söndag 2 mars 2014

Tankar för dagen

 

Länge sedan. Har ni saknat mej massor?

Detta inlägg får bli ett slags uppsamlingsheat för dagens tankar och känslor.
Ett virrvarr av olika tankar.

Ett. Äldre damer orkar inte partaja hur mycket som helst.
Jobbade dagpass i fredags efter alldeles för få timmars sömn och var ute med ett gäng kollegor på kvällen.
Det var trevligt men inte så mycket mer. Maten var dyr och bara "så där", stämningen var inte helt avslappnad och partyt ville lixom aldrig ta sej ordentligt.
Men en del alkohol slank ner under kvällens lopp och jag störtdök i säng vid ett tiden.
På lördan tog jag lång sovmorgon.
Åt sen frukost. Gick en låååång runda med hunden, städade, handlade, lagade mat och hann inte ens duscha innan det var dags för nästa party.
Våra nära vänner Cissi å Micke kom över.
Vi åt mat, som blev "så där", såg Mello och satt å tjötade.
Rätt loj skön stämning så som det blir när man är med gamla vänner.
En del alkohol där med och i säng kring två.
Så idag är tanten trött!
Är oändligt tacksam över att ha en blank ledig dag imorgon.

Två. Det här med att bjuda hem vänner.
Jag har tänkt på det förrut men igår när jag var bakis och det blev kort med tid så gjorde det mej lite extra irriterad. För hembjudande av vänner följer alltid samma mönster.
Maken som tycker det är skitkäckt när det bestäms... jag menar, gubben är ju social.
Dagen D när jag på morgonen/förmiddagen sammanfattas vad som skall göras inför kvällen... så som ta ut hunden, röja upp, dammsuga, svabba golv, åka till bolaget, handla mat, laga mat, tända ljus och puffa kuddar ja då låter maken lika dant var gång.
"Du överdriver!!! Det tar 10 minuter att röja, 10 minuter för golven, handla går fort och så slänger vi ihop nåt enkelt."
Vi?
Men det slutar likadant varje gång för han skiter lixom i det.
Han tar EN sak. Igår golven. Det var inte särskilt noggrant gjort så ja, det tog säkert tio minuter. Resten fick jag ta.
80 minuter med hunden, in torka tassar medan maken ropar "Ska du inte se matchen", ilsket iväg, handla mat, hem, skala en jävla massa potatis, laga mat, hacka sallad osv... ni förstår kanske.
Å så kommer gästerna och där står maken (som hunnit duscha) och säger "Hallå, väääälkomna!"

Tre. Ryssland.
Hör ni, jag tycker det är jävligt obehagligt.
Putin verkar inte klok, det har jag aldrig tyckt.
Å jo, jag har säkert lite av en "krigsfobi", jag blir alltid lite oroligare än andra i min umgängeskrets, alltid mer rädd än vad som kanske rent personligt är motiverat när det är krig som kan komma att beröra mej. Kanske dog jag i nåt krig i ett tidigare liv?!
Hur som helst följer jag utvecklingen noga och är rätt lättad över att inte vara stadsminister eller president för det vet i fan vad som är rätt taktik nu.
Ukraina är ett självständigt land och Putin överträder alla gränser när han militärt angriper dem.
Å andra sidan, vem vågar och bör stoppa honom?
Å vem vågar låta honom leva i tron att han är allsmäktig och kan göra hur fan han har lust?

Fyra. Tjatet om feminismen.
Jag läste hur en facebookvän delat ett inlägg med uppmaningen att rösta på Fi.
Å jag tänkte att "ja ja, men det finns andra frågor som just nu är viktigare" och lite att det tjatas om feminism överallt.
Sen läste jag hur en vän till en vän kallade Prinsessan Madeleine för "liggunderlag" med motiveringen att hon säkert legat med 80% av Stureplansbratsen.
Nu är inte jag normalt en ivrig försvarare av kungahuset men det kändes så föraktfullt och så mansgrisaktigt att lägga sej i, anta och stämpla en  för honom okänd kvinna för vad han antar hände för 10 år sedan på krogarna.
Det skulle aldrig förekomma att någon sa så om en man med samma förakt.
Någon som någongång hört benämningen liggunderlag eller madrass om en kille?
Givetvis inte.
Det är stor skillnad. En kille är ju... ehh, kille.
Jag var tvungen att spana in lite vem den här snubben som kallade Madde för liggunderlag var och jodå... det är nästan alltid så att kvinnoförakt, rasism och uttalad hånfull homofobi går hand i hand.
Om det är taskig människosyn eller helt enkelt så att alla indianerna inte sitter ner i kanoten tänker jag inte spekulera i. Just nu.

Puss/ Asta

1 kommentar:

  1. Jo du - visst har vi saknat dig!!! Apropå det där med att bjuda hem.. Tänk att det fungerar likadant här med!! Bara det att här går vi inte till bolaget. Men för övrigt är det en annan som springer livet ur sig. MEN - S gör faktiskt sin del under kvällen (vilket ibland irriterar mig helt irrationellt. Lite sådär som att "jaja, nu när gästerna är här och de SER att det är du som plockar och serverar DÅ duger det minsann att göra ngt, men för- och efterarbetet, det kan gamla Monkan göra"…

    Putin är inte riktigt klok. och jag är också orolig. Och femimism - ja, antifeminism går lite hand i hand med en massa antihumanism..

    Kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare