fredag 28 mars 2014

Supervalåret 2014. Vilket parti som helst.

 

Vilket parti som helst?
Jo men tjena. Hur många inlägg har jag skrivit på detta tema nu?
Ingen aning men då ska ni ändå veta att det finns mååååånga gånger som jag faktiskt avstått att skriva inlägg om Sverigedemokraterna och deras lakejer.

Vilket parti som helst.
Vi har hört Jimmie och hans gossar säga det så många gånger.
"Rötägg finns inom alla parti." Jo men tjena... igen.
Det finns inget etablerat parti som kommer i närheten av Sverigedemokraterna när det kommer till uttalad rasism, underförstådd rasism, hot av oliktänkande osv.

Nu senast är det den heroiska läkaren för en geriatrikavdelning på Norrlands universitetssjukhus som en tid sedan hindrade Sverigedemokraterna från att komma in på hans avdelning då han ansåg att det hindrade patientsäkerheten.
Både personal och patienter var upprörda över det ovälkomna besöket.
Jimmie Åkesson med partikamrater fick lära sej att demokrati fungerar åt två håll.
Lika mycket som Sd anser att svenskarna har rätt att rösta in ett rasistiskt parti i riksdagen lika mycket har människor rätt att inte behöva lyssna eller ta del av.

Alltihop hade kunnat vara en liten söt solskenshistoria där mod och beslutsamhet vinner över intolerans men istället har vi idag kunnat ta del av att läkaren nu är mordhotad. Såpass allvarliga hot att han varken kan vistas på sitt arbete eller i sitt hem.
Föreställ er att tvingas leva i den rädslan. I den vanmakten.
Föreställ er att något annat parti... vilket som helst, vi kan ta det parti jag tycker sämst om  bland "sjuklövern", Kristdemokraterna, att de skulle orsaka samma scenario?!
Det går inte, eller hur?
"Men, men, men..." tänker nu upprörda Sverigedemokratsympatisörer.
"Det är inte partiledningen som hotat läkaren."
Nej det är det kanske inte. Även om vi inte ska/ kan vara alldeles säkra på det med tanke på vilka virrpannor det sitter i den ledningen. Det är det kanske inte som sagt...
Men varken Socialdemokratiska, Moderaternas, Kristdemokraternas, Miljöpartiets, Centerns, Folkpartiets, Vänsterns väljare skulle NÅGONSIN agera så.
Å kring Sd's väljare händer det gång, på gång, på gång.

Vilket parti som helst.
Jo, men tjena.

För en rasistfri riksdag 2014!
TÄNK för fan den där söndan i september.

Puss/ Asta

3 kommentarer:

 1. Det är helt sjukt! SD har vidrigt ideologi och de lyfter fram frågor som ex invandringen och så tror folk (som inte har läst på alls) att de är ett en-fråge-parti men det är bara att läsa i deras partiprogram så kan vem som helst som vill att Sverige ska gå framåt i utvecklingen se att de strävar bakåt. Tex i frågor som ex jämställdhet och jämlikhet som är min/a hjärtefråga/or som i mina ögon är roten till mycket orättvisor och att människor upplever maktlöshet. Maktlöshet tror jag kan vara en bidragande orsak till att människor röstar på ex SD för de tycker sig se att de ska lösa "problemet" med invandringen osv. (jag blir galen när jag tänker på hur dumt det är att tänka och inte läsa på vad SD står för)
  SD drar med sig många människor som inte har fattat att hot och våld är olagligt och tror att det är rätt väg att gå. Det är att ha rötterna i fascismen och människor som använder våld för att få igenom sina politiska åsikter kallas terrorister.
  Jag är så nervös för det här valåret att jag får ont i magen.

  Kram Nina

  SvaraRadera
 2. Ja, fy f.n man blir ju rädd att bo i det här landet med så många "icke" tänkande människor!!! Mkt bra skrivet som vanligt!!

  SvaraRadera
 3. Håller med dig! Och står för det också!

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare