tisdag 18 mars 2014

Med risk för att förolämpa 95% av er.

 

Jag var på stan en snabb sväng idag.
Skulle in till Bokhandeln för att köpa Bloggdalas bokval "Svinhugg" som tyvärr var slut och passade då på att snabbkolla Lindex, Kapp Ahl och Anderbergs skor.
Faktiskt utan att hitta något som jag blev frälst i.
Jag provade ett par svarta ballerinaskor men de kändes för trista.
Jag provade även ett par högklackade silversandaler som var allt utom trista men så obekväma att gå i så tre steg i affären räckte mer än väl.
Det tackar plånboken för.

Som så många gånger tidigare när jag varit på stan (eller utomhus över huvudtaget) slår det mej hur vansinnigt många som bär lättviktsdunjackor.
Män, kvinnor, ungdomar, åldringar...
Alla har dem. Diskret svart eller piffigt orange eller cerise eller turkost.
Fan vad fult. Å så jäkla tråkigt.
Lite som Galenskaparnas "Vi vill ha husvagn."
Som om svenskarna fått ett nytt bubbligt skinn på överkroppen.

Jag har aldrig gillat dem.
Tycker inte de är snygga. Men det är vanligheten som stör mej mest.
Att alla har det.
Säkert 95% av er läsare också.

Nåt annat som jag oxå tycker är fult är sneakers.
Särskilt i gympaskomodell.
Convercemodellen fungerar bättre för mej men jag tycker fortfarande att det är en tråkig sko.
Å inte blir det bättre för att det blingas med all möjlig färg eller mönster.

Well, smaken är som bekant delad. Bortsett från när det kommer till lättviktsdunjackan där alla utom jag verkar tycka att det är den ultimata jackan.

Själv skulle jag vilja ha ett par John Lennon runda solbrillor... det är det inte heller alla som tycker är snyggt.

Puss/ Asta

3 kommentarer:

 1. Jag kör en vanlig hederlig vinterjacka utan puff och glans. Är inte så förtjust i glansiga jackor men gillar att dessa har en massa olika färger. Då slipper man den tråkiga svarta och gråa svenska vinterskruden (min är grå så jag har varit fortsatt tråkig i ca 3 års tid). Converse tycker jag är snygga men de har för tunn sula så det passar inte mig. Gympadojor är grymt bekvämt så det kan jag verkligen tänka mig att i princip bo i :-). För mig är det viktigast att vara bekväm. Om det råkar vara snyggt också är bara ett plus.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag kör en vanlig hederlig vinterjacka utan puff och glans. Är inte så förtjust i glansiga jackor men gillar att dessa har en massa olika färger. Då slipper man den tråkiga svarta och gråa svenska vinterskruden (min är grå så jag har varit fortsatt tråkig i ca 3 års tid). Converse tycker jag är snygga men de har för tunn sula så det passar inte mig. Gympadojor är grymt bekvämt så det kan jag verkligen tänka mig att i princip bo i :-). För mig är det viktigast att vara bekväm. Om det råkar vara snyggt också är bara ett plus.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Nej jag har inte köpt någon då jag oxå tycker de är fula...På vår skola finns det kanske fem som hakat på den modetrenden. En elev var synnerligen missnöjd med sin då den släppte dun så hennes svarta jacka såg grå ut . kram

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare