måndag 10 december 2012

Kennelhosta och inaktiviet

 

... efter att ha sökt på nätet på symtom så undrar jag om det inte är kennelhosta hundarna har.
Symtomen är som hämtade från en veterinärsida som jag hittade. Skällande hosta och harklingar, snuva och kräkningar av slem. Plus att det uppenbart är nåt som smittar eftersom de har det båda två.
Tydligen brukar det gå över av sej själv och kräver ofta ingen behandling.
Ingen av dem har temp, båda äter och är piggelina...

... För piggelina nästan. I synnerhet Lille-man.
Det märks att jag har jobbat mycket och att deras pappa inte precis har aktiverat dem.
Gottfrid är på ALLT!
Märta å böcker å möbler å allsköns skit han hittar som han vet om att han inte får ta.
All uppmärksamhet är värd att få.
Han kräver tålamod den grabben. Talade precis med Maria å facebook om vikten av att vara lugn å konsekvent. Det är ett gott råd men inte så himla lätt att leva upp till alla gånger.

 Jag är mitt i en jobbhelg. I fredags var det medicinfest och jag har nog inte dansat å skrattat så mycket på år och dar. Maten var rätt dålig, jag hade så ont i mina fötter att jag ville gråta när jag väl kom till min övernattningsplats men sååååå skoj vi hade.
Bandet som spelade var superbra å alla var på strålande humör, hela dansgolvet knökfullt med en massa människor man känner å tycker om.
Dagen därpå när jag skulle jobba kvällen var det inte fullt lika käckt.
Sååååååå bakis!
Dessutom hade jag en av de jobbigaste situationer jag varit med om som sköterska den kvällen, kanske kommer det ett inlägg om det senare när jag fått se vad det landar men det handlade om missnöje och misstro och hot mot mej som person fr en anhörig och jag var inte riktigt i form för att hantera det.
Det klagas ofta över vården, ibland orättvist och ibland inte, men sällan om vilken SKIT vi vårdpersonal kan utsättas och som vi bara förväntas bemöta i värsta jesusanda med att vända andra kinden till å vara ideell vänlighet. 
Ikväll har det varit bättre. En bra kväll.
Lillebror körde, trots att det var min tur, på grund av det dåliga vädret och det var verkligen läskigt. Näst intill framkomligt på sina platser.
Imorgon jobbar jag kväll igen å MÅSTE köra själv. Hujedana mej.
 



Mitt tangentbord fånar sej.Tar inte varannan bokstav, skriver samma bokstav sju gånger, slår om till caps look å har sej så nu orkar jag inte skriva mer.
Hoppas ni haft en fin helg?
Puss/ Asta
















2 kommentarer:

  1. En lugn helg utan jobb har det varit här. Kors i taket och allt sådant :-)

    SvaraRadera
  2. Nä det kan inte vara lätt att jobba inom vården...även om jag klagar mkt....men inte skäller jag ut nån. Min mamma jobbar på äldreboende o jag vet ju hur mkt skit de får ta från anhöriga.

    Ang kennelhostan där så var observant. Dillen gick ganska länge sådär och var pigg sen kom det jävligt hastigt på och han fick en jävulsk lunginflammation och blev förbannat sjuk. Feber på kvällen-de på sjukan tyckte vi kunde vänta tills på morgonen, då fick vi bära in hunden i bilen. Hade vi kommit in lite senare så hade han strukit med. Det har var i samma tid som jag skulle föda Pyret. Jag åkte till förlossningen och Challe med Dillen. HA! Som tur var kunde mina föräldrar avlösa Challe. Nåja vi hade otur och fick ta bort Dillens halsmandlar också fick han äta penicillin i flera veckor efter det. Men han hade haft några rena halsinfektioner innan, så han kanske var lite extra känslig för sånt där. Samtidigt ihop med detta så tappade min unghäst sina tänder och vägrade dricka vatten för att det troligen isade i tänderna..så hon gick omkring med lätt förstoppning...så jag stod i stratgroparna att få åka in till djursjukan med henne. Det är inte alltid lätt att ha tid att föda barn inte när man har djur. Tänka att allt ska krångla på en o samma gång. Jag önskar dig tur med dina vovvar! Du har ju haft så mkt krångel ett tag med Märta så nu borde du ha tur tycker jag! Kramar!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare