onsdag 26 december 2012

Bloggtankar i natten.


Inspirerades av Maria som skrivit ett inlägg om sin blogg.
Jag har bloggat i många år nu. Först på en väldigt enkel sida Amelia hade och hade då initialt drömmar om att bli en medelålders Blondinbella.
Jag menar... kunde hon så skulle jag så klart oxå kunna. Jag som är så vansinnigt mycket mer intressant som person. Det blev inte riktigt så.
Sen vidare med Amelia när de bytte portal.
Jag å många av "gamlingarna" surade över att gemenskapen och "kvinnorumskänslan" försvann, men jag lärde mej snabbt att trivas i min nya bloggbostad som hade så många fler möjligheter.
Slutligen fick jag nog av hur Amelia skyfflade oss vanliga dödliga bloggare i kölvattnet av vip-bloggarna och flyttade hit.
Det var i februari i år och jag har aldrig ångrat mej.
Tidigare nämnda Maria har gjort bloggdesignen åt mej och jag känner mej verkligen hemma här.
Bloggen ÄR verkligen Asta och det är nåt jag vill signalera till mina läsare.


Jag tycker själv att jag blivit en sämre bloggare på sista tiden.

Jag mår inte helt väl och har fått svårare att fokusera tankarna och framför allt, det som är viktigt för mej när jag läser andras bloggar, att variera dem.
Jag vill inte att detta BARA ska vara en hundblogg. Eller en antirasistblogg. Eller en modeblogg. Eller en "gud-va-jag-är-deprimerad-blogg" heller för all del.
Jag vill att DU som läser, varesej du är ny här eller en av mina gamla trogna läsare, att ni serveras olika tankar/ känslor/ idéer. Möts av alla sorts känslor.
Fast å andra sidan, jag vill att ni ska känna att det är äkta också.
Inte någon som gör sej till. Som förfinar och slätar över.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/408761_4813506254768_940732049_n.jpg

Mina läsare verkar inte hålla med om att jag blivit sämre.
Nån Blondinbella är jag inte och har slutat hoppas på med.
Åren som bloggare har lärt mej att du utöver begåvning och personlighet måste lägga ner ett jävla jobb. Å då är själva bloggandet en liten del.
Det ska nätverkas, hängas på forum, kommenteras hos de stora elefanterna i sammanhanget. Å helst ha lite kontakter med.
Jag ids (och hinner) inte lägga ner det jobbet. Men all cred till de som gör det.
Mina läsarsiffror har ökat sista månaderna.
Jag har mellan 450 och 650 läsare om dagen. Hade dryga 13700 läsare senaste månaden.
Det är inte Blondinbella siffror, men det är mäktiga siffror för mej och jag böjer ödmjukt på ryggen och säger ett stort TACK till dej som läser, tycker det är bra, kanske känner igen dej i nån bit och kommer åter.
Finge jag önska något så vore det fler kommentarer och mer diskussioner i kommentarsfälten.
Bloggen blir levande genom sina kommentarer... även icke medhållande kommentarer.
Men hör ni, jag vet hur det är... jag läser en massa intressanta bloggar men är rätt kass på att skriva något tillbaka.



Jag försöker hålla bloggen "öppen" eller vad jag ska säga...
Så att det inte är allt för mkt intern jargong här å så att nya läsare bara kan "hoppa in" och känna sej välkomna de med.
Vissa gamla rävar till bloggare läser jag inte, trots att de är  bra, för att jag känner att jag kommer bort bland alla besökarna och att ingen märker om jag varken läser eller bryr mej om kommentarer.
Jag vill att ni alla ska känna er sedda, för jag är ingenting utan er, då hade jag lika gärna kunnat skriva för byrålådan.



Visst funderar jag ibland på vilka de där 5-600 läsarna om dagen är.
(Rysligt stolt över er...)
Jag funderar på om jag lämnar ut någon, kränker någon.
Jag funderar på om jag lämnar ut mej själv för mycket till människor som jag bara "känner lite grann"... de riktiga vännerna och de totala okänningarna är ingen fara.
Funderar på om allt detta blottande skulle kunna skada mej.
Genom deras syn på mej (min chef kanske läser och får en annan (sämre) bild av mej som ett exempel.
Det finns ju de oxå som kanske läser om mina blottande, nakna känslor och som ser på mej som sämre efter det.
Troligen.
Men detta är min blogg och jag står för den.
Inte bara står för den... jag är stolt över den.
Någongång har jag funderat på om det kan vara farligt att lämna ut så mycket personligt och fel människa läser. Kanske en sjuk människa.
Inte minst när jag skriver inlägg om Sd.



Vilka är ni mina läsare?
Rätt många har jag koll på.
Gamla bloggvänner som man följt i evigheter, utvecklat privata relationer med.
En del kollegor. Lite vänner.
Men väldig många har jag inte alls koll på. Vilka är ni???
Skriv om ni har lust. Vilka ni är. Vart ni bor. Vilka inlägg ni gillar bäst/ sämst.
Hur ofta du läser bloggen. Hur å när du fann den.
Om ni vill alltså, låt det inte bli ännu ett tjatigt måste på nätet.

Nu ska jag sova. Å jobba imorgon.
Godnatt raringar.

Puss/ Asta

22 kommentarer:

  1. Jag läser alltid din blogg och har alltid tyckt så mycket om den sedan jag först började läsa den för länge seda på Amelia. Jag tycker du skriver så bra, intressant, roligt och tankeväckande.
    Tänker ofta att du är så mycket modigare och starkare än du själv tror. Ser dig absolut med en hundgård med alla dina älskade hundar!
    Jag älskar allra mest dina politiska inlägg och de om Märta och Gottfrid.

    Ja, och du vet ju vem jag är även om jag inte kommenterar så ofta numera:)

    Kram Nina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh, jag vet inte varför... men jag blev så himla glad över din kommentar. Trodde inte du följde mej längre. Känner mej hedrad att du gör det Nina för jag upplever dej som en sund och stark kvinna.
      Kram

      Radera
  2. Lika tyst i ditt kommentarsfält som i mitt denna morgon. Hhahaha. :) Men jag kan ju börja. Det är ju jag - Maria. Din gamla parhäst från amelia tiden och jag minns ännu ditt första inlägg ( som jag läste, alltså inte det första du skrev.) där du hade byggt något staket ( maken) och gick ut med bh utanför tröjan på någon morgonrunda.
    Jag tänker att du formulerar dig så klokt, nyanserat att om någon tar illa upp när de läst ett känslomässigt tungt inlägg ibland, så är det deras problem. Jag tycker du varierar dig bra. Jag läser din blogg varje gång du uppdaterat, då jag ser dem på facebook. Bäst gillar jag dina roliga inlägg så som när du skrev om städningen, men även dina innersta tankar. Hund inlägg ibland. Jag gillar dig och din blogg, den behövs. Kram kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jäklar - hon där Nina hann före! :) :)

      Radera
    2. Ja du, vi har följt varandra länge. Jag är tacksam över dej. Det vet du. Kram

      Radera
  3. Nina, 34 år, bosatt i Newcastle Australien med min man Mark, 10 veckor gamla dotter Tora, 10-åriga bonus-son Jack och två 'fur-babies' - Bandit 6-årig Ridgeback/varghund/mastiffblandning och Leon 3-årig Grand donois/varhund/mastiffblandnig. Älskar mina hundar på samma sätt som du älskar dina och det var så jag halkade in på din blogg på Amelia för jag vet inte hur länge sen - kanske 1,5-2 år? Läser din blogg varje dag och har kommenterat ett par gånger men är dålig på det (mycket för att jag manuellt måste lägga in alla å, ä, ö ;-) )
    Gillar variationen på bloggen men favvo-inläggen är nog dom politiska eftersom vi har väldigt lika värderingar och åsikter och jag tål inte heller dom där jävla SD! Och grattis till att du ska bli mormor!
    Fortsätt som du gör Asta - jag ser varje dag fram emot att läsa om dina äventyr och jag hoppas att du tar tag i drömmen inom de närmsta åren - som dom säger 'live the way you love, love the way you live'!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh Nina i Australien. Du kommenterar ju ändå en del och jag blir lika glad varje gång. Att få vara en del av dina "Sverige kontakter."
      Kram på dej.

      Radera
  4. Det är lustigt det där - man vet ju att det måste dölja sig en person bakom åtminstone de flesta av de där läsarnumren som tickar fram (och som inte är en sökrobot). Men man vet ju inte vem. Alltid spännande :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det spännande Åsa. Å jag har väldigt snälla läsare och får sällan elaka kommentarer numera, upplevdes av nån anl mer provocerande på Amelia?! Kram

      Radera
  5. Ulla 54 år , bor i Kramfors , Ångermanland. Läser Din blogg regelbundet och tycker Mycket om det jag läser. Hundarna, förstås , men mest ditt mod att beskriva även det "jobbiga" i livet , det vardagligt jobbiga som drabbar oss alla. Kan ockå se Dig i Din framtida Dröm:På landet med hundarna !! Heja På !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulla. Glad att du kommenterade nu och tack för allt pepp.
      Jag kan inte uttrycka hur mkt det betyder att människor bryr sej om att följa mina enkla rader. Kram

      Radera
  6. Jag är en av dina anonyma läsare:-) Heter Åsa, är 43 år och bor nära Alingsås. Läser din blogg varje dag, tycker om att läsa det du skriver och känner igen mig i mycket även om vi inte är lika i allt. Hundägare, två döttrar, gift och heltidsarbetande. Dålig på att kommentera, men glad för att du delar med dig av allt roligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Åsa. Vad roligt att du kommenterade nu då iaf.
      Min pappa bor i Alingsås. Fin stad. Kram

      Radera
  7. Anna, bosatt i USA, sjuksyrra precis som du. Alltid intressanta inlagg med mycket klokskaper. Din verklighet kanns verklig, nagot som man som vuxen manniska kan relatera till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna. En kollega i USA minsann, vad kul! Jobbar du där?
      Det hade varit roligt att läsa lite om hur det är. Om du har lust.
      Å vad skönt, att människor känner igen sej. Det betyder att jag inte är ensam.
      Kram

      Radera
  8. Hej! Jag heter Yvonne o bor i Göteborg. Har följt dig sedan Amelibloggen, läser nästan varje dagmen är sämre på att kommentera. Jag bloggade själv lite på Amelia, som "Mandelmassa" men tid o energi täckte inte till.
    Tycker om de ämnen du berör, både din vardag o mer brännande ämnen. Du är en person jag tror jag hade tyckt om om vi träffats på riktigt!
    Var rädd om dig, KRAM Yvonne❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Yvonne, vad glad jag blir! På riktigt.
      Å stolt. Så klart hade vi gillat varann irl :) Kram

      Radera
  9. hej! Tänkte jag skulle ge mig tillkänna också jag läser ju trots allt din blogg dagligen. vet inte riktigt hur länge jag har läst din blogg och jag hamnade här genom marias blogg. jag gillar nog din blogg pga blandningen, för humorn för engagemanget för att du skriver som det är, inga förskönande sanning här inte :) gillar ditt sätt att skriva.
    själv är jag en fembarnsmamma (äldste har flyttat hemifrån) på 38 år. bor själv med mina barn i höganäs, så inte så långt bort. jobbar som personlig assistent, funderar på vad jag ska bli när jag blir stor :p
    /Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen du med Linda. Vi har en del likheter märker jag. Jobbar båda inom vården och har många barn.
      Tack för din kommentar. Kram

      Radera
  10. Jag är en ny läsare som hittade dig via Apans blogg. Är 21 år och bor i Australien. Jag lade till din blogg i mina bokmärken för att jag kände att du delade med dig av dig själv så generöst. Även om jag inte alls gillar hundar... så blir dina känslor till hundarna intressant istället.

    Kramar
    Mona

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte gillar hundar... vad är du för märklig människa?!
      Nej, jag skojar bara (lite) jätte glad att du hittat hit och gillar min blogg.
      Ända fr Australien. Det är häftigt.
      Kram

      Radera
  11. Jag hittade dig via Louise för ungefär ett år sedan tror jag. Carina, 46 år, mamma till två tjejer på 18 och 21 år, gift, undersköterska, matte till en flatcoated retrievertik och socialdemokrat. Jag kan nog säga att jag känner igen mig i nästan allt du skriver och du skriver väldigt bra! Tack för en bra blogg och Gott nytt år!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare