lördag 22 mars 2014

Yta, bryr du dej?

 

Jag minns en gång på stranden. Ungarna var små och vi hade packat matsäck för en heldag vid havet. Barnen sprang ner till vattnet och jag sjunk ner i en solstol, satte mej till rätta och fällde ner blicken.
Var sin hårbuske uppenbarade sej på varsin sida av bikinigrenen.
Lurv i ljumskarna!
Jag knep snabbt ihop benen igen.

På den tiden var jag inte särskilt noga med ansningen. Det var armhålorna som hölls efter resten lämnade en hel del att önska. Om man nu tycker sånt är viktigt.
Idag är risken obefintlig att jag skulle överraskas av en oväntade buskar.
På sin höjd lite fult stubb.

Förr var jag väldigt noga med mina naglar. Hade alltid långa, perfekt lackade klor.
De masserades och smordes och filades enligt alla konstens regler.
Men så plötsligt för 3-4 år sen gick de från att vara av utmärkt till usel kvalité och det hjälpte inte ett dugg att jag duttade med dom.
Nu är de oftast väldigt långt från perfekta.
Men avskavt nagellack är nåt av det fulaste jag vet, liksom naglar av väldigt olika längd.
Ungefär lika skitfult som den grå utväxt jag får i hårbotten var 3:e vecka.

Förr solade jag solarium regelbundet varje vecka under vinterhalvåren, var alltid brun och fräsch. Nu gör jag det aldrig. Jag accepterar att vara likblek så här års.
Förr tvättade jag håret var annan dag, nu är det var fjärde- var femte dag.
Duschar alternativt vaskar av mej gör jag varje dag och jag sminkar mej alltid på jobbdagar.
Men jag kan åka in till stan i mjukisbyxor, hundkängor, håret i en tofs och med gårdagens smink.

Mina fötter är mitt stora sorgebarn.
Fruktansvärda. Torra, fula hälar med sprickor och skorv på. Naglar som jag bryter av hela tiden så de är obefintliga.
Ibland filar jag och smörjer. Nån vecka. Sen tröttnar jag.
Ungefär som med tandtråd.
Eller att tvätta av sminket inför natten.

Det är märkligt, ingen ny rynka kan undkomma mina granskande blickar i spegeln.
Jag noterar dem. Accepterar dem. För att jag inte har nåt annat val. Men jag ser!
Ögonbrynen däremot kan jag fullständigt glömma bort.
Tills jag en dag inspekterar en selfie och ögonbryn är allt som får plats på bilden.
Jag är grymt kass på att noppa ögonbryn.

Vad är du noga med vad det gäller skönhetsvård och vad är dina sorgebarn?

Puss/ Asta

7 kommentarer:

  1. Jag sminkar mig runt ögonen varje dag - även om jag bara är hemma. Och jag har barnlena fötter då min man masserar dom med fotkräm flera dagar i veckan (bästa maken 😜)
    Mitt stora förfall är mina händer - kan gå med avskaft nagellack i veckor om jag ens har brytt mig om att måla dom! Är oxå dålig på ansiktsrengöring och har som resultat en del blemmor men inget som stör mig nämnvärt! Vad jag verkligen borde ta tag i är de sista gravidkilona som jag vill ha bort men jag tycker för mycket om mat! 5:2 funkar bra hittills så vi får hoppas det fortsätter så!
    Du ser ju alldeles fantastisk ut tycker jag!

    SvaraRadera
  2. Här har du en redogörelse ;)

    Jag är inte noga med något. Duschar varje - eller varannan dag iaf, men i övrigt gör jag inget förutom att borsta tänderna och köra på deo. Rakar mig inte ens (nej, inte ens under armarna), och känner mig konstig de få gånger jag gör det. Vilket är kanske någon gång per år. Känns som om någonting saknas. Blir ju till en vanesak det där antar jag, åt båda hållen.

    Försöker komma ihåg att smörja in ansiktet då jag har sådan rodnad i ansiktet sedan jag åkte på hypotyreos, men har ingen rutin på det alls. Smink har jag aldrig köpt i hela mitt liv. Har fått någon gång, men sällan använt. Tänker att sminket kan vänta tills jag behöver det för att känna igen mig själv i spegeln :P

    Håret har jag superkort eller så låter jag det växa ut och tova sig, för att sedan klippa av det igen. Skulle vilja bli bättre på att ta hand om mina fötter dock. Kanske får jag lust till det efter att jag utnyttjat mina presentkort till Spa:t i stan, då blir det nämlingen pedikyr och massage hade jag tänkt (för första gången i mitt liv) :)

    Sambon är för övrigt nöjd med det hela (vilket jag fördomsfullt antar att en del har svårt att tro). Det är ju inte så att jag släppt på något/blivit bekväm, utan jag var exakt likadan när vi träffades.

    SvaraRadera
  3. Jag är jättenoga just nu, eftersom jag måste stå framför 10-20 människor i ålder 19-40 varje dag mellan klockan 8.30 till 14.00 med undantag för de 20 min jag tar lunch. De har till uppgift att hålla uppmärksamheten på mig och jag ska lära dem saker utan att de hänger upp sig på hur jag ser ut - och det är väldigt lätt att det händer. Det vet alla som haft en lärare med för djup urringning eller för tajta brallor eller en schysst comb over. Alltså tänker jag rätt mycket på att hålla någon sorts välvårdad men neutral stil - och det är fan svårt!

    SvaraRadera
  4. Kul att läsa andras rutiner :)
    Blondie uppifrån o ner.. :
    Fixar håret var 8-12e vecka.
    Duschar gör jag varann dag i snitt, tränar jag blir det varje dag men inte alltid jag tvättar håret. Sköljer det bara med vatten.
    Plockar ögonbryn 1 gg/v, tar 2-3 min att göra det varje vecka.
    Fixar armhålor m trimmer 1 gg/v, ibl 10 dagar.
    Vaxar bikinilinjen var 3e v o benen likaså var 3e v på sommaren, vintern mer sällan.
    Fötterna har jag alltid varit noga med då jag haft tungt "golvarbete", 12 år på industrigolv o senare butik-restauranggolv.
    Så dom behöver mer kärlek...
    Naglarna är mina sorgebarn. När jag jobbade på industrin så tejpade vi fingrarna med plasttejp för annars hade vi stuckit sönder både hud o nagelband. Ef 8-9 tim så var naglar o hud alldeles vita o "blöta" så jag har alltid haft dålig kvalité. När jag började i butik fixade jag naglarna var 2-3 v, hade alltid fantastiska-fantasifullt lackade naglar, saknar det verkligen. Men som arbetslös har jag inte råd.
    När jag började i fiskbutik blev dom helt fantastiska, mjuka, flexibla o starka, jag tror det beror på laxfettet, både invändigt o utvändigt.
    Jag går hemma 24 tim/dygn, ser mest ut som lump, för att åka till affären klär jag inte upp mig, sminkar mig aldrig i vardagen om jag inte ska nånstans.
    ha en skön söndag !!

    SvaraRadera
  5. Så här gör jag:
    Är noga med: regelbundna frisörbesök ( klippning, slingar vartannat/vart tredje år - typ, färgar inte) dusch och hårtvätt, deo, "luktagott", ansiktsreme, fotcreme, lotion och dyl.
    Mindre noga med: händernas naglar - sköra, ffransiga, trasiga och delvis avbitna, aldrig lackade men händerna är smorda, mjuka och varma.
    Lite si och så med: smink - har inga problem att gå utan, varken till jobb eller på stan men oftast använder jag läppstift, svart kajal och mascara, ibland rouge och puder.
    Med åren/tiden har jag insett att ytan inte är så viktig och ofta hänger "piffet" på dagsformen - ser lite piggare ut med färg och det är ju trevligt! Ha en fin söndag med eller utan fix!/Mormor

    SvaraRadera
  6. Nej. Yta är inte viktig för mig. Men. Jag är hel och ren. Och tycker om när andra är det också

    SvaraRadera
  7. (Opppssss - publicerade det för tidigt) jag duschar och tvättar håret. Klipper mig hos frisör. Sminkar mig ibland. Men det jag riktigt saknar är den härliga solbränna man får när man lever i ett klimat med fler soltimmar.. Kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare