onsdag 19 december 2012

Puss på dej Apan och välkommen alla nya



Fina, fina Apan skrev ett inlägg idag då hon hyllade lite bloggbrudar... och kan ni tänka... där var lilla JAG med!!!
Jag blev alldeles tårögd av stolthet och lycka för Apan är verkligen en kvinna som jag själv beundrar och ofta läser.
Hon är förutom en duktig bloggerska en fantastisk initiativtagerska och hittar på projekt om allt ifrån att få stadsungar ut i skogen till att vi kvinnor skall vara stolta över vår postgraviditetskroppar till insamling för hemlösa.
Hon har massvis av fler läsare än vad jag har å det är så fint och så generöst att lyfta en mindre bloggsyster på det här viset.
Ser på min besöksstatestik att den ökat idag och jag säger varmt välkomna till er nya som kikar in.
Hoppas att åtminstone någon av er fastnar å blir kvar. Lämna GÄRNA en hälsning.

En snabb presentation á la kontaktannons utseende skulle kunna se ut så här...
Majbarn. Sprungen ur arbetarklassen och förorten. Nu boende bland ängar å hagar nära havet med viss allergi mot medeelklassfasoner.
43 år. 4 vuxna barn. Mormor i juni. Hundmamma. Sjuksköterska.
Passionerat förakt mot rasism, homofobi och allmän dumhet.
Gillar högklackat, klänningar å smink men kan lätt gå okammad i gårdagens smink till Coop.
Älskar havet, det skrivna ordet å rödvin.
Arketypen för medelålders sossekärring med andra ord. Å stolt över det!
Igen... välkommen!


Idag är jag arg för ett må hända i-landsproblem, men ett viktigt sådant.
EU ihärdar med att förbjuda export på snus och i att vi i vårt land skall få sälja smaksatt snus (vilket är nästan alla sorter.)
Det är måhända inte helt sunt att snusa. Det luktar illa, man får gula tänder, det skulle möjligen kanske eventuellt kunna ge munhålecancer och kroppen mår bättre utan nikotin... ja, ja ja jag VET allt detta.
Men jag vet oxå att om snuset förbjuds börjar fler att röka.
Både bland nya nikotinister och framför allt bland alla oss fd rökare.
Och rökning är typ en miljon gånger farligare.
Rökningen kostar svensk sjukvård och samhället enorma pengar varje år för att inte tala om det personliga lidandet.
Minns fortfarande när en lungläkare föreläste för oss under sjuksköterskeutbildningen och sa "rökare är så rädda för att få lungcancer, men lungcancer är den enkla vägen jämfört med KOL och emfysem, och det får alla rökare förr eller senare om de lever länge nog."Skulle EU ha någon som helst trovärdighet så skulle de ge sej på cigaretterna och rökningen först och förbjuda den skiten. Men se det vågar de inte, tobaksbolagen och dess lobbyister är för mäktiga och allt för många människor röker.
Snusandet ägnar sej bara "de märkliga svenskarna uppe i norr" sej åt.
Lagen kommer med all sannolikhet, eller ja utan tvekan, att leda till FLER rökare, ökad cancer, större kostnader för sjukvården och inte nån som helst jävla vinst.
Utom prestigen då. Den vinsten får de!
Bha.

Puss/ Asta


4 kommentarer:

  1. Hejhej!
    Hittade hit genom Apan!
    Snabb presentation då. Lina, snart tvåbarnsmamma. Gifte mig ung för att jag ville. Feminist, uska, vänstervriden. Vill skriva ungdomsböcker. Typ så. Jag ser fram emot att lära känna ditt bloggjag och din blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lina. Jag gifte mej oxå tidigt, som 19 åring, och har kvar samma make.
      Blev mamma vid 17,19,21 och 25. Vill oxå skriva böcker :) Välkommen

      Radera
  2. Hej!
    Även jag hittade hit via Apan, och jag har redan fastnat :)
    Härmar Lina och berättar lite om mig :)

    Tiara heter jag, är 21 år och ensamstående mamma till en snart-3-åring (just nu i en underbar trotsålder...). Studerar sista året på gymnasiet för att jag är så jävla målmedveten. Feminist och genusmedveten och, precis som du, emot allt som har med människohat att göra (rasism, sexism, homofobi). Kanske inte så konstigt i och med att jag är (halvt) utländsk, kvinna och homosexuell. ^^

    Ang det där med snuset. Å ena sidan tycker jag att det hade varit bra med ett sådant förbud, antagligen för att jag tycker att snus är så himla äckligt. Hade antagligen tyckt detsamma om cigaretter, om jag inte hade varit rökare själv. En sak håller jag med dig om i alla fall, och det är att om ett sådant snusförbud skall införas tycker jag även att samma förbud mot cigaretter borde finnas. Jo, det tycker jag trots att jag är rökare, för jag vet att det är en dålig ovana. Jag tror att det hade hjälpt fler att bli av med den hemska ovanan!

    SvaraRadera
  3. Välkommen Queen Tiara. Varmt välkommen.
    3 åring ja... hmm, jag minns det vagt. Den ena trotsåldern avlöser varandra kan jag då glädja dej med :) Själv har jag ju en valp på 7 månader som oxå har nån form av rebellusta i sej och tror att han "kan bäst själv" om det mesta så vi lever lite samma liv där.
    Heja dej som kämpar med studierna, eftersom jag fick barn så tidigt (å så många) så började jag plugga senare. Grundvux vid 23, Komvux vid 25 och sen vidare.
    Kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare