torsdag 9 januari 2014

Frejas funderingar, om jobb, barn å politik

 

Vi lämnar återigen Sd och inläggen om det. På min Statcounter kan jag se att halva Höör varit inne på mina inlägg om rasism, Sverigedemokraterna och kritiska inlägg mot att klumpa ihop "muslimer" som en homogen grupp.
Nån snubbe (?) har varit inne 24 gånger. Idag.
Fascinerande och nästan lite märkligt. Vilket intresse för lilla mej.

Frejas frågor då...
Om du inte jobbat inom vården och inte heller med hundar, vad hade du jobbat med då?
Tror du att du varit annorlunda som mamma om du fått barn senare i livet?
Om du skulle sitta i regeringen, vilken ministerpost hade du velat ha och vilka vore dina tre första åtgärder?


Om jag inte jobbat inom vården eller med hundar så hade jag förmodligen varit (arbetslös?) journalist.
När jag valde högskoleutbildning valde jag mellan Sjuksköterska, journalist eller stadsvetare.
Det som avgjorde var att inom vården finns alltid jobb. I journalistbranschen sa man DÅ i alla fall att det fanns ungefär dubbelt så många journalister som arbeten och antal tjänster som stadsvetare i min lilla håla är nog tämligen obefintliga.

Jag befarar och tror absolut att jag varit annorlunda som mamma om jag fått barn senare i livet. Oändligt mycket pjoskigare och räddare för allting.
Jag ser bara vilken typ av hundmamma jag är...
Så nej, Gud, ödet, turen, livsvalen eller slumpen visste nog vad den gjorde när jag födde samtliga ungar innan jag hann fylla 26.
Idag verkar det så svårt att vara småbarnsmamma.
Det är så mycket man ska tänka på som jag aldrig funderade på.
Å ibland är det kanske så att instinkterna vet bäst? Eller bra nog åtminstone.

Usch, jag skulle inte vilja sitta i en regering. Jag har på tok för många lik i garderoben för att kunna bli politiker. Å jag har inte kompetensen. Bara åsikterna.
Men OM jag satt i regeringen så skulle jag så klart vilja bestämma så mycket som möjligt och hade blivit stadsminister.
Då skulle min första åtgärd bli att tillsätta dugliga ministrar.
Jag skulle slopat det 5:e jobbskatteavdraget. Jag skulle stoppat vinster i skola, vård och omsorg som är finansierade med hjälp av skatteintäkter.
Jag skulle sett till att mina ministrar kallade ihop kompetensgrupper bestående av vanligt folk inom olika områden för att se vad som behöver göras åt ex skola, vården, äldreomsorgen, kriminalvården.
Jag skulle gett migrationsverket och försäkringskassan humanare direktiv.
Ja, och sen hade jag vilat mej och tagit ett glas vin för nåt ska jag ju göra dag två oxå :)

Puss/ Asta

8 kommentarer:

  1. Du glömde skriva, återinfört ståndsriksdagen, och givit Konungen absolut makt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å ge Höör tillbaka till danskarna (varesej de vill eller inte.) Men det tar jag dag två.

      Radera
  2. Roligt att du sysselsäter Höörborna!

    SvaraRadera
  3. En fråga som jag vill ställa som jag inte riktigt förstår ang. en kommentar i förra inlägget.
    Om man är muslim kan man inte ha hund? Stämmer det?
    Hundar är orena för att? Finns det "rena" djur?
    Kanske någon som kan svara på det.
    /LiseLotte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Igen. Muslimer är uppskattningsvis 1,2 miljarder människor. Av dem finns det människor som förmodligen tycker väldigt mkt om hundar och de som tycker väldigt illa om hundar.
      För övrigt räcker det att åka utanför nordens gränser för att se en annan syn på husdjur än vad vi har här. I södra Europa finns många hemlösa hundar som behandlas allt utom vänligt. Tyvärr.
      Antar att det alltså är samma med kristna. En del gillar hundar. Andra inte.

      Radera
  4. Hahaha, så klart att du skulle bli Statsminister! Och ta massor av bra beslutt och styra regeringen med (h)järnhand!
    Jag ångrar ibland att jag inte skaffade barn när jag var ung, det hade varit bättre för mig (fast kanske inte för mina barn). Mitt liv hade blivit mer uppstrukturerat tidigare, jag hade tvingats ta ansvar och inte leka runt som jag gjorde fram till typ 35 års ålder...
    Du skulle blivit en kanonjournalist! En sån som jag pratade med min man om i dag. En journalist som skulle läst på och sen satt SD-politikerna på plats, men fakta och statistik. Som den där BBC-reportern som intervjuade Jimmie, fler sådana i Sverige. Jag blir galen när presstalesmannen Linus Någonting kommer undan med att säga saker som "Att uttala sig om muslimer är inte rasistiskt, för muslimer handlar inte om etnicitet utan om ideologi" och sen inte bli ifrågasatt. Problemet här är inte om SD är rasistiska eller ej, problemet är att de står och ljuger rakt ut om en religion. I vårt land har vi dels religionsfrihet, dels en diskrimineringslag som omfattar religion. Varför är det ingen journalist som hackar ner på det? Nää, de jamsar bara med och lpter SD låta så vettiga och korrekta. Jag ska skicka Asta på dem, då hamnar de i heta stolen!

    SvaraRadera
  5. Först och främst: håller med Freja i hennes kommentar när hon skriver om SD och om dåligt pålästa journalister. Att inte kunna svara på den idiot kommentaren om rasism är ju så otroligt förödmjukande mot den journalistens intelligens/närvaro. Det som är allra enklast!!! Jösses!!!

    Sedan, på Anonyms fråga om hundar och islam: min svärmor är muslim, på Balkan. Hon har en liten knähund. Som hon älskar och tar väl hand om. Hon har ALDRIG behandlat djur illa. Så är det med många av de muslimer jag känner. Men. Det finns ju naturligtvis människor av alla de slag. Idiotiska muslimer också. Som inte gillar djur. Och fanatiska, religiösa grupper kan nog ta till Bibel/Koran/Talmund och annat i jakten på orenhet. Precis som andra inom samma religion ALDRIG skulle DRÖMMA om att bokstavstolka något alls.

    Kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare