mot dem heller. Jag talar naturligtvis inte om individnivå utan om gruppnivå.

      Radera
  6. Dessutom måste man vara medveten om att anmälningsbenägenheten är mycket lägre för invandrarkvinnor som våldtas av sin man/närstående än för svenska kvinnor. Detta tar man inte hänsyn för i statistiken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ÄR jag medveten om. Jag är oxå medveten om att det gäller ALLA våldtäkter där väldigt få anmäls.

      Radera
    2. Ja, men tror du chansen är större att en somalisk kvinna som kommer från ett land där man inte har samma definition av våldtäkt som i Sverige anmäler sin man än en svensk kvinna som fått höra sen dagis om sina rättigheter?

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare