fredag 20 april 2012

Fredag



Jag dricker rödvin mina damer å herrar.
Sippar långsamt, långsamt på det där första glaset medan jag känner doften av rostad potatis med pressad vitlök sprida sej i köket.
Alldeles strax skall jag sätta igång att steka fläskfilén men jag ville morsa på er först å fråga hur ni har det i helgstarten?!

Det är något alldeles särskilt med fredagskvällar tycker jag. Jag tycker det även om jag nu ska jobba lördag å söndag och det inte är "början" på någon ledighet.
Mannen har kommit hem, ligger å slumrar i soffan efter att ha svept det där första glaset med vin fortare än mej. Det är honom väl unt efter en arbetsvecka.
Imorgon skall han till Götelaborg å partaja. Götelaborg jo.

Tror att jag ska slänga ett öga på Let's Dance ikväll i brist på bättre. Eller kommer det någon bra film?
Det är lite lagom så där. Grillchips, ett glas rött å soffläge.
Kanske lite kortspel med maken å ungarna... Mini å hennes käraste.

En liten sammanfattning av veckan som gått...
Jag har jobbat en del.

Tog ett halvjobbigt samtal med en student, det är inte enkelt att framföra kritik, men ibland är det ett måste å då får man vara så rak, tydlig och ändå finkänslig som man kan.
Jag har en betydligt jobbigare konflikt framför mej med en människa som jag inte kan undvika å där irritationen, från båda håll tror jag, antagit enorma proportioner. Någongång måste jag sätta ner foten å det känns som att det blir snart.

Brynäs vann sm guld. När föreningen firade 100 år. Vi förlorade mot blivande svenska mästarna, någonstans känns det ju lite lättare. Å systera Mi blev ju glad så klart. Brynäs-tok som hon är.

Jag har spelat massor av wordfeud. Det går så där...och om jag ska vara rättvis mot mej själv beror det nog på att jag spelar i stunder när jag egentligen inte har tid å grunnar bara en minut eller två.
Men visst, jag vinner en å annan match med.

Jag har tagit tag i kosten... igen.
Egentligen vill jag knappt nämna det. Det är dubbelt så jobbigt att misslyckas när man gördet inför åskadare. Men jag VILL tappa en 4-5 kg i alla fall, jag vill INTE ha de här jäkla valkarna ovanför byxlinningen.
Så jag kämpar på. Med kaloridagbok å eftertanke.

Nu ropar fläskfilén på mej.
Må så gott alla rara.

Puss/ Asta

3 kommentarer:

  1. Må gott du med A! :))) och ta det där jobbiga samtalet så fort som möjligt!

    Pusspåre

    SvaraRadera
  2. Jag kör med assiett-portioner. Alltså den lilla tallriken i en servis:-) kram

    SvaraRadera
  3. Jag borde oxå ta itu med kilona... Men det är så mycket måste, jag sysslar hellre med det jag vill... Äta ostkrokar o kolla tv....

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare