tisdag 28 januari 2014

Men kvinnor har väl oxå ett ansvar?

 

Med kvinnor och medsystrar som Lucia Ray så behöver vi inga fiender.
Lucia, ursprungligen från Kanada, nu boende i Sverige skriver en debattartikel i Sydsvenskan som får mej att undra... är hon på riktigt?!
Eller är det nån av nissarna i Sverigedemokraternas järnrörsledning som klätt ut sej till transa?

Lucia Ray tycker att det är dags att kvinnor slutar se sej själva som offer.
Det skall vi göra genom att bete oss på ett förnuftigt sätt så vi inte hamnar i några tråkigheter som våldtäkter.
Jag citerar: "Jag anser att om man en gång har gett medgivande till kroppslig intimitet genom ömsesidig fysisk kontakt ska man ta del i ansvaret, vad än konsekvenserna blir."
Jo det är sant! Hon skriver så.
Vi kan väl här ta en kort stund för oss själva och fundera över det.
..."en gång har gett medgivande till kroppslig intimitet genom ömsesidig fysisk kontakt ska man ta del i ansvaret, vad än konsekvenserna blir."

Vi kan ta några helt vanliga situationer där kvinnor mer eller mindre förtjänar våldtäkt...

Kvinna möter man på krogen. De pratar. De dansar. De klickar. Han kysser henne.
Hon kysser honom.
Hon tror att han skall följa henne hem. Han tänker sej sex.

Kvinna hånglar med man på fest. Är helt klart attraherad. Följer med honom hem för att ligga med honom. Telefonen ringer, ungen där hemma har blivit sjuk säger barnvakten, kvinnan vill hem. Han tänker sej sex.

Kvinna möter  man. Blir attraherad och kan tänka sej att ha sex med honom. Följer med honom hem.
Mannen har där sina fem polare som oxå tänker sej sex.

Kvinna har en gång gift sej med en man. Nu är det fredagskväll, barnen sover.
Han tänker sej sex.

Här ska då kvinnan, ta sin del av ansvaret över vad konsekvenserna blir!
Sin del av ansvaret över att en eller flera män inte förstod att omständigheter kan förändras, nu vill hon inte ligga längre och då är det... synd.
Bättre lycka nästa gång.
Nej nej, så kan inte män tänka. Män styrs av sin penis och är lobotomerade knullkanoner.

Jag har läst så många blogg, twitter och facebookuppdateringar om våldtäkter och synen på män å kvinnor senaste tiden.
Många svär över "det här jävla landets rättsystem."
Men faktum är att Sverige har bland de hårdaste lagarna i världen i vad som tolkas in som våldtäkt. Eller vad som borde tolkas in. Nämndemän, advokater, åklagare och domare är människor (ofta män) som tolkar lagen... ofta åt helvete fel.
Att se över lagen om sexualbrott... igen och göra den än tydligare är väl inte i sej fel men jag tror problemet och problemets lösning inte finns i att ändra en redan bra lag eller att skärpa straffen så himla mycket mer.
Det är en attitydfråga.

Åsa skrev i en kommentar kring mitt senaste inlägg i frågan att hon upplever det här med synen på vad som verkligen ÄR våldtäkt som en riktig vattendelare just nu mellan dumhuvuden och vettiga män.
Kort skrev att det finns många män som känner sej arga över att klumpas ihop med idioter till män men JAG hör/ läser väldigt sällan ilskna å upprörda mansröster i frågan.
Inte heller en enda av mina manliga läsare kände sej manande att besvara mitt lockrop efter dom.
Det är kring och med de goda männen och synen på vad män och manlighet är som vi måste arbeta.
Inte kring att skuldbelägga kvinnor!
Kvinnor precis som män har rätt att när som helst säga "nej tack" till sex alldeles oavsett vad de utstrålat eller lovat innan.

Puss/ Asta

10 kommentarer:

  1. Jag jobbar ju nästan uteslutande med män i 20-30 årsåldern just nu så jag har den diskussionen flera gånger i veckan och känner mig ändå rätt hoppfull. Men på tal om det och med Lucias kommentar - det är ju förstås mitt fel om någon av dessa unga män våldtar mig. Jag gav dem ju trots allt en kram var efter julavslutningen, så då får jag ju skylla mig själv. Eller hur var det nu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad är det för fullvuxna män som måste gå och prata med någon för att inte våldta? Låter ju helt vansinnigt. Kanske samma "ungdomar" som kräver att de vill ha fler fritidsgårdar för att inte sätta igång upplopp? Men vi lever ju i ett ursinnigt land i en ursinnig tid där radikalliberalism och kulturmarxism har oss i ett järngrepp. Vi har i Sverige utvecklat en kultur med en relativt god syn på relationen man och kvinna. På 80-talet kunde kvinnor bada topless helt utan problem. Numera har saker och ting förändrats. Heltäckande klädsel ses som normalt av våra politiker, ja till och med uppmanas. Samtidigt vill man kunna bada topless på badhus. Det man inte förstår är att det inte går att både ha mångkultur och samtidigt vilja styra människors värderingar så att dessa stämmer överrens med feminismen. Du kan inte både säga att alla människor ska uppmanas att leva precis efter den kultur de vill (vilket leder till att man ser mellan fingrarna när män från icke-svenska kulturer beter sig nedsättande mot kvinnor - att sätta ner foten vore ju att agera tvärt emot idén om mångkultur) samtidigt som du vill att alla som kommer till Sverige ska bli feminister och respektera kvinnor som badar nakna på badhus. Då måste välja och det är det som är kärnan av problemet i dagens Sverige - folk vill vara toleranta men samtidigt vill man ju att alla ska leva efter upplysningens frihetsideal. Orsaken till att Sverigedemokraterna och andra liknande partier växer sig allt starkare står att finna här, då de är de enda som pekar på det orimliga i detta politiskt korrekta sätt att resonera. Man kan tycka vad man vill om detta, men att låtsas som att detta problem inte exiserar är i längden inte hållbart.

      Radera
    2. Så nu är det bara invandrarmän som våldtar i Sverige eller vad?


      Radera
    3. Nej, verkligen inte men invandrare från vissa länder är kraftigt överrepresenterade, närmare hälften av alla våldtäkter begås av utomeuropeiska män enligt brottsförebyggande rådet. I en del grupper är överrepresentationen upp emot 15 gånger större än vad som vore proportionerligt utifrån storleken på dessa grupper. Så det handlar inte om några få. Och nej, jag är inte rasist. Är kvinna dessutom, och högutbildad. Så har vi slagit hål på de myterna också.

      Radera
    4. Märkligt. När jag läste på högskolan fick vi lära oss att kritiskt granska studier och resultat. Vi fick lära oss att sätta statistik i ett sammanhang och reflektera över vad den som använder och har valt just den statistiken har för syften. Men det fick kanske inte du när du "högutbildade" dej?

      Radera
    5. Så vad tror du Brottsförebyggande rådets syfte är? Och vilket är ditt syfte och vilken statistik bygger du upp din argumentation på? På vilket sätt menar du att jag har fel?

      Radera
  2. Jag är helt klart för hårdare lagar kring detta, men tror också att det är en attitydsfråga. Att kvinnors nej är nej! Att kvinnor inte ska behöva ta ansvar för mäns sexualitet. Det är inte upp till mig att klä mig mer fromt! Det är upp till mannen att fatta "se men inte röra!" Eller titta inte alls, för jag klär inte upp mig för din skull!
    Har du sett Fittstim än? Det är ju på en helt annan nivå... men när toplessbad i Skåne diskuterades frågade Belinda om det hade varit några kvinnor och badat topless på det aktuella badhuset. "Ja en gång", sa killen i badhuset. Men männen följde efter kvinnorna och det blev ett hot mot deras säkkerhet. Så vi fick be KVINNORNA ATT TA PÅ SIG". VA?! Istället för att be MÄNNEN att låta kvinnorna vara ifred, blev de ombedda att skyla sig!!! What the fuck?! Men Belinda reagerade inte ens. Och varför skulle hon? Det är så här hela vårat samhälle fungerar. Det är kvinnans ansvar att se till att hon inte blir uttittad, hotad eller våldtagen. Vi får lära oss det som små flickor och det går igenom hela livet, hela samhället.
    Fy fan!!
    /Emelie, dottern

    SvaraRadera
  3. Intressant kommentar om toplessbad i Malmö, antar att det var på aq-va-kul i Malmö. Alla som bor i Malmö vet vilken typ av män som härjar där, trakasserar badgäster och så vidare. Anser ni att samtliga män ska tvingas ta ansvar för vad en grupp män från en viss typ av kultur gör? Varför inte rikta insatser där de behövs, det vill säga inom vissa kulturer med en kvinnosyn som härstammar från områden i världen där man inte haft någon moderninsering. Vågar ni stå upp för kvinnan eller är ni rädda att någon ska tro att ni är rasister om ni vågar erkänna att kvinnoförtrycket i mångt och mycket förstärkts av det mångkulturella samhällets misslyckande?

    SvaraRadera
  4. Skrev ett jättelångt inlägg först, men blev inte nöjd, så jag skar ner, och tog de viktigaste delarna.
    Varför är det mitt sunda förnuft som ifrågasätts när jag har blivit våldtagen? Varför är det mitt beteende som spelar någon roll när jag blivit våldtagen? Varför skall han inte behöva respektera mina nej, inte behöva sluta när jag visar att jag inte vill? När jag inte vågar visa att jag inte vill utav rädsla för mer fara, eller till och med för mitt liv, varför skall då mitt motstånd, eller brist på, spela in? Varför skall jag behöva vara rädd när jag går de där få metrarna mellan krogen och taxin/bussen/bilen? Att inte bli våldtagen skall inte behöva vara ett val jag aktivt måste ta. Varför blir män hela tiden förminskade till sexgalna apor utan någon som helst självkontroll? Och varför står inte män upp mot denna hemska manssyn?
    När jag läste artikeln trodde jag nästan att det var en SDpolitiker som skrivit den, för det är såhär det brukar låta från dem. Men en kvinna, till råga på allt? Jag förstår inte. Och det är sådana här saker som fortsätter att driva på victim shaming. Varför är det VÅRT fel att vi blir våldtagna. Varför skall VI ta ansvar för något en annan person bestämde sig för att göra? Varför skall vi lära våra döttrar att såhär och såhär skall du göra för att inte bli våldtagen, samtidigt som vi inte lär våra söner det, inte lär dem att respektera ett nej, och hela tiden komma med "boys will be boys!" som en ursäkt åt allting. Då är det väl klart att de fortsätter använda den ursäkten, och fortsätter komma undan med den.
    Detta är ett ett av områdena som män och kvinnor måste stå tillsammans och ändra på synen på våldtäkter. Det är inte kvinnans fel om hon blir våldtagen, och mannen är inte en sexgalen ostoppbar kraft. Och likaså omvänt när det är en man som blivit våldtagen av en kvinna. Och berätta att det inte är något skamfullt i att som man blivit våldtagen av en kvinna, det gör dig inte till mindre av en man, det gör dig till en stackare med otur. Och det är inte kvinnans fel när hon har blivit våldtagen av en man att hon kände njutning, utan det är helt enkelt hennes nerver som skickade dessa signaler till hennes hjärna som sedan tolkade dem, för det är trots allt sex, och det är en mekanisk sak. Inget man kan stänga av och sätta på bara sådär. Män kan få stånd när de blir våldtagna, inte för att de vill bli våldtagna, utan för att deras kropp fungerar så, de kan få stånd av lite allt möjligt, inklusive rädsla. De kan känna njutning och ejakulera, precis som kvinnan kan göra i en sådan situation. Nu kom jag ifrån ämnet lite, men likväl. Det är aldrig offrets fel, och offret borde inte behöva ta ansvar för att någon utnyttjade denne, och ingen skall behöva vara rädd, oavsett om de är på sin arbetsplats, påväg hem från krogen, ute och promenerar med en vän, och så vidare.
    Förlåt för vägg av text i min allra första kommentar på din blogg, men sådana här ämnen eggar mig!
    /Tiggi, Minis vän

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina kloka ord och för att du tog dej tid att både läsa å skriva. Tack för ditt engagemang. Håller med dej i allt. Kram

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare